El Poble


1. SETMANA DE LA GENT GRAN

2. SETMANA DE L'ACTIVITAT FÍSICA I L'ESPORT

3. V FESTA DE L'ESPORT SANTVICENTÍ

4. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

5. RENÚNCIA DEL CÀRREC DE REGIDOR DE MARCEL PUIG


SETMANA DE LA GENT GRAN

51è Homenatge a la Vellesa

Entre els dies 10 i 16 d'octubre el Patronat d'Homenatge a la Vellesa juntament amb la regidoria de Serveis Socials de l'ajuntament es va organitzar la Setmana de la Gent Gran amb una bona participació. A continuació, destaquem algun dels actes més rellevants.

DILLUNS DIA 10
Visita al Monestir de Montserrat
Tot i el mal temps del primer dia de la setmana, un autobús va sortir de la plaça del Pi per anar a fer una visita al Monestir de Montserrat on una quarantena d'avis santvicentins van fer estada durant un dia.

DIMARTS DIA 11
Taller de "Moviment i salut"
L'Esplai d'avis va acollir a les cinc de la tarda un taller organitzat amb la col·laboració de la Residència d'avis de Sant Vicenç amb la presència dels fisioterapeutes Vanessa Gascón i Ignasi Poch. Sota el títol de "Moviment i salut" l'Esplai d'avis es va omplir per participar en aquesta activitat.

DIMECRES 12
Helmut
El grup Cul-i-seu va aportar el seu granet de sorra en aquesta setmana dedicada a la gent gran fent la representació de l'obra Helmut on els majors de 65 anys tenien entrada gratuïta al teatre de la Societat Coral l'Estrella. Els avis assistents s'ho van passar d'allò més bé en aquesta divertida obra magníficament interpretada per l'entitat santvicentina.

DIJOUS 13
"Menjar bé quan siguis gran"
Esther Mestres va ser l'encarregada de portar a terme el col·loqui "Menjar bé quan siguis gran" que es va dur a terme el dijous dia 13 a les vuit del vespre a la Biblioteca Popular amb poca presència de públic.

DIVENDRES 14
Internet per a avis
Durant dues hores del dijous i dues més del divendres, a la plaça de l'Onze de Setembre va estar estacionat un autobús amb connexió a internet gratuïta on tothom qui volgués podia participar ja fossin joves com no tan joves.

DISSABTE 15
Ball amb "Mil·lenium"
El dissabte a la tarda, la sala de Can Soler es va omplir per ballar amb les cançons del grup "Mil·lenium" que va fer les delícies de tots els assistents.

DIUMENGE 16
Homenatge a la Vellesa
El matí de diumenge va venir el plat fort de la setmana celebrant el 51è Homenatge a la Vellesa amb la participació de més d'una quarantena d'avis entre 75 i 104 anys. El matí es va fer entrega dels rams als avis participants a l'Ajuntament i després es va anar a la residència on també es va fer un petit homenatge als avis del centre. Llavors, hi havia la tradicional missa i un cop es va acabar, tots els avis participants es van unir i una tuna els va acompanyar fins a Can Soler on es va fer l'Homenatge pròpiament dit amb la participació de diferents entitats del poble.

REPORTATGE: JORDI LARGO
FOTOS: JORDI LARGO

 


SETMANA DE L'ACTIVITAT FÍSICA I L'ESPORT 


Entre els dies 23 i 29 d'octubre, la regidoria d'esports de l'ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats esportives del municipi van organitzar la primera setmana dedicada a l'activitat física i l'esport en general. Aquesta setmana es va clausurar amb l'homenatge als millors esportistes i les millors entitats de la temporada. A continuació, fem un petit resum del que va donar de sí aquesta setmana.


DIUMENGE 23
Marxa a peu i amb BTT
El Centre Excursionista de Sant Vicenç va iniciar aquesta setmana de l'esport organitzada una marxa a peu i amb BTT que va reunir un gran nombre de participants i que va sortir des del pavelló municipal a les nou del matí.


DILLUNS 24
Taller de Biketrial
La nova botiga especialitzada en bicicletes “Pika bikes” va organitzar durant tres hores un taller per iniciar als més petits en el món del bike trial. Els mateixos organitzadors feien de professors i tothom qui volgués podia provar aquestes bicicletes que poden anar per llocs que poden semblar gairebé impossibles.


DIMARTS 25
Taller d'iniciació a la batuka
A les vuit del vespre del dimarts, les instal•lacions del pavelló es van omplir per provar aquesta nova modalitat esportiva, la batuka, que consisteix en ballar i fer exercici alhora mentre s'escolta música llatina amb molt de ritme. Aquest taller va tenir una molt bona resposta per part del públic i va anar a càrrec de la Neus i la Trini Montoliu.


DIMECRES 26
Taller d'iniciació al tennis
El matí de divendres un bon munt d'escolars es van acostar fins al pavelló per fer una classe pràctica per endinsar-se en l'apassionant món del tennis. Allà, podien fer reversos, esmaixades, cops de raqueta,...

Els beneficis saludables de l'activitat física
També a les vuit del vespre del dimecres i en aquest la biblioteca popular va acollir la interessant xerrada “Està fent suficient activitat física per mantenir i millorar la seva saut?”. Aquesta xerrada també va omplir la biblioteca de curiosos per escoltar els consells de la professora Anna Puig i Ribera.


DIJOUS 27
Els pares són un problema a l'esport infantil?
Una altra interessant xerrada a càrrec del psicòleg Pere Alastrué es va dur a terme el vespre del dijous a la sala de sessions, on molts pares i mares de nens que fan activitats esportives extra escolars es van reunir per escoltar i participar en aquest amè, distès i educatiu col·loqui.


DIVENDRES 28
Partit de futbol entre treballadors de l'Ajuntament
A partir de dos quarts de nou del vespre, la pista del pavelló esportiu va acollir un divertit partit de futbol entre treballadors i regidors de l'ajuntament de Sant Vicenç. Entre els treballadors hi havia arquitectes, policies, responsables d'àrea, promotors, el secretari municipal i fins i tot el propi regidor d'esports Vicenç Sàez fent de porter.


DISSABTE 29
Inauguració de les noves instal·lacions del gimnàs municipal

Més enllà de les set de la tarda del dissabte es va inaugurar oficialment les noves instal·lacions del gimnàs municipal on un gran nombre de curiosos van assistir per veure les noves màquines de fitness que s'havien instal·lat.

Sopar i homenatge als millors esportistes de la temporada 2004-2005
Per cinquè any consecutiu es va celebrar l'homenatge al millor esportista i a la millor entitat de la temporada amb un gran sopar. Per veure més informació d'aquest acte, podeu veure el reportatge V Festa de l'Esport Santvicentí en aquest mateix número.

REPORTATGE: JORDI LARGO
FOTOS: JORDI LARGO
  


V FESTA DE L'ESPORT SANTVICENTÍ

Les millors esportistes promesa de la temporada van ser Alba Muns, Yiwan Àvila, Mireia Diaz, Nadia Machado i Irene Garcia. / JORDI LARGOEl dissabte 29 d'octubre es va celebrar la V Festa de l'Esport Santvicentí que va servir per clausurar la 1a Setmana de l'Activitat Física i l'Esport, promoguda des de la Regidoria d'Esports amb la col·laboració de les entitats esportives del municipi, la Diputació de Barcelona, la Biblioteca Popular, l'Escola de Tennis i la botiga de bicicletes Pika Bikes.

Durant aquesta 1a Setmana de l'Activitat Física i l'Esport, es van portar a terme diferents activitats amb l'objectiu de potenciar la pràctica fisicoesportiva en el conjunt de la població.

La V Festa de l'Esport Santvicentí va servir per homenatjar als millors esportistes de la temporada 2004-05. L'acte va consistir en un sopar, que va ser presentat pel periodista Joan Antoni Lozano i que va comptar amb la presència de 160 persones, entre les quals va destacar la presència del nedador David Meca. Així mateix, també hi van assistir Josep Estrada, Delegat de la Federació Catalana de Futbol al Vallès Occidental i Josep Empez, President del Consell Esportiu del Bages.

Els esportistes guardonats van ser:

En primer terme, els millors esportistes sèniors Amaia Valentín, Ramon Comella i Alba Luna. Darrera seu, els finalistes acompanyats de David Meca. / JORDI LARGO - Millor esportista sènior: Amaia Valentin Solvas
- 2n classificat: Ramon Comella Gil
- 3a classificada: Alba Luna Salguero

- Millor esportista promesa: Alba Muns Torner
- 2a classificada: Yiwan Ávila Català
- 3a classificada: Mireia Diaz Fernandez, Nadia Machado Saavedra i
Irene Garcia Fajardo

- Millor entrenador: Eduard Villagrasa Ramirez i David Sanchez Domene
- Millor equip: Infantil A del Club Hoquei Castellet
- Millor entitat: Unió Ciclista Sant Vicenç

Així mateix, es va fer un reconeixement especial a les germanes Neus i Trini Montoliu Aguilera per la seva trajectòria esportiva en Aeròbic, a l'Agrupació de Pescadors amb Canya pel seu 75è aniversari i a l'Atlètic Sant Vicenç pel seu 25è aniversari.

 


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

Defuncions Setembre 2005

06/09/2005
Josep Mascort Rafart, 61 anys

08/09/2005
Montserrat Gamisans Planell, 85 anys

17/09/2005
Maura Jorge Gil, 81 anys

27/09/2005
Martí Muntada Pons, 69 anys
 


RENÚNCIA DEL CÀRREC DE REGIDOR DE MARCEL PUIG

Rosa Camps ocuparà el seu lloc

En el ple extraordinari del passat divendres dia 4 de novembre, convocat a les nou del matí i demanat per ERC i CiU per reclamar que l'equip de govern format per PSC, PP i el grup mixt avisi a l'empresa Sorea que no se li prorrogui el contracte per poder-lo actualitzar i obrir-lo a altres empreses es va aprofitar perquè prengués possessió al càrrec de regidora per ERC de Rosa Camps en substitució del fins ara regidor Marcel Puig ja que per motius personals i laborals l'impedia fer les seves tasques al consistori santvicentí. Hem de dir que la petició proposada per l'oposició va ser rebutjada per l'equip de govern.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet