:: Associació per la defensa del Meandre, el Ginebral i Vallhonesta ::

PLATAFORMA CÍVICA NO A L'ABOCADOR I SÍ AL CORREDOR NATURAL DEL MEANDRE (CORREDOR BIOLÒGIC SANT LLORENÇ DEL MUNT - MONTSERRAT)
:: Sant Vicenç de Castellet - Rellinars - Castellbell i el Vilar - :: contacta amb la plataforma ::
[::..arxiu..::]
:: manifest de la plataforma
:: agenda d'actes
:: corredor Sant Llorenç - Montserrat
:: connectivitat biològica
:: per un nou model de gestió de residus (Adenc)
:: Vallhonesta, història i patrimoni
:: Vallhonesta, cultura i tradició
:: la vall del Soler, harmonia i paisatge
:: Humor [El Breny]
[::..recomanem..::]
:: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
:: Ajuntament de Castellbell i el Vilar
:: Ajuntament de Rellinars
:: El medi natural del Bages
:: Espais d'interès natural del Bages
:: El medi natural del Vallès
:: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
:: Parc Natural de Montserrat

:: Projecte Anella Verda

[::.. debat..::]

:: Fòrum Sant Vicenç Convidem tothom a dir la seva sobre el possible abocador del Ginebral - Vallhonesta

[::.. treballs..::]

:: "No a l'abocador" per M. Clemente, M. Gallego i L. Rodríguez

[::.. informació..::]


PREMSA

La zona de Rellinars guanya pes per acollir el futur abocador del Vallès [Regió7, 2 de febrer del 2005]
Redacció | Manresa

La zona del Ginebral, situada dins el terme municipal de Rellinars (Vallès Occidental) però a tocar els de Sant Vicenç de Castellet i Castellbell i el Vilar (Bages), seria, juntament amb una àrea ubicada entre Sant Llorenç Savall i Gallifa, la que tindria a hores d’ara més números perquè hi acabi "caient" el nou abocador de residus del Vallès, que ha de substituir el de Coll Cardús (Vacarisses), segons una informació publicada pel diari El Punt de Barcelona.

Segons aquesta informació, les possibilitats dels dos emplaçaments esmentats anirien guanyant pes pel fet que d’altres zones que es valoraven en un estudi encarregat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental han anat acollint altres tipus d’instal·lacions relacionades amb la gestió dels residus municipals. De mica en mica es van coneixent les ubicacions de les quatre plantes de tractament de residus que en el seu moment va anunciar el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, com a alternativa a l’abocador de Vacarisses. A can Barba, de Terrassa, el Consell Comarcal hi gestiona una planta de compostatge i s’està pendent de posar-n’hi en funcionament una de biometanització; a Vacarisses es va donar llicència a Tratesa –l’empresa que gestiona l’abocador actual i que va adquirir una extensa àrea situada a tocar la zona del Ginebral- per fer-ne una de triatge; Rubí obre la seva de triatge a la resta de poblacions del Vallès i és probable que faci el mateix Sant Cugat amb la de compostatge. Solucionades les ubicacions d’aquests equipaments només s’està pendent de conèixer on anirà l’anomenat dipòsit de residus inerts (el nou abocador), que és el que està generant més controvèrsia. L’informe proposava quatre indrets, però molts d’aquests municipis ja acullen plantes de tractament, segons la informació de El Punt.