:: Associació per la defensa del Meandre, el Ginebral i Vallhonesta ::

PLATAFORMA CÍVICA NO A L'ABOCADOR I SÍ AL CORREDOR NATURAL DEL MEANDRE (CORREDOR BIOLÒGIC SANT LLORENÇ DEL MUNT - MONTSERRAT)
:: Sant Vicenç de Castellet - Rellinars - Castellbell i el Vilar - :: contacta amb la plataforma ::
[::..arxiu..::]
:: manifest de la plataforma
:: agenda d'actes
:: corredor Sant Llorenç - Montserrat
:: connectivitat biològica
:: per un nou model de gestió de residus (Adenc)
:: Vallhonesta, història i patrimoni
:: Vallhonesta, cultura i tradició
:: la vall del Soler, harmonia i paisatge
:: Humor [El Breny]
[::..recomanem..::]
:: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
:: Ajuntament de Castellbell i el Vilar
:: Ajuntament de Rellinars
:: El medi natural del Bages
:: Espais d'interès natural del Bages
:: El medi natural del Vallès
:: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
:: Parc Natural de Montserrat

:: Projecte Anella Verda

[::.. debat..::]

:: Fòrum Sant Vicenç Convidem tothom a dir la seva sobre el possible abocador del Ginebral - Vallhonesta

[::.. treballs..::]

:: "No a l'abocador" per M. Clemente, M. Gallego i L. Rodríguez

[::.. informació..::]


PREMSA

Sant Vicenç aprova la suspensió de llicències en l’àrea on es proposava fer un abocador [Regió7, 10 de juliol del 2004]
David Bricollé | Sant Vicenç de Castellet

L’Ajuntament de Sant Vicenç va aprovar en un ple municipal extraordinari, i amb el suport de tots els grups, la suspensió temporal d’atorgament de llicències a l’àrea que va des de la traça de l’autopista Terrassa-Manresa fins a la delimitació del terme municipal cap a llevant. La mesura inclou, entre altres, tot el sector de Vallhonesta fins als límits del parc natural de Sant Llorenç del Munt, a tocar la zona sobre la qual penja la proposta d’ubicar un abocador de residus municipals del Vallès Occidental.

La suspensió tindrà una vigència màxima d’un any i s’empara en el fet que s’han iniciat els tràmits per fer una modificació del pla urbanístic general en aquesta àrea, amb l’objectiu final d’assolir una ampliació del parc natural de Sant Llorenç (del qual Sant Vicenç ja té una part dins del seu terme) cap a aquest sector que serveixi per preservar-lo de possibles temptatives urbanístiques, com la proposta de l’abocador. La suspensió significa que mentre sigui vigent no es podran tramitar en aquell espai llicències de parcel•lació de terrenys, d’edificació, de reforma, de rehabilitació, d’instal·lació o d’ampliació d’activitats, amb l’excepció de les tramitacions que ja s’han iniciat.

En el dictamen que es va aprovar es posa en relleu que els passos que s’han començat a fer neixen de la voluntat de “preservar l’espai per a les generacions futures i convertir-lo en el futur en el pulmó verd de Sant Vicenç”. Lluís Oliveras, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Vicenç, ha concretat que en aquests moments ja s’està elaborant un estudi de l’àrea que s’ha de protegir, amb la participació dels serveis tècnics de la Diputació de Barcelona (ens gestor del parc natural). En el text de l’acord de ple també es posa de manifest que la tramitació de la modificació urbanística d’aquesta zona té un triple objectiu: crear una zona annexa al parc natural amb característiques normatives tan semblants com sigui possible, preparar l’ampliació del parc, i “avançar en la creació de corredors naturals d’interès ecològic i biològic”, que connectin els parcs de Sant Llorenç i de Montserrat. A més a més, també es pretén acotar i preservar l’espai conegut amb el nom de les Muntanyes Russes, situat, però, fora de l’àmbit on s’ha fet la suspensió de llicències.