:: Associació per la defensa del Meandre, el Ginebral i Vallhonesta ::

PLATAFORMA CÍVICA NO A L'ABOCADOR I SÍ AL CORREDOR NATURAL DEL MEANDRE (CORREDOR BIOLÒGIC SANT LLORENÇ DEL MUNT - MONTSERRAT)
:: Sant Vicenç de Castellet - Rellinars - Castellbell i el Vilar - :: contacta amb la plataforma ::
[::..arxiu..::]
:: manifest de la plataforma
:: agenda d'actes
:: corredor Sant Llorenç - Montserrat
:: connectivitat biològica
:: per un nou model de gestió de residus (Adenc)
:: Vallhonesta, història i patrimoni
:: Vallhonesta, cultura i tradició
:: la vall del Soler, harmonia i paisatge
:: Humor [El Breny]
[::..recomanem..::]
:: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
:: Ajuntament de Castellbell i el Vilar
:: Ajuntament de Rellinars
:: El medi natural del Bages
:: Espais d'interès natural del Bages
:: El medi natural del Vallès
:: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
:: Parc Natural de Montserrat

:: Projecte Anella Verda

[::.. debat..::]

:: Fòrum Sant Vicenç Convidem tothom a dir la seva sobre el possible abocador del Ginebral - Vallhonesta

[::.. treballs..::]

:: "No a l'abocador" per M. Clemente, M. Gallego i L. Rodríguez

[::.. informació..::]


PREMSA

Sant Vicenç, Castellbell i Rellinars sumen forces per impedir un abocador [Regió7, 23 de juny del 2004]
David Bricollé | Sant Vicenç de Castellet

Els Ajuntaments de Sant Vicenç, Castellbell (Bages) i Rellinars (Vallès Occidental) estudiaran la possibilitat de constituir un consorci que, si s'acaba concretant, tindria com a primer objectiu impulsar iniciatives conjuntes de cara a preservar l'àrea situada a cavall dels tres termes i a les portes del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, damunt la qual penja una proposta de fer-hi el nou abocador comarcal per als residus que es generen a l'àrea del Vallès. La plataforma d'oposició a aquesta instal·lació, integrada per representants dels tres municipis, va ser qui va posar damunt la taula aquesta possibilitat en una reunió que van matenir amb l'alcalde de Sant Vicenç, Valentí Carrera; el de Rellinars, Àngel Puig; i la regidora de Medi Ambient de Castellbell, Montse Badia. D'aquella trobada en va sortir el compromís que la plataforma seria la que presentaria una proposta de com hauria de ser aquest consorci i quins objectius hauria de perseguir, proposta que, segons ha explicat Montse Ambròs, una de les portaveus de la plataforma, ja ha estat elaborada i s'ha fet arribar als consistoris implicats.

La plataforma considera que el que és més urgent és que els municipis protegeixin els seus territoris impulsant les requalificacions urbanístiques adients i, si cal, amb mesures específiques. A més, es pretén gestionar la redacció d'estudis que reforcin la necessitat de preservar tota aquesta àrea. Montse Ambròs reconeix que la proposta de crear aquest consorci neix de la necessitat actual de protegir l'espai proper al parc natural que hi ha entre els tres municipis, davant una proposta puntual com és la d'instal·lar-hi l'abocador del Vallès, però destaca que «la seva labor no ha d'acabar pas aquí, sinó que ha de ser una eina totalment de futur». La idea és que en aquest futur es prengui com a referència la serra de l'Obac, «un espai amb un gran potencial natural, paisatgístic i històric», i que, segons Ambròs, «es potenciï de forma conjunta entre els tres pobles tota aquesta àrea del parc natural i el seu entorn més immediat, de la mateixa manera que ja s'està fent en altres àrees d'aquest mateix parc», també mitjançant consorcis –com és el cas del de les valls del Montcau, que agrupa cinc municipis.