:: Associació per la defensa del Meandre, el Ginebral i Vallhonesta ::

PLATAFORMA CÍVICA NO A L'ABOCADOR I SÍ AL CORREDOR NATURAL DEL MEANDRE (CORREDOR BIOLÒGIC SANT LLORENÇ DEL MUNT - MONTSERRAT)
:: Sant Vicenç de Castellet - Rellinars - Castellbell i el Vilar - :: contacta amb la plataforma ::
[::..arxiu..::]
:: manifest de la plataforma
:: agenda d'actes
:: corredor Sant Llorenç - Montserrat
:: connectivitat biològica
:: per un nou model de gestió de residus (Adenc)
:: Vallhonesta, història i patrimoni
:: Vallhonesta, cultura i tradició
:: la vall del Soler, harmonia i paisatge
:: Humor [El Breny]
[::..recomanem..::]
:: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
:: Ajuntament de Castellbell i el Vilar
:: Ajuntament de Rellinars
:: El medi natural del Bages
:: Espais d'interès natural del Bages
:: El medi natural del Vallès
:: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
:: Parc Natural de Montserrat

:: Projecte Anella Verda

[::.. debat..::]

:: Fòrum Sant Vicenç Convidem tothom a dir la seva sobre el possible abocador del Ginebral - Vallhonesta

[::.. treballs..::]

:: "No a l'abocador" per M. Clemente, M. Gallego i L. Rodríguez

[::.. informació..::]


PREMSA

Un centenar de persones es concentra a Rellinars en contra del nou abocador [Regió7, 17 d'abril del 2005]
Pau Brunet | Manresa

Quan falten unes setmanes per saber saber definitivament si el nou abocador del Vallès Occidental anirà o no a Rellinars, un centenar de veïns i autoritats d'aquesta població i de Castellbell i el Vilar i Sant Vicenç de Castellet -termes municipals afectats també pel mateix projecte- es van reunir ahir a la tarda davant l'ajuntament rellinassenc en un darrer acte reivindicatiu. L'optimisme és elevat i des de la plataforma ciutadana opositora a l'abocador s'assegura que la situació "mai no havia estat tan favorable" als tres municipis.

Segons Raimon Pi, president de la plataforma, el fet que la Generalitat hagi optat per un abocador de menors dimensions al projectat inicialment fa que "Rellinars sigui un lloc poc factible i poc rendible", a banda que entén que "des del Govern hi ha una sensibilitat mediambiental que impedeix que al costat mateix d'un parc natural es pugui fer un abocador".

Tot això, sumat al fet que els consistoris afectats pel projecte encara no han rebut cap notificació oficial de la conselleria, tal com s'havia promès, fa pensar a la plataforma que, finalment, Rellinars no serà l'indret elegit per acollir l'abocador. De totes maneres, Pi afirma que, en cas de no ser així, continuaran "batallant, perquè si un poble no vol una cosa i ho pot raonar, tard o d'hora aconseguirà el seu propòsit; i nosaltres creiem que tenim unes quantes raons més que justificades".

De fet, l'acte d'ahir, encapçalat per Montserrat Badia, regidora de Medi Ambient de Castellbell; Àngel Puig, alcalde de Rellinars; i Josep Manuel Serrano, regidor de Medi Ambient de Sant Vicenç, va consistir en la lectura d'una carta que van signar fa un mes els municipis afectats i que va ser enviada al conseller Milà, on es detallen quinze motius pels quals Rellinars és incompatible amb l'abocador.