Cartes a El Breny


1. NO ELS AGRADA EL VERD O NECESSITEN LLENYA... (Uns veïns ofesos)

2. PETITES REFLEXIONS (Carles Bover i Reig)

3. AGRAÏMENT DE LA FAMÍLIA GIRALT – VIADIU – OLIVERAS

4. COMIAT DEL NOSTRE PARE (Mònica Molera i família)

5. A QUINA HORA TINDREM EL PROPER PLE (Grup Municipal d'ERC)


NO ELS AGRADA EL VERD O NECESSITEN LLENYA...

Són dues de les raons, entre d'altres, que se'ns han acudit quan un matí de desembre ens llevem i ens adonem, consternats, de que tots els arbres, rosers i d'altres plantes d'un dels marges del nostre jardí restaven a terra tallades de soca-rel.

Aquestes plantes, nascudes espontàniament o plantades i de les que nosaltres teníem cura, feien de separació natural entre el nostre jardí i el pati dels veïns. La primera sensació que ens envaeix és de desolació, ràbia, impotència... Sent sincers, el primer instint hagués estat el de llençar la natura, ja morta, al pati dels veïns. Però ens aturem a temps i pensem que, donat que ha existit una violació de la propietat privada, el millor que podem fer és explicar el succés a la policia.

Les fonts policials consultades evidencien que algú ha escalat per la paret del pati dels veïns, d'uns tres metres d'alçada i totalment vertical, per després, posant els peus a casa nostra, fer la indiscriminada tallada de tot el verd existent, incloent els rosers que amb tanta dificultat pel fred, havien aconseguit fer florir alguna rosa.

La veritat és que, a hores d'ara, no entenem les raons que han impulsat els nostres veïns a fer aquesta vandàlica acció.

Entre d'altres suposicions, se'ns acut que potser necessitaven llenya per a l'estufa. La descartem, doncs no seria lògic, ja que les restes tallades encara són a terra, a casa nostra, i ningú les ha vingut a demanar o recollir.

Potser és que no els agrada el verd o tenen algun tipus d'al·lèrgia vers la natura, en tot cas no costa gens manifestar les preferències i demanar amb educació que per a separar les propietats s'aixequi un mur de formigó, paret electrificada, espinosa... a gust del consumidor.

Una altra possibilitat és que els nostres veïns, enganxats als “reality shows” de Telecinco o Antena 3, vulguin viure en directe les nostres vides i que el verd els privés de veure què mengem, de què parlem quan sortim al jardí o bé qui fa camí cap a Vallhonesta. En tot cas, els emplacem a guaitar des del balcó, un punt molt més estratègic de vigilància que el seu pati soterrat.

Per més que hi donem voltes, no en traiem l'entrellat. El que ens sap més greu és que al nostre poble, ja massa conegut per problemes de convivència, atacs racistes i d'altres accions violentes, encara ens trobem amb casos com aquest en què després de tants anys de veïnatge no es pugui parlar clar i català i resoldre les diferències, preferències, gustos... comunicant-se de manera cívica i educada.

UNS VEÏNS OFESOS


PETITES REFLEXIONS 

A la vida, tots hauríem de fer un examen de consciència; aturar-nos i reflexionar. Per què dic això? Què és el que m'ha mogut a agafar un bolígraf i escriure aquestes ratlles? Doncs bé, avui mirant el correu em trobo una nota informativa del Departament de Sanitat, on ens comunica que l'Ajuntament va aprovar en data 27 d'octubre de 2004 una ordenança de convivència ciutadana que de ben segur tots haureu rebut.
En aquesta nota parla de l'Article 25. Règim d'animals en els espais públics, i en l'apartat 6 hi consta: "Queda prohibit donar menjar als animals a la via pública, i/o espais públics, especialment pel que fa a GATS, COLOMS i GAVINES". Bé, les lletres majúscules són collita pròpia.
A mi em sembla que les paraules són clares i precises. No us ho sembla? Doncs bé, alguns dels meus veïns del carrer Montserrat, no acaben d'entendre les paraules convivència ciutadana.
Per ELLS la CONVIVÈNCIA CIUTADANA és:

1. Donar de menjar indiscriminadament als coloms i gats de la via pública.
2. Embrutar les voreres i el carrer de menjar pels gats i coloms.
3. Són molt solidaris amb el veïnat, ja que netegen la brutícia i excrements que els gats i coloms deposen als portals, a les jardineres i als espais públics.
4. També netegen les teulades, canalleres, tendals, voreres, roba estesa,... dels excrements dels coloms.
5. Els hi encanta llevar-se a les cinc o a les sis del matí amb el cant dels coloms. Sobretot el diumenge.
6. També gaudeixen del cant dels gossos quan borden de nit o quan ploren perquè estan sols.

Sort en tenim que no tots ho entenem de la mateixa manera. Perquè darrere d'aquest comportament totalment insolidari i injustificable, el que més m'emprenya (en perdó), és la hipocresia i la falsedat. Tampoc entenc la poca o nul•la implicació d'alguns veïns quan es comenta el fet. Per això és la CONVIVÈNCIA CIUTADANA per a ELLS.
Bé, jo sempre he pensat que la millor manera de viure és conviure. Fa dotze anys que visc en aquest carrer i he de reconèixer que davant d'aquest problema he fet coneixences que potser mai hauria tingut. Tanmateix, he pogut copsar la realitat del veïnat i n'estic orgullós del col•lectiu, però a la vegada decebut del que menys m'esperava.
Espero que aquestes ratlles facin reflexionar i com diu el refrany: "Qui sigui frare, que prengui candela!"

CARLES BOVER i REIG
Veí del carrer Montserrat


AGRAÏMENT DE LA FAMÍLIA GIRALT – VIADIU – OLIVERAS 

La Família Giralt – Viadiu – Oliveras agraeix les mostres de condol rebudes dels amics, companys i familiars per la pèrdua del nostre estimat Sildo. Agrair especialment l'ajuda que, per part de tot el cos de metges i sanitaris de l'ambulatori, ha rebut en tot moment i amb una gran professionalitat, durant tot el llarg temps que s'han necessitat els seus serveis.


COMIAT DEL NOSTRE PARE 

Una vida que s'acaba en un instant. Semblava que li quedava un bri d'esperança per seguir entre nosaltres, però el destí...El seu cor malalt no va resistir. El recordo aquell dimarts 1 de febrer, tot i la gravetat de la seva malaltia, parlant del Barça, de les ganes que tenia d'anar al cafè amb els companys a fer la "manilla", de la paella que aniríem a fer així que sortís d'allà, fent "conya" de tot i de res... i no havien passat ni dues hores que totes aquelles màquines que l'ajudaven a tirar endavant, van deixar de funcionar.

Que injust!! Plores, et desfogues i segueixes el camí de la mà de totes aquelles persones que ens han fet costat. Dels amics que l'anaven a veure, del barber que li va anar a tallar els cabells en horari convingut, dels companys de la feina que patien per ell, de molta gent que ens heu trucat dia sí dia també per mostrar-nos el vostre interès i recolzament, dels metges i de tots aquells que vàreu ser presents en el seu funeral.

En nom de tota la família MOLERA-GÓMEZ i en el meu propi, agraïm totes les mostres de condol que hem rebut i l'ajuda moral que ens heu dispensat per tal de fer més planer aquest tràngol.

Segur que el meu pare va estar molt content de veure aquella església tant plena d'amics que el van acompanyar en els seus darrers moments entre nosaltres.

A tothom GRÀCIES de tot cor.

MÒNICA MOLERA i FAMÍLIA


A QUINA HORA TINDREM EL PROPER PLE? 

Tots som sabedors que l'assistència de públic als plens municipals no és alta, que tret de situacions de "gran interès municipal" la sala de plens roman gairebé buida, i que la conseqüència d'aquest darrer atzucac polític, evidentment, ha desanimat la ciutadania.

El que si que és segur és que el govern actual, forçant els plens en horaris intempestius, ofega encara més la participació. Cal recordar-li que ha de facilitar la concurrència del ciutadà als plens, i afavorir la difusió d'aquests per aconseguir que la presència sigui màxima.

Una de les primeres i fonamentals propostes seria establir un horari que fos el més estable possible, just com fins ara venia essent; altrament dit, horaris allunyats dels horaris laborals. Recordem que els dos darrers plens s'han portat a terme a les 8 del matí i a les 8 de la tarda, hores, sobretot la primera, de gens fàcil assistència, no només pels regidors sinó per tot aquell veí interessat en la política municipal.

El Sr. Montsech comentava que queixar-se d'aquests horaris representava mofar-se d'aquelles persones que comencen a treballar a les 5 o a les 6 del matí. De nou un comentari fora de lloc i una queixa equivocada, ja que als nostres regidors no els molesta llevar-se d'hora, sinó que prefereixen assistir als Plens a les 6 del matí, i així assegurar que a les 8 o ales 9 tots estaran treballant i complint amb les seves respectives obligacions laborals.

GRUP MUNICIPAL D'ERC

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet