Entitats


1. ACTIVITATS CULTURALS I D’OCI (TEMPORADA D’ESTIU)

2. TROBADA DE MUSICS AL CARRER

3. CAMPAMENTS MIJAC 1999

4. COLÒNIES ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET 1999

 


 

ACTIVITATS CULTURALS I D’OCI (TEMPORADA D’ESTIU)

Biblioteca popular S. Vives Casajuana

El passat dia 17 de juny, dintre dels actes organitzats per l’any internacional de la gent gran, va tenir lloc la taula rodona "Residències de gent gran: necessitat, comoditat, seguretat...", a càrrec d’Isabel Rovira, assistent social de Sant Vicenç, Pilar Contreras, directora del Centre d’Autonomia Personal Sirius, Teresa Elies, directora de la residència d’avis de Sant Vicenç, i Simeó Caba, director de la residència Sant Llorenç, de Sant Llorenç Savall. Van moderar l’acte Joan Baptista Costa, (aleshores regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet).

L’acte, de plena actualitat (al cap de dos dies s’inaugurava la residència d’avis de la població), va aplegar un públic molt nombrós, que va intervenir diverses vegades en l’apartat de precs i preguntes.

El dia 2 de juliol, la professora de ioga Rosa Maria Marcos ens va oferir una xerrada sobre estrès i ioga, organitzada conjuntament amb el Cercle de Ioga Sol i Lluna.

D’altra banda, des del passat dia 1 de juliol funciona, com cada any, a la piscina municipal la Bibliopiscina, que ofereix a tots els usuaris de la piscina el servei gratuït de llibres, revistes i diaris.

La Bibliopiscina està oberta de dilluns a divendres de 10 a 13 i de 16 a 19, els mesos de juliol i agost, sota la supervisió de la Biblioteca Salvador Vives Casajuana.

Des de la Biblioteca desitgem a tots un bon estiu, i no oblideu que "no tanquem per vacances".

 

Club Natació Castellet

A partir de l’1 de juliol fins al 31, cursets de natació per a totes les edats; tant al matí com a la tarda.

El dia 10 de juliol, competició corresponent a la tercera jornada del Torneig Bages d’estiu.

El dia 31 de juliol, de les 16 a les 19 h, final del curset de natació.

Els dies 7 i 8 d’agost hi haurà les 12 Hores de Natació, que duraran des de les 8 del vespre del dissabte fins a les 8 del matí del diumenge.

De l’1 al 28 d’agost, cursets de natació per a tothom tant al matí com a la tarda.

El dia 28 d’agost, final del curset de natació de les 16 fins a les 19 h.

 

Colla de Geganters

El dia 26 de juliol faran una sortida a Sant Julià de Cerdanyola.

El dia 22 d’agost es desplaçaran a Siurana.

El dia 28 d’agost aniran fins a Ametlla de Merola.

 

Coral Al Vent

El 10 de juliol a les 7 de la tarda seran a Sant Mateu de Bages.

El dia 16 de juliol els podrem veure a Manresa a l’església del Carme a 2/4 de 9 del vespre.

 

Esbart Dansaire

Del 7 al 16 d’agost realitzaran un viatge a Itàlia participant al Festival Internacional d’Alatri.

 

Informació facilitada pel Servei Municipal de Coordinació d’Activitats.

 


 

TROBADA DE MUSICS AL CARRER

Música als Quatre CantonsEl dia 20 de juny a la tarda els alumnes de totes les edats de l’Escola de Música van sortir al carrer i ben guiats pels seus professors, però sense la pressió de sortir a dalt d’un escenari, es van disposar al llarg del carrer Gran amb l’objectiu de posar la música a l’abast de tothom. En els "antics" quatre cantons, el teclat i les flautes feien parar alguns dels vianants que en aquell moment passaven per l’indret, una mica més amunt, a l’alçada de la farmàcia, els violins i d’altres instruments també tenien una bona colla d’admiradors. Totes aquestes actuacions van dotar al carrer gran d’un aire nou, especialment bonic i animat. Tots els nostres futurs músics disfrutaven tocant els diferents instruments i molts d’ells, animats per les circumstàncies i el caràcter lúdic de l’esdeveniment s’atrevien a tocar peces més difícils.

Els veïns van estar molt contents de l’acte i tots opinaven positivament sobre l’organització, animant a repetir l’experiència en altres ocasions. A la festa també hi va col.laborar els No hi som, donant suport a les activitats.

Esperem que aquesta "TROBADA DE MUSICS AL CARRER", sigui el proper any molt més participativa i faci sortir molta més gent al carrer per escoltar els nostres músics.

 


 

CAMPAMENTS MIJAC 1999

Com cada any, els nois i les noies del MIJAC de Sant Vicenç van concloure el curs 98-99 amb uns campaments, aquest cop a La Vall d'en Bac, al municipi de Sant Pau de Segúries (Ripollès), del 26 de juny al 4 de juliol.

L'eix d'animació de les colònies va ser una caravana a l'oest. Les activitats, els tallers i els jocs programats es van adaptar, en conseqüència, a la vida del llunyà oest americà. D'aquesta manera, els vint nois i noies i els monitors van poder buscar or al riu, conèixer diferents tradicions índies, visitar salons i casinos, batre's en duels, etc. També van fer capbussades als gorgs, llargues excursions i una gimcana de ciutat a Sant Pau de Segúries per conèixer aquesta localitat.

Segons Xavi Vallverdú, monitor del grup de grans del MIJAC, "els campaments ens permeten conèixer-nos una mica millor en el dia a dia i aprendre a conviure tots plegats" i és l'activitat més esperada durant el curs.

A l'arribar es va cantar la tradicional "Hora dels adéus" a la plaça de l'Església.

El MIJAC reprendrà les seves activitats el proper setembre.

 


 

COLÒNIES ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET 1999

L'Associació Musical Castellet de colònies a BegudàL'Associació Musical Castellet va concloure el curs amb unes colònies, aquest any al Mas Pinadella de Begudà (Garrotxa) del 25 al 30 de juny. Dotze monitors es van encarregar de fer viatjar a diferents èpoques de la història a 30 nois i noies d'entre 4 i 14 anys.

Aquest eix d'animació els va permetre conèixer la vida a la pre-història, a l'antic Egipte, a l'Edat Mitjana i a l'Edat Moderna. També van fer la típica "anada a la font", una excursió a l'ermita de Sant Abdó i Sant Senén, van visitar unes gorgues i van finalitzar les colònies amb un concert.

La nota negativa va ser l'accident que va patir un dels nois de l'entitat a l'excursió llarga. A causa de la ferida que es va fer, un helicòpter de la Generalitat el va haver d'anar a socòrrer. Segons Jordi Palma, monitor de l'entitat, l'ajuda "va arribar rèpidament i els mossos ens van tenir informats en tot moment mentre els esperàvem".

L'entitat començarà el proper curs a finals de setembre-inicis d'octubre.

 

Número actual | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet