El Poble


1. ADJUDICADA UNA PART DE LES OBRES PER LA REORDENACIÓ DE LA RIERA DE CASTELLET

2. CENT DIES A L'OPOSICIÓ

3. SENDO VALL i CASTELLÓ REP EL DIPLOMA DE MESTRE ARTESÀ DE LA GENERALITAT

4. ANTONI GUARDIOLA I CORTINA RENUNCIA DEL CÀRREC DE REGIDOR

5. EL NOU PONT D'ACCÉS ATURAT I SENSE DATA D'INICI


ADJUDICADA UNA PART DE LES OBRES PER LA REORDENACIÓ DE LA RIERA DE CASTELLET

Jaume Solà, al centre de la imatge, juntament amb arquitectes, membres de l’equip de govern i el president de l’Associació de Veïns de la Farinera, Emili Barcons a la dreta. / JORDI LARGOEl passat 28 de gener, Jaume Solà, director de l'Agència Catalana de l'Aigua feia una visita al Barri de la Farinera per tal de veure el barri que va patir les terribles inundacions d'ara fa cinc anys, el 10 de juny del 2000. La visita de Jaume Solà va ser per mostrar als veïns les actuacions de millora que hi havia previstes a la riera de Castellet per tal d'evitar més desgràcies com les passades. En aquesta visita, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, va resoldre els dubtes dels veïns i va assegurar que en el primer semestre de l'any 2005 es començarien les obres per reordenar la riera en una primera fase. Doncs, aquest mes de març s'han adjudicat les obres de l'últim tram de la riera que passa pel barri i que va des del pont de la carretera vella fins a la desembocadura al riu Llobregat.

Les obres que s'hi faran, serà rebaixar la llera per augmentar la capacitat de la riera, s'hi faran esculleres als laterals i el pont de la carretera vella es farà totalment nou al igual que el pont de la carretera C-55, que també s'ha de fer nou.

 


CENT DIES A L'OPOSICIÓ 

En aquestes dates, s'escauen els 100 dies en que l'anterior equip de govern municipal rau a l'oposició. O el que és el mateix, es compleixen els cent dies de la Moció de Censura propiciada pel trànsfuga Sr. Magí Giralt d'Unió Democràtica de Catalunya.

Des d'Esquerra Republicana de Catalunya, volem fer una mica de repàs del que han estat les nostres actuacions des dels seients de l'oposició i també allò que hem observat durant aquest temps i que fa olor de cremat.

Amb data 13/12/2004, tres dies després de la Moció de Censura, vàrem entrar un escrit en el qual ens posàvem a disposició de l'equip de govern per informar-los de tots els projectes que teníem a punt d'executar i aquells que ja estaven en estat avançat de gestació. Curiosament, només se'ns ha convocat a dues sessions urgents i extraordinàries de la Junta de Govern Local per fer-nos saber que la seva prioritat, en referència al accessos a Sant Vicenç, era el pont del sud., quan la prioritat dels ajuntaments de Castellgalí, El Pont de Vilomara i Sant Vicenç era l'accés pel nord.

Fins a dia d'avui, hem presentat les següents mocions al Ple:

• MOCIÓ SOBRE LES SELECCIONS ESPORTIVES CATALANES, que fou aprovada amb l'abstenció del regidor del PP senyor Serrano.
• MOCIÓ SOBRE UN NOU SISTEMA DE FINANÇAMENT PER CATALUNYA, que fou aprovada per unanimitat.
• MOCIÓ PER LA CREACIÓ DEL CONSELL ASSESSOR D'URBANISME, que fou rebutjada pels vots de l'equip de govern.
• MOCIÓ PER L'ADSCRIPCIÓ DEL MUNICIPI A LES BASES PER LA RECOLLIDA DE BROSSA ORGÀNICA, que fou rebutjada pels vots de l'equip de govern.

Entre d'altres, hem formulat aquestes preguntes a l'equip de govern:

• QUIN COST VA REPRESENTAR L'ACTUACIÓ DE MARCEL GROS AL PARC DE NADAL?. El Sr. Giralt, manifestà que quan arribés la factura ja ens ho diria. Mentí per mala fe o per ignorància, aquesta actuació no representava cap cost pel municipi, ja que corria a càrrec del Consorci de residus del Bages
• EN ELS PRESSUPOSTOS D'ENGUANY HI FIGURA UNA PARTIDA DE 92.000.000,- DE PTES. EN DESPESA CORRENT, A QUÈ ES DEGUDA? L'equip de govern no va voler respondre i aquest import representa més de 12.000.- ptes. per cada santvicentí.
• SOBRE LA DEDICACIÓ EXCLUSIVA AL CÀRREC, PER PART DE L'ALCALDIA. El senyor alcalde decretà que seria a partir del dia 21 de febrer, i tenia raó en Montsech: “...a partir...”, perquè a hores d'ara encara no te dedicació exclusiva i ja ha passat un mes i mig.
• EN OBSERVAR QUE LES PREGUNTES SOBRE MEDI AMBIENT LES RESPONIA EL SR. SERRANO, EN LLOC DEL SR. GIRALT, DEMANÀVEM SI DINTRE L'EQUIP DE GOVERN HI HAVIA CONFIANÇA MÚTUA. Se'ns respongué que si, totalment. Al cap d'un mes d'aquesta afirmació el Sr. Giralt es rellevat de les seves funcions em Medi Ambient i se'n fa càrrec el Sr. Serrano del PP, que amb aquesta ja ocupa cinc regidories, vaja, l'home fort de l'equip de govern després del Sr. alcalde, és clar. Això ens fa recordar que amb l'anterior equip de govern, el Sr. Giralt va començar les seves rebequeries abandonant la Regidoria de Serveis Municipals.

Observem una paràlisi el l'acció de govern, que podem concretar en aquests punts:

• PUNT D'INFORMACIÓ JUVENIL Perilla una subvenció de la Secretaria General de Joventut, perquè no s'ha fet ni un pas per a la seva justificació.
• ACCESSOS A ST.VICENÇ. Degut al canvi d'estratègia de l'equip de govern, la generalitat ha paralitzat qualsevol actuació en aquest aspecte.
• NOU CENTRE D'ATENCIÓ PRIMÀRIA. Quan només calia la cessió dels terrenys a la Conselleria de Salut, l'equip de govern, s'està rumiant si l'emplaçament es l'adequat. La Conselleria te pressupost per a la seva construcció.
• EXTERNALITZACIÓ DE SERVEIS DE NETEJA I ENLLUMENAT. Les bases per l'adjudicació d'aquests serveis estaven fetes, només calia la seva publicació. L'equip de govern prefereix que ho continuï fent PROMUCAST i la brigada municipal (SAUR).
• ADJUDICACIÓ DEL SERVEI INTEGRAL DEL CEMENTIRI. Només calia la publicació de les bases, que ja estaven fetes.. De moment, els nostres morts els haurem de seguir vetllant a Manresa.
• ZONA ESPORTIVA MUNICIPAL. S'han destinat els diners de la piscina d'oci a la construcció de la coberta de la pista d'hoquei, que ja tenia el seu propi finançament, però de moment ni piscina ni coberta.

Hem constatat que després d'assignar el sou de l'alcaldia per dedicació exclusiva, els regidors continuen cobrant el mateix que abans (650.-€ mensuals per cap, més els 38.000.- € anuals bruts per l'alcalde, aproximadament).

A més de la paralització institucional de que hem parlat abans, cal afegir-hi les poques ganes o la nul•la capacitat d'alguns regidors per a portar a terme les seves tasques, per això ja s'han nomenat dos tècnics a jornada completa (sense títol), per gestionar les àrees de cultura, joventut, festes, ensenyament i esports.

Per acabar, en un mes, tres alcaldes.
En prendre possessió el nou equip de govern, es nomenaren els 4 tinents d'alcalde:

1. Magí Giralt
2. Josep M. Serrano
3. Glòria Torner
4. Vicenç Saez

En aquest ordre havien de suplir a l'alcalde en cas d'absència. En agafar-se un mes de vacances, el Sr. Montsech decretà canviar l'ordre del primer i segon tinent d'alcalde, així seria la Sra. Torner qui exercís d'alcaldessa accidental i les engrunes de les vacances de Setmana Santa pel Sr. Giralt, ja que l'alcaldessa accidental tampoc hi era. Aquesta és la forma de demostrar la total confiança al Sr. Magí Giralt? Això si, quan torni el Sr. Montsech, tornarà a tenir validesa l'ordre que hem ressenyat més amunt.

GRUP MUNICIPAL D'ERC


SENDO VALL i CASTELLÓ REP EL DIPLOMA DE MESTRE ARTESÀ DE LA GENERALITAT

El nostre bon amic i antic col·laborador d'El Breny, Sendo Vall i Castelló va rebre, el passat mes de desembre, el Diploma de Mestre Artesà de la Generalitat de mans del Conseller de Comerç i Turisme, Josep Huguet.

L'artesà santvicentí i constructor de figures i entremesos Sendo Vall va anar al Palau de la Generalitat a rebre aquesta distinció que atorga el Centre Català d'Artesania juntament amb altres premiats de Manresa, Solsona, Martorell i Moià. Una de les últimes obres que ha fet l'artista a Sant Vicenç és l'enrajolat que ha fet del timpà de l'Església Parroquial.

 


ANTONI GUARDIOLA I CORTINA RENUNCIA DEL CÀRREC DE REGIDOR

Antoni Guardiola deixa de ser regidor de l’ajuntament de Sant Vicenç de manera voluntàriaEn el Ple Municipal del passat dia 30 de març es va fer oficial la renúncia al càrrec de regidor a l'oposició per part d'Antoni Guardiola i Cortina. Antoni Guardiola deixa les seves funcions a l'ajuntament, bàsicament, per qüestions personals ja que d'ara en endavant es dedicarà al negoci de la restauració a Tamariu (Girona). Segons el mateix Guardiola, els mesos que ha treballat en l'equip de govern l'han fet sentir orgullós de treballar per al poble de Sant Vicenç. Llavors, un cop es va produir la moció de censura el mes de desembre passat, totes aquestes il·lusions van desaparéixer, tot i que ell mateix assegura que se'n va en un moment adequat i amb la cara ben alta.

En aquest mateix ple, Antoni Guardiola va rebre els elogis dels seus companys Valentí Carrera i Maria Àngels Casals. L'ex-alcalde va destacar els seus 21 mesos de feina ben feta i la seva companya de llista va valorar la seva honestedat i noblesa. El substitut d'Antoni Guardiola i Cortina serà el número quatre de la seva llista electoral, el senyor Francesc Cascales i Garcia.

 


EL NOU PONT D'ACCÉS ATURAT I SENSE DATA D'INICI

Quan fa un any que l'ajuntament de Sant Vicenç es va posar d'acord amb els ajuntaments veïns del Pont de Vilomara i Castellgalí per fer una petició al Conseller d'Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, per tal que es projectés un nou pont d'accés a tocar Castellgalí i una mica més enllà del Polígon de la Ceràmica i que enllacés amb tots tres municipis, semblava que la solució per accedir a Sant Vicenç anava encarrilada. Doncs en l'actualitat, el projecte està aturat, ja que segons la Generalitat, no hi ha un acord entre aquests municipis.

L'anterior equip de govern santvicentí veia amb bons ulls la idea de fer el nou accés riu amunt. En canvi, l'equip de govern actual veu més fiable fer un nou pont riu avall, just a tocar a la zona esportiva. Aquest fet que alguns el volen a un lloc i els altres a un altre ha portar a endarrir encara més unes obres que són esperades per al poble de Sant Vicenç. Esperem que no gaire enllà es posi fil a l'agulla i que Sant Vicenç tingui un accés digne per a tots.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet