:: Associació per la defensa del Meandre, el Ginebral i Vallhonesta ::

PLATAFORMA CÍVICA NO A L'ABOCADOR I SÍ AL CORREDOR NATURAL DEL MEANDRE (CORREDOR BIOLÒGIC SANT LLORENÇ DEL MUNT - MONTSERRAT)
:: Sant Vicenç de Castellet - Rellinars - Castellbell i el Vilar - :: contacta amb la plataforma ::

:: inici ::

[::..arxiu..::]
:: manifest de la plataforma
:: agenda d'actes
:: corredor Sant Llorenç - Montserrat
:: connectivitat biològica
:: per un nou model de gestió de residus (Adenc)
:: Vallhonesta, història i patrimoni
:: Vallhonesta, cultura i tradició
:: La vall del Soler, harmonia i paisatge
:: Humor [El Breny]
[::..recomanem..::]
:: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
:: Ajuntament de Castellbell i el Vilar
:: Ajuntament de Rellinars
:: El medi natural del Bages
:: Espais d'interès natural del Bages
:: El medi natural del Vallès
:: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
:: Parc Natural de Montserrat

:: Projecte Anella Verda

[::.. debat..::]

:: Fòrum Sant Vicenç Convidem tothom a dir la seva sobre el possible abocador del Ginebral - Vallhonesta

[::.. treballs..::]

:: "No a l'abocador" per M. Clemente, M. Gallego i L. Rodríguez

[::.. informació..::]


CRONOLOGIA DE LA LLUITA

> [3 de maig del 2004]

REUNIÓ A CASTELLBELL I EL VILAR. LA PLATAFORMA I ELS AJUNTAMENTS AFECTATS TREBALLEN CONJUNTAMENT PER IMPEDIR LA INSTAL·LACIÓ D’UN ABOCADOR

La plataforma “No a l’abocador i sí al corredor natural del meandre” i els ajuntaments de Rellinars, Castellbell i Sant Vicenç continuen treballant per impedir la instal·lació d’un abocador a la zona del Ginebral o Vallhonesta. El 3 de maig es van reunir a l’Ajuntament de Castellbell l’alcalde de Rellinars, Àngel Puig, el de Sant Vicenç, Valentí Carrera; la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient de Castellbell, Montserrat Badia; i Josep Letosa i Francesc Sales, veïns de Rellinars; i David Sanz, Melcior Vila i Montserrat Ambrós, de Sant Vicenç i components de la plataforma en contra de l’abocador. Tots ells van decidir tractar el problema de forma conjunta i dialogant i van arribar als principals acords de demanar estudis dels terrenys afectats per la possible instal·lació d’un abocador i el seu finançament; i estudiar la possible creació d’un consorci, al qual es podrien afegir Mura i el Pont de Vilomara, per promoure el desenvolupament de l’espai natural i del patrimoni històric compartit.

D’entrada, els representants de la plataforma van exposar que calia que els municipis protegissin els seus territoris en quant a requalificacions dels plans urbanístics i mesures específiques; que es duguin a terme els estudis; que els municipis del Bages es personin com a part afectada davant del Consell Comarcal del Vallès Occidental i tinguin tota la informació disponible; i que es compti amb un projecte alternatiu per a l’indret afectat que sigui incompatible amb la instal·lació de l’abocador. La proposta del consorci va sorgir de la plataforma, que creu que s’ha de prendre com a referència la serra de l’Obac, una marca amb gran potencial natural, paisatgístic, històric,... Serà aquest col·lectiu qui expressarà de forma escrita la proposta del consorci. A partir d’aquí, es presentarà als tres municipis, aquests a les seves comissions de govern i es convocarà una nova reunió per parlar del seu funcionament.

Montserrat Badia va explicar que Castellbell aposta per un nou model territorial i econòmic que valori l’ecologia. Badia va assegurar que l’Ajuntament ja s’ha personat davant del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que han sol·licitat una ampliació del parc natural de Montserrat i, juntament amb Sant Vicenç, han tramitat la protecció del corredor natural entre el parc de Sant Llorenç i Montserrat. Valentí Carrera va dir que Sant Vicenç està treballant per ampliar el parc de Sant Llorenç, també va explicar que l’Ajuntament s’ha personat ja davant del Consell Comarcal del Vallès Occidental i que aposta per un projecte comú de veïnatge. Per últim, Àngel Puig, de Rellinars, va dir que s’ha creat una comissió per l’estudi de la instal·lació de l’abocador del Vallès Occidental i es va mostrar d’acord amb totes les qüestions plantejades, també apostant clarament per que a banda de compartir els serveis bàsics tradicionals, fer apostes conjuntes de futur entre municipis.

Els acords finals i més importants dels municipis afectats i la plataforma van ser la transparència total en la informació per totes les parts i el treball conjunt per assolir un objectiu final, la no instal·lació del abocador.

:: inici ::