El Poble


1. ELS ACTES NADALENCS OMPLEN DE VIDA TOT EL POBLE

2. NADAL I SOLIDARITAT

3. PEL GOIG D'UNA BONA RIALLA

4. FESTA MAJOR D'HIVERN

5. MOVIMENT DEMOGRÀFIC


ELS ACTES NADALENCS OMPLEN DE VIDA TOT EL POBLE

Multitud d'actes durant aquestes festes

CONCERT DE NADAL DE LA CORAL AL VENT
El dissabte 18 de desembre, l'Església Parroquial es va omplir per poder escoltar un ampli concert a càrrec de la Coral Al Vent.

Aquest concert va començar a les vuit del vespre i s'ha de destacar la gran qualitat que posseeix aquesta coral santvicentina.

Entre el seu repertori, es van poder escoltar nadales, cançons tradicionals catalanes, entre d'altres.

EL CAGATIÓ REPARTEIX MÉS DE MIG MILER DE LLAMINADURES
Com ja va sent tradicional, el diumenge abans de Nadal es va organitzar el Caga Tió a càrrec de la Colla de Geganters juntament amb la col·laboració de l'Associació Musical Castellet, l'Esbart Dansaire Santvicentí i l'Associació Ceps i Manduca. L'edició d'aquest any, que ja ha arribat a la 16a. edició es va celebrar el diumenge 19 de desembre a partir de les cinc de la tarda a la plaça de l'Ajuntament.

En aquesta festa, hi van participar els tioners, que van portar el tió per poder descarregar de llaminadures als més de 500 nens i nenes que s'esperaven a la plaça, l'Esbart va fer una petita mostra dels seus balls tradicionals, l'Associació Musical Castellet va fer un pessebre vivent i l'Associació Ceps i Manduca va preparar el brou i patates al caliu per fer passar el fred. Un any més, l'animació va anar a càrrec dels Pepsicolen.

SEGONA EDICIÓ DEL PARC DE NADAL
Per segon any consecutiu, el Pavelló Municipal es va omplir de nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, per celebrar el segon Parc de Nadal organitzat per l'Ajuntament i el Punt d'Informació Juvenil Xamba. L'edició d'aquest any va estar dedicada al món del reciclatge i es va celebrar el 27 i el 28 de desembre.

El primer dia d'aquest Parc de Nadal es va fer una altra edició de l'Hora del Conte amb la col·laboració de la Biblioteca Popular. El segon dia, el Pavelló es va omplir de gom a gom per veure el clown manresà Marcel Gros que va presentar el seu espectacle "Contenixou".

HISTÒRIA DELS PASTORETS SANTVICENTINS
Durant els dies 2, 6 i 7 de gener es van celebrar els tradicionals Pastorets a càrrec de l'Associació Musical Castellet. Al llarg de tots aquests tres dies i al mateix temps a Can Soler es va fer una petita exposició de tota la història dels Pastorets a Sant Vicenç.

Al mateix temps es va fer un petit homenatge a tota la gent que d'una manera o altra ha participat en aquesta tradició. Per més informació, podeu veure el reportatge en aquest mateix número "Per Nadal tornen els Pastorets".

CAP D'ANY AMB L'ORQUESTRA GIRASOL
Activa't de Festa amb la col·laboració de l'ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va tornar a celebrar el Cap d'Any al Pavelló Municipal.

La novetat d'enguany va ser l'orquestra ja que després d'uns anys de sempre portar la mateixa, aquest any l'orquestra encarregada de portar el ball fins a altes hores de la matinada va ser l'Orquestra Girasol.

En total s'hi van aplegar unes 600 persones per celebrar l'Any Nou al pavelló.

CAVALCADA DE REIS
Després d'un any d'espera els Reis Mags d'Orient van tornar a passar per Sant Vicenç puntuals a la seva cita. A dos quarts de set de la tarda les carrosses amb en Melcior, Gaspar i Baltasar juntament amb els seus patges i una carrossa plena de regals i carbó es van passejar per tots els carrers del poble. Aquesta va ser una de les novetats d'aquest any.

La cavalcada no va fer la seva parada habitual a la plaça de la Generalitat sinó que va continuar passejant-se pels carrers del poble fins al carrer Gran cantonada amb el carrer del Mestre Aubert on els tres Reis Mags van baixar de les carrosses i van anar a peu fins a la Plaça de l'Ajuntament. Allà van ser rebuts per l'alcalde i van acollir a tots els nens i nenes que els esperaven amb il·lusió.

CONCERT DE L'ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET
Després dels Pastorets, l'Associació Musical Castellet va organitzar el tradicional Concert de Nadal a l'Església Parroquial.

El concert d'aquest any es va celebrar el dia 8 de gener a les vuit del vespre i es van oferir tot un seguit de cançons tradicionals i nadales.

Aquest concert es va emmarcar en els actes que fa l'Associació per celebrar els seus 30 anys.

REPORTATGE: JORDI LARGO


NADAL I SOLIDARITAT

Com cada any quan s'acosten aquestes dates nadalenques, l'escola Mare de Déu del Roser prepara tot un seguit d'actes, entre els quals destaquen aquells de caire solidari. Així hi participa tota l'escola, des de primària a secundària. Cada curs realitza un projecte solidari diferent, d'aquesta manera el ventall de temes treballats és molt més ampli. Alumnes de primària es desplaçaren a la residència d'avis de la nostra població per a cantar nadales i donar una mica d'esperit nadalenc als ancians. Els alumnes de primer d'ESO dedicaren les seves classes a realitzar un petit treball manual amb motius nadalencs per a regalar als ancians de la residència, així quan un grup d'alumnes voluntaris d'entre segon i tercer d'ESO van anar a la residència també a cantar nadales i fer una estona de companyia, van fer entrega d'aquests presents nadalencs. Tots els alumnes de segon d'ESO van treballar en l'esmorzar solidari, aquests alumnes amb la col·laboració d'alguns pares i mares van realitzar un esmorzar que es va vendre a l'escola a un preu simbòlic. Els diners recaptats d'aquest esmorzar es destinà a projectes educatius per al tercer món. Els alumnes de tercer d'ESO, amb col·laboració amb la Comunitat de Sant Egidi, participaren en la "re-joguina". Aquests alumnes es dedicaren a recollir joguines de segona mà en bon estat i en dates properes al Nadal, les vengueren a un preu simbòlic en una parada en el mercat de cada divendres del nostre poble. Els diners recaptats també anaven destinats a projectes educatius per al tercer món. Els alumnes de quart d'ESO, van destinar el seu temps a un projecte menys material, van reflexionar i debatre sobre un tema, per desgràcia, massa habitual en la nostra societat: la violència de gènere.

Ja en un altre aspecte, destacà els actes eminentment més nadalencs que ja són tradicionals en l'escola, com l'arribada del patge dels Reis d'Orient a recollir les cartes o la realització del pessebre vivent. Un pessebre que aquest any no comptava amb la participació dels alumnes d'ESO, cosa que no es va notar en les resultats, ja que igual que els altres anys, el pessebre va tenir una gran afluència de públic i l'èxit va ser rotund. Com sempre el pessebre es va dur a terme a la plaça de davant de l'escola per a la realització de les totes les escenes, tret de l'escena en que participaven els alumnes de pre-escolar, que per protegir-los del fred sempre es fa a dins de l'escola.

FERRAN


PEL GOIG D'UNA BONA RIALLA

Tan sols pel goig d'una bona rialla de la Montse ha valgut la pena visitar l'exposició que es va presentar el diumenge 28 de novembre a la Sala d'Actes de l'Ajuntament amb el títol "Trobada amb Art i Gastronomia de Tardor". S'exhibien els treballs fets en el taller de ceràmica artesanal, que porta el seu nom: "Montserrat", del qual ella i la Maria, la seva mare, en són les veritables ànimes. En el seu taller, la Montse se sent segura mentre fa "xurros" de fang que després de donar-los-hi diferents formes es converteixen en les peces que es van exposar. Aquest treball, que ella es pren amb molta seriositat i que fa pacientment, li dóna vitalitat i la joia de sentir-se útil.

La Montse encomana alegria, perquè se sent feliç d'existir tal com és. Des de la coneixença de la seva pròpia realitat i gràcies també a la realitat acollidora que l'envolta. Tot l'esdeveniment ha estat ideat i preparat amb cura per l'artista santvicentí Jordi S. Mengod, que també hi exposava una mostra del seu treball pictòric, el qual amb el seu estil tan peculiar i sorprenent ha aconseguit un muntatge ple de "delicatessen" gastronòmiques i artístiques, on transpirava la tendresa que ell sent per la Montse. La visita ens ha ajudat a conèixer i apreciar les possibilitats que tenen les persones amb disminucions, sobretot quan tenen un entorn que els acompanya. 
 


FESTA MAJOR D'HIVERN

Del 15 al 23 de gener del 2005

DISSABTE 15 DE GENER

CONCERT CORAL a càrrec de la Coral Mare de Déu del Portal de Prats de Rei
LLOC: Església Parroquial
HORA: 18.15 h.
ORGANITZA: Gremi de Carreters i Cansaladers

MISSA en honor de Sant Antoni Abat
LLOC: Església Parroquial
HORA: 19.00 h.
ORGANITZA: Gremi de Carreters i Cansaladers

DIUMENGE 16 DE GENER

13a. MARXA POPULAR D'HIVERN
LLOC: Entorns i contrades de Vallhonesta
ORGANITZA: Centre Excursionista

DIJOUS 20 DE GENER

PROJECCIÓ DEL DVD: 10 x 20 VIRTUALITATS
LLOC: Biblioteca Popular
HORA: 20.00 h.
ORGANITZA: Col·lectiu Artístic Quaderns de Taller

DIVENDRES 21 DE GENER

TEATRE AL CARRER
LLOC: Plaça Clavé
HORA: A partir de les 11 h.

MONÒLEGS PER PIXAR-SE DE RIURE a càrrec de "CANSANCIO" i "ELS WILLIAMS"
LLOC: Can Soler
HORA: 22.30 h.
Un cop començat l'espectacle no es podrà accedir a la sala

DISSABTE 22 DE GENER

MISSA solemne en honor a Sant Vicenç presidida per Mons. Jaume Camprodón i Rovira, Bisbe emèrit de Girona i Mn. Josep Padrós i Clarís, ex-vicari de Sant Vicenç de Castellet.
LLOC: Església Parroquial
HORA: 11.00 h.

PREGÓ INSTITUCIONAL a càrrec del sr. Ramon López de Màntaras i Badia. Professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques. Director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial.
LLOC: Sala d'Actes de l'Ajuntament
HORA: 12.30 h.

CONTES ESTRAMBÒTICS amb Clara Gavaldà
LLOC: Sala d'Actes de l'Ajuntament
HORA: 17.30 h.

BALL de tarda amb Pep i Vador
LLOC: Esplai dels Avis
HORA: 18.00 h.
ORGANITZA: Associació de Gent Gran l'Esplai

FESTA ANDALUSA amb l'actuació d'Alejandro Conde i Lourdes Portales
LLOC: Can Soler
HORA: 20.00 h.
ORGANITZA: Casa d'Andalusia

TEATRE: "THE BOOM" a càrrec de la companyia CHAPPERTONS
LLOC: Societat Coral l'Estrella
HORA: 22.00 h.
PREU: 3 €. Venta anticipada a la llibreria Clavé.
Un cop començat l'espectacle no es podrà accedir a la sala

DIUMENGE 23 DE GENER

ESPECTACLE D'ANIMACIÓ amb Àngel Daban
LLOC: Can Soler
HORA: 12.00 h.

AUDICIÓ DE SARDANES amb la Cobla la Principal de Llobregat
LLOC: Can Soler
HORA: 16.30 h.
ORGANITZA: Agrupació Sardanista

BALL DE FESTA MAJOR amb el grup "SON LATINO"
LLOC: Can Soler
HORA: 18.30 h. 
 


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

Defuncions

Novembre 2004

09/11/2004
Ulises Neto Márquez, 5 dies

12/11/2004
Victor Largo García, 55 anys
Jaume Rosell Sandrós, 79 anys

24/11/2004
Josep Teixidó Rigal, 82 anys

Desembre 2004

01/12/2004
M. Carme Yañez Reche, 58 anys

09/12/2004
Manuela Lozano Expósito, 65 anys
Digna Guardiola Torrellardona, 74 anys

11/12/2004
Felipe Pino Cócera, 87 anys

22/12/2204
Beatriu Forns Farré, 76 anys

28/12/2004
Antonio Martínez Cortés, 75 anys

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet