Tribuna


300 PORTADES

Centenars de curiosos han visitat aquests dies l'exposició “30 anys, 300 portades” organitzada per l'Associació Cultural Col·lectiu El Breny. / JORDI LARGOHa plogut força des d'aquell llunyà novembre de 1974, moment en què un nou periòdic d'informació local veia la llum a Sant Vicenç. Com a exemples i referències anteriors El Vicentí (1931-1932) i Castellet (1947-1955). D'aleshores ençà el poble ha viscut innombrables esdeveniments, transformacions, celebracions... I la funció d'aquella nova publicació ha estat, com la de les seves predecessores, fer-se'n ressò. Amb pocs recursos, però amb molt voluntarisme. Amb poca puntualitat, però amb molta fidelitat. Més de 30 anys després ens ho mirem amb orgull, amb passió, fins i tot amb incredulitat. El Breny ha tingut una llarga pervivència, segurament més llarga del que molts s'imaginaven. Però avui la realitat és la que és, i ben contundent: El Breny ha viscut –en certs moments, "sobreviscut"– trenta anys, el darrer quart del segle XX i els primers anys del segle XXI. I pretén encara viure'n uns quants més.

Per celebrar l'efemèride, el col·lectiu que avui integra l'entitat ha organitzat una sèrie d'actes, entre els quals l'exposició "30 anys, 300 portades", una autèntica mostra de la feina feta. Les quatre parets de la Sala de Sessions de l'Ajuntament acumulen aquests dies 30 anys de la història de Sant Vicenç resumits en titulars i en imatges. Es tracta d'un recorregut per tot allò que ha fet gaudir i patir els santvicentins durant tots aquests anys, allò que més ha impactat, allò que més ha alterat i transformat la nostra vida col·lectiva. Emociona veure persones que ja no hi són, instantànies i fets que ens han marcat profundament. El dia de la inauguració, el passat 23 d'octubre, un gran nombre d'amics, autoritats, redactors i col·laboradors ens van donar suport. A tots ells, moltes gràcies. / JORDI LARGO

Observant l'exposició és fàcil adonar-se que al darrera hi ha hagut moltes hores de feina. És cert, però queden a bastament compensades perquè la satisfacció i la sorpresa han estat enormes. I si el resultat ha sobtat, encara ha sobtat més l'èxit aconseguit. Cada dia passen desenes de persones a visitar-la i tots els comentaris són positius.

No podem, per tant, acabar sense l'imprescindible capítol d'agraïments: a l'Ajuntament de Sant Vicenç i a l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel suport prestat per i les facilitats que han posat en tot moment; als subscriptors, per la seva extraordinària fidelitat; als redactors, col·laboradors i amics d'El Breny, per fer-nos costat incondicionalment; i en general a tots els nostres lectors, perquè sense ells El Breny no hauria estat mai possible.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet