Entitats


1. ACTES DE LA PENYA BLAUGRANA

2. LA FLAMA DEL CANIGÓ

3. GRAN GALA DE MÚSICA I DANSA

4. PRIMER FESTIVAL DE DANSA DE L'ESCOLA +K DANSA


ACTES DE LA PENYA BLAUGRANA

La Penya Blaugrana, per celebrar el títol de lliga 2004-05, va organitzar dos actes per als més menuts el dissabte 18 de juny al porxo de Can Soler, tot engalanat de colors blaugranes. Tots els menuts eren obsequiats amb globus i un festival infantil animat per pallassos que van fer riure als petits i grans i que també van repartir regals a dojo. La flaire de la sardinada arribava al mig del poble, fent que més d'un la seguís fins al porxo. La degustació de Caldos Aneto i pastes per a tothom, acompanyats de bona música igual que la dinàmica i diligent actuació de la gent blaugrana de la Penya acompanyaven a tots els assistents fins al final de la tarda nit.

El diumenge 19, encara amb la flaire de les sardines, tres autocars de culés sortien cap a Vallirana per celebrar un gran dinar amb ball, regals i grans sorpreses. Acabat el dinar, una pluja de regals i regals amb sorpresa animaven a tots els comensals, que quan menys ho esperaven, els sorprenia l'actuació de la “vedette” Merche Mar, una ex del Molino del Paral·lel de Barcelona, que amb els seus arts i la seva veterania passava taula per taula fent pujar els ànims i l'ambient fins a dalt de tot. Primer amb el Barça i després fent conya amb molta gràcia a tots els homes, que majoritàriament no en sortien massa ben parats. Quan tothom encara li queien les llàgrimes de riure pels acudits de la Merche, començava la música del ball que va durar fins a les set de la tarda.

També va tenir molt èxit, l'aprenentatge del nou Himne de la Penya, que a ritme d'una mena de samba brasilera parla de la Penya, de Sant Vicenç i el Barça, amb lletra i música d'un bon santvicentí i penyista de sempre, l'Agustí Soler acompanyat d'una gran veu, el seu amic Ramon López de Mántaras.
Una bona celebració i que l'any que ve la podem tornar a repetir.

UN DE LA PENYA


LA FLAMA DEL CANIGÓ 

Enguany, la gent del Centre Excursionista hem descobert amb gran sorpresa la gran ignorància d'una festa tan tradicional i d'arrels tan nostres per la majoria de gent del carrer. En contrapartida, hem trobat una nova colla d'amics de "La flama" que fan el recorregut per l'interior dels pobles de la nostra contrada. Quan la gent del Centre arribàvem a Manresa per retrobar-nos amb els amics de la Flama del Canigó d'Igualada, per encendre la que porten ells amb la nostra, que ha estat agafada des del mateix cim del Canigó la nit del dia 23 de juny i baixada fins a Prades de Conflent i, des d'allà repartida arreu de Catalunya i de la Catalunya Nord.

La gent d'Igualada la van baixar i la van repartir des d'allà mateix per tots els indrets de la ruta. L'han transportat per tot el territori i han recorregut uns 100 quilòmetres a peu per diferents corredors que van fent relleus amb una torxa encesa i ens recorden aquest acte tan important de la nostra història. La caravana d'autocars i cotxes tot terreny va ser molt espectacular i nombrosa, doncs transportaven a tots els participants. A Manresa eren dos corredors i una corredora que van portar la seva torxa encesa per tota la carretera de Vic i Muralla enllà. Cap a Igualada, carregats d'estelades que feien onejar al vent. Un cop encesa la flama al nostre fanalet, que ja fa 45 ó 50 anys que fa aquesta funció, fèiem volar les senyeres al vent i circulant pel Passeig de Manresa, la gent amb cara de sorpresa ens parava i ens preguntava quina festa celebràvem. Quan els hi explicàvem que celebràvem la dels focs de Sant Joan, el solstici d'estiu i la Flama del Canigó, ens felicitaven però posaven cara de no entendre res. Una estona abans d'anar a Manresa, ja havíem recollit la Flama del Canigó que els amics d'Esparreguera portaven des de Manresa, passant pel Pont de Vilomara i creuant el nostre poble fins a la Plaça de la Generalitat, on el cotxe llançadora ens entregava la flama en un bonic fanalet, i vam poder saludar la comitiva de seguidors i corredors que portaven a peu o corrents la Flama del Canigó fins a Esparreguera, fent la ruta pels pobles de l'interior.

Un cop recollida la Flama al local del Centre Excursionista, cap a les set de la tarda es pujava cap a Castellet on ens esperaven els seus ermitans, la senyora Josefa i el senyor Joan (felicitats), que tenien engalanat el pati de davant de l'ermita. Transportada la Flama fins a l'ermita i davant de la Verge de Castellet vam encendre dos ciris, que posats un a cada costat custodiaven la Flama. A les nou en punt, els tabalers de la Colla de Geganters encapçalaven la comitiva que rebia el suport de la Policia Local per continuar caminant per tota l'avinguda del Secretari Canal, baixant pel carrer Gran, i per una petita errada al G.P.S. es pujava pel carrer Prim fins a la plaça de l'Ajuntament on sonava imponent l'Himne de Catalunya.
Llavors, l'alcaldessa en funcions, Glòria Torner i el president del Centre en Jaume Masachs, encenien el pebeter amb la Flama del Canigó.

Un cop fets els parlament i el protocol de rigor, la comitiva arribava a la zona esportiva on en Jordi Subirana feia la lectura del Manifest i seguidament, s'encenia amb la Flama el foc de Sant Joan que envoltat per una sardana immensa, encapçalada pels sardanistes feia posar la pell de gallina a més d'un.
Acte seguit i per finalitzar l'acte central de la diada, els diables dels Geganters feien uns balls infernals plens de foc i simbolisme.

A continuació, un sopar i un ball de germanor feia la cloenda d'aquesta revetlla de Sant Joan que, amb la col·laboració de l'Ajuntament i l'organització i col·laboració de l'Agrupació Sardanista, l'Associació Musical Castellet, el Gremi de Carreters i Cansaladers, el Centre Excursionista, l'Associació Ceps i Manduca, la Colla de Geganters, l'Esbart i l'actuació de l'orquestra Berlín van fer una bona revetlla per poder repetir-la l'any que ve.

ALFONS


GRAN GALA DE MÚSICA I DANSA

El dia 18 de juny a les nou del vespre va tenir lloc al teatre de la Societat Coral l'Estrella, la gran Gala de Música i Dansa de l'escola de ballet Margarita, amb una gran varietat de danses de diferents estils. En aquesta gala es van presentar una fantàstica selecció de diferents modalitats. Cal destacar un fragment de l'obra de “El fantasma de l'Òpera” que va ser molt aplaudit per part del públic assistent ja que el teatre era ple de gom a gom. La presentació del festival va anar a càrrec d'en Quim Casajuana. També cal fer esment de la representació que es va dur a escena un número de morts vivents d'una espectacular coreografia que va fer la Margarita amb la música de Michael Jackson. L'escola agraeix l'assistència tan nombrosa que va tenir aquesta gala. 


PRIMER FESTIVAL DE DANSA DE L'ESCOLA +K DANSA

El dia 3 de juliol a les sis de la tarda es va dur a terme el Primer Festival de Dansa de l'Escola de Dansa +K Dansa a la Sala Ciutat de Manresa. L'espectacle es va fer a Manresa ja que a Sant Vicenç ens era impossible fer-ho per falta d'infrastructura on poder encabir-hi tanta gent, tenint en compte que es van vendre més de 500 entrades. El teatre estava ple i van participar al festival uns 120 ballarins i ballarines de l'escola d'entre 3 i 40 anys, fent una mostra de tots els estils de ball es que es realitzen a l'escola: ballet, jazz, funky, hip-hop, raga, ritmes llatins, dansa del ventre, balls de saló, breakdance, entre molts altres amb un èxit sorprenent.
 

Volem agrair a tots els professors, ballarins, pares de ballarins, perruqueres, maquilladores, secretàries, vestuari i personal del teatre per la seva dedicació en les últimes setmanes abans de l'espectacle perquè sense ells no s'hagués pogut realitzar.

Primeres colònies +K Dansa

Els dies 18, 19 i 20 de juliol una trentena de nens van anar a les colònies que organitzava l'Escola de Dansa +K Dansa a Can Puig (Sant Salvador de Guardiola). Allà van poder realitzar activitats amb els monitors de la casa, anar a la piscina i realitzar també algunes activitats relacionades amb la dansa.

NOELIA ARJONA GARCIA
Direcció

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet