Entitats


1. EL CENTRE EXCURSIONISTA I L'APLEC A VALLHONESTA

2. DEGUSTACIÓ DE PLATS TÍPICS ANDALUSOS I BALLS POPULARS

3. ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA POPULAR SALVADOR VIVES CASAJUANA

4. L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I LA SEVA ORQUESTRA

5. DONACIÓ DEL MONUMENT A LA MARE AL POBLE PER PART DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA SANT VICENÇ


EL CENTRE EXCURSIONISTA I L'APLEC A VALLHONESTA

Enguany, l'1 de maig o l'Aplec de Vallhonesta, juntament amb el Centre Excursionista han celebrat el seu 50è. aniversari amb tot el seu esplendor de festa acompanyats d'un bon dia de sol. A primera hora del matí, tot era a punt per començar la Santa Missa, que aquest any ha començat mitja hora abans respecte l'any passat. Seguidament i acompanyats pels veïns de Vallhonesta, es va procedir a la benedicció i al repartiment dels panellets.

A les deu del matí es va descobrir una placa penjada a tocar de la porta del refugi de Can Campaner en homenatge a Joan Casajoana Jaumeandreu i com a mostra d'agraïment per la seva col·laboració durant tots aquests anys, i que encara continua, amb la gent del Centre Excursionista. De panellets en van sobrar forces ja que no van ser tants visitants com altres anys que van gaudir d'un dia tan assenyalat com era aquell. Les sardanes van ser interpretades per la Cobla La Principal de Terrassa i van ser molt participades i vistoses, així com l'arribada de la Colla de Geganters que van pujar des de Sant Vicenç al Malparit i la Figaflor, fent la festa més alegre i més participativa.

Enguany, a l'ermita i en uns plafons fotogràfics, la gent del Centre Excursionista deien "No a l'abocador i sí al corredor biològic" mostrant-nos en unes espectaculars fotografies els paratges dels boscos recuperats dels focs de fa vint anys, amb uns paisatges esplèndids i frondosos que volen enterrar en deixalles. També ens mostraven la seva riquesa monumental d'alguns dels paisatges més importants i conservats d'aquestes contrades al igual que el corredor biològic que passant pel meandre de Castellbell que fa el Llobregat uneix els Parcs Naturals de Sant Llorenç del Munt i el de Montserrat. Tot i que aquest any no hi hagut tanta gent com l'any passat, aquest any han sigut més actius i participatius que mai. La tarda va ser molt tranquil·la i, tant la gent del Centre que es va quedar a dinar com una bona colla de "pares i mares", juntament amb la gent de la Colla de Geganters van disfrutar fins a l'últim instant d'una festa tan assenyalada.

Concert a Vallhonesta

El dissabte 7 de maig, el Centre Excursionista ens portava a "Viure el parc" a l'ermita de Sant Pere de Vallhonesta en un concert de música tradicional, i mai tan ben dit. Va anar a càrrec del grup Escampillem i les cançons d'arrel tradicional van fer disfrutar de valent a tot el públic assistent que omplia l'ermita en una deliciosa i plàcida nit. Tant el repertori com la gran varietat d'instruments que feien sonar, despertaven la curiositat dels assistents que embadalits escoltaven les explicacions de cada instrument i de cada peça que interpretaven. Al finalitzar el concert i per acabar-ho d'arrodonir, la xocolata desfeta de la Maria, la coca, el cava i una nit molt tranquil·la posaven el punt i final a una bona tarda nit en un entorn molt bonic engalanada per les llumetes i els visitants de Sant Pere de Vallhonesta.

La mala notícia

Les bones notícies ja han acabat. La "mala" notícia és que la sequera que ens afecta tan seriosament ha afectat a tots els xiprers de l'entorn i si no plou o no es reguen, la majoria moriran.


DEGUSTACIÓ DE PLATS TÍPICS ANDALUSOS I BALLS POPULARS 

FOTO: JORDI LARGOEl dia 19 de maig i degut a la celebració de la Setmana Cultural de Sant Vicenç per part de totes les entitats del poble, la Casa de Andalucía va posar el seu granet de sorra en aquesta celebració i va organitzar una degustació dels millors plats típics andalusos a la sala de Can Soler. Cal destacar las migas, el cocido andaluz, las papas de pobre con tomate, el gazpacho i el salmorejo entre molts altres que van ser molt agraïts per part del públic assistent.

Els organitzadors d'aquest acte van deixar les portes obertes del local per veure els seus assaigs de ball per tal de poder transmetre d'una manera millor l'esperit d'aquesta festa. La celebració va tenir un gran èxit i una gran acollida per part dels assistents. La Casa de Andalucía i la junta en especial, vol donar les gràcies a totes les persones que van participar en l'elaboració dels plats i en l'organització.

LOLI PORCEL


ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA POPULAR SALVADOR VIVES CASAJUANA

Dijous 30 de juny

A les vuit del vespre i dins del cicle "Sis autors expliquen un llibre" ens visitarà Emili Teixidor. Aquesta xerrada està organitzada per la Regidoria de Cultura i la Biblioteca Popular i compta amb la col·laboració del Periòdic d'Informació Local El Breny.

Dilluns 4 de juliol

Dins de la Festa Major i a les vuit del vespre tindrem la xerrada "Cuidar la vida des de l'inici. Les necessitats del nadó en el seu primer any de vida i la seva primera infantesa" a càrrec de Montserrat Catalán Morera, ginecòloga de la Casa de Naixements Migjorn, i l'educadora Lídia López Sánchez. Aquesta xerrada està organitzada pel Cercle de Ioga Sol i Lluna amb la col·laboració de la Biblioteca.

Dijous 7 de juliol

També dins la Festa Major i també a les vuit del vespre tindrem una altra xerrada. En aquest cas, "El trastorn bipolar: la malaltia de les emocions" a càrrec de Mercè Ponce. L'organització va a càrrec de l'Associació de Bipolars del Bages, Berguedà i Solsonès i la Biblioteca també hi col·labora.
 


L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I LA SEVA ORQUESTRA

A l'Escola de Música tenim moltes ganes d'ampliar l'orquestra amb tots aquells instrumentistes del nostre poble que tinguin ganes de tocar en un col·lectiu, per això busquem persones de qualsevol edat que actualment estiguin estudiant o no.

Aquest curs l'orquestra fa els seus assajos els dijous a la tarda de dos quarts de set a dos quarts de vuit, però l'horari és una decisió a prendre amb tot el col·lectiu, per tant això no ha de suposar cap impediment als músics amb ganes de tocar.

Els instruments que necessitem per l'orquestra són violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, clarinet, oboè, trompeta. També, si pot ser trompa, fagot, trombó...

Cal però, que els instrumentistes de les especialitats d'oboè, trompa, fagot, trombó... tinguin un coneixement prou sòlid del seu instrument com per no necessitar ajuda, doncs l'escola no té professors d'aquestes especialitats, igualment, si de les altres especialitats hi ha músics que fa un cert temps que no estan tocant hi ara en tenen ganes, que vinguin i en parlem, segurament tenim una solució per a ells. Pretenem omplir un buit musico-instrumental que tenim a Sant Vicenç, i ens fa molta il·lusió que adquireixi una qualitat ja reconeguda en altres entitats culturals santvicentines. L'orquestra ompliria un buit instrumental, que pot donar prestigi a la nostra escola.

El període de matricula va del 27 de juny al 7 de juliol cada dia de 17 a 20.30 hores de la tarda, a l'oficina de l'escola.

 


DONACIÓ DEL MONUMENT A LA MARE AL POBLE PER PART DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA SANT VICENÇ

FOTO: JORDI LARGOA finals del mes d'abril i en un ple extraordinari, l'Ajuntament va acordar per unanimitat acceptar la donació de l'Agrupació Artística del Monument a la Mare al poble. L'acord es va signar el dia 6 de maig per part de l'alcalde Joan Montsech, amb la presència de la presidenta de l'entitat Engràcia Santiago, la regidora de cultura Glòria Torner, el secretari de l'ajuntament Roger Cots, el secretari de l'Agrupació Andreu Plans i el coordinador del projecte Jaume Dalmau.

Fou ressaltat per part dels representants de l'ajuntament la meritòria tasca portada a terme per l'Agrupació durant els quatre anys que ha durat tota la seva gestió. El diumenge dia 8 de maig es va celebrar el Dia de la Mare on es va fer ofrena floral al monument per part de les entitats del poble. Al mateix temps, hi va haver els parlaments de rigor per part de la presidenta, l'escultora del monument Bori, i el regidor del medi ambient Josep M. Serrano. El mateix dia a la tarda, l'Agrupació va organitzar un espectacle pels damnificats del tsunami amb la col·laboració de nombroses entitats santvicentines. L'espectacle fou variat i obtingué un gran èxit de públic i participació. Hi va haver música, dansa i recitals poètics. La invitada d'honor fou la Diputada al Parlament de Catalunya, la senyora Glòria Renom, filla del prestigiós tenor, Gaietà Renom.

L'agrupació Artística dóna les gràcies a totes les entitats participants i assistents per la seva col·laboració.

AGRUPACIÓ ARTÍSTICA 

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet