Entitats


1. FESTES DEL 21è ANIVERSARI DE L'ESPLAI DE LA GENT GRAN

2. FESTA DE TARDOR DE L'AGRUPACIÓ SARDANISTA

3. CONCERT DE SANTA CECÍLIA

4. FESTES DE LA PENYA BLAUGRANA

5. XVII MARXA POPULAR

6. LA UNIÓ DE BOTIGUERS INFORMA


FESTES DEL 21è ANIVERSARI DE L'ESPLAI DE LA GENT GRAN 

Entre els dies 6 i 14 de novembre, l'Esplai de Sant Vicenç ha celebrat les festes del seu 21è aniversari, les quals han estat molt concorregudes per els socis i altres simpatitzants.

Per tal que quedi constància de l'esdeveniment, donarem tots els detalls de les activitats portades a terme durant els nou dies que han durat les festes.

El dissabte dia 6 hi va haver ball a la tarda a càrrec del grup 2 x 1. El diumenge dia 7, els cantaires de l'Esplai de Moià ens van obsequiar amb un repertori d'havaneres. El dilluns dia 8 es va fer una sessió de bingo especial per als socis. El dimarts dia 9, el grup artístic de l'Esplai de Navarcles ens va fer una obra de teatre amb una molt bona actuació. El dimecres dia 10, la Casa d'Andalusia ens va obsequiar amb la seva participació oferint-nos una ballada de "sevillanas" duta a terme per "bailaoras" santvicentines.

El dijous dia 11 vàrem fer una sortida a Salou per celebrar el dinar de germanor. Aquest acte es va celebrar a l'Hotel Dorada Palace on vam ser atesos molt bé en tots els sentits. En total, van participar 236 socis acompanyats per representació de "La Caixa" , per Cecília Termens com a coordinadora i pel senyor Josep Rovira, delegat de l'oficina de Sant Vicenç. El senyor Valentí Carrera i el senyor Antoni Guardiola també hi eren presents com a representants de l'Ajuntament.

El divendres dia 12 es va fer una missa en memòria de tots els socis difunts durant l'any. El dissabte dia 13 hi va tornar a haver-hi ball, però en aquest cas amb Maria Alba. El diumenge dia 14 es va fer la cloenda de les festes amb un homenatge als socis que han celebrat el seu 90è aniversari i que van ser els següents: Rosa Alsina Casanova, Queralt Creu Billurbina, Maria Flaqué Claveria, Pere Planell Ferrer, Emília Raso Morán i Enriqueta Vilaseca Salles. En aquest acte d'homenatge hi va col"laborar "La Caixa". Per acabar aquest acte, la nostra coral va fer una cantada i després va haver un berenar per a tots els socis.

La Junta dóna les gràcies a tots els que han participat amb la seva col·laboració i participació en els seus actes i fins l'any que ve si Déu vol. 


FESTA DE TARDOR DE L'AGRUPACIÓ SARDANISTA 

La sala de Can Soler es va omplir per poder celebrar la tradicional Festa de Tardor de l'Agrupació Sardanista. / JORDI LARGOEl passat diumenge dia 21 de novembre la sala polivalent de Can Soler es va omplir de balladors i sardanistes per celebrar la Festa de Tardor que va organitzar l'Agrupació Sardanista amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Vicenç.

La festa va començar a dos quarts de set de la tarda i va comptar amb la presència de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona que va oferir un ampli repertori de sardanes i balls vuitcentistes repartits en dues parts. La primera part, que era la de les sardanes, es va poder ballar "Cecília aimada", "Sant Vicenç, finestral de Montserrat", "Per a tu, Núria", "En Fèlix", "Rondalles i cançons" i "Palamós, ciutat Pubilla". La segona part també va ser molt concorreguda i va ser el torn dels balls vuitcentistes.

JORDI LARGO
 


CONCERT DE SANTA CECÍLIA 

Al final del concert de Santa Cecília es va fer una cantada conjunta de totes les corals participants. / JORDI LARGO El dissabte dia 20 de novembre l'església parroquial es va omplir de gom a gom per poder escoltar el ja tradicional Concert de Santa Cecília, patrona dels músics.

Aquest concert va començar a les vuit del vespre i va comptar amb la participació de la Societat Coral l'Estrella, el Grup Vocal Eumèlia, el grup Pony-pony de Castellbell i el Vilar, la Coral Al Vent i la Coral Nou Horitzó.

Les corals van mostrar al públic assistent un ampli repertori de cançons típiques i tradicionals per acabar fent una cantada conjunta de totes les entitats participants.

JORDI LARGO
 


FESTES DE LA PENYA BLAUGRANA 

Enguany, la Penya Blaugrana ha celebrat el seu 26è aniversari amb diferents actes. Un dels més celebrats va ser el pregó de festes del divendres dia 8 d'octubre que es va fer al local social a les nou del vespre a càrrec d'un gran periodista i també d'una gran persona, el senyor Enric Bañeres, cap d'esports de La Vanguardia i col·laborador de El Mundo Deportivo. També s'ha de dir que és un gran coneixedor dels fets i miracles del nostre Barça tal i com ho va demostrar a la xerrada que va ser clara, directa, amena i sobretot molt ben informada. Cal dir que ens va aclarir moltes coses del Barça que ja sabíem i d'altres que no sabíem. Va ser una xerrada molt ben preparada, documentada i clara que a l'hora dels precs i preguntes tothom estava amb la boca oberta i pensant què li podíem preguntar ja que ens ho havia dit tot.  A més de mostrar que era un home entregat absolutament a la seva feina i la seva manera d'explicar-se d'una manera molt senzilla va fer gaudir a tots els assistents d'un gran pregó de festes. Gràcies senyor Enric Bañeres.

Un cop acabat el pregó es va poder compartir el sopar i la tertúlia amb el senyor Bañeres que va ser un "penyista" més en disfrutar de la familiar de la tertúlia de la gent de la nostra Penya Blaugrana. Continuant amb les festes, el dimarts dia 12 d'octubre la gent de la Penya Blaugrana celebrava el dinar de germanor a l'Hotel El Bruc en un ambient amable i distés acompanyat de les autoritats locals el senyor batlle Valentí Carrera, el regidor d'esports Pere Anton Llobet, el senyor Josep Pont, batlle de Puig-reig i diputat al Parlament, i el representant del Barça en Joan Fonollosa, membre de la Comissió Social.

El senyor Josep Pont ja està considerat entre la gent de la Penya com un bon amic, doncs tots els que en una excursió de la Penya a Bellpuig el varen conèixer i no poden oblidar el seu tracte amable i d'amic que va donar a tothom fent-nos de guia i dispensant-nos un tracte immillorable en la nostra estada al seu poble. Per això el president de la Penya aprofitava el dinar per agrair-li la seva amabilitat a la gent de la Penya fent-li un obsequi d'un record d'aquest dinar en nom de tots els penyistes assistents. Els que coneixem en Josep Gomàriz, els dinars d'aniversari li fan sortir el seu barcelonisme pels quatre costats que sempre ha predicat i que ara la nova junta de "Can Barça" no sap entendre perquè s'entesta en no reconèixer la gran tasca de la nostra Penya en vers el barcelonisme que ha fet durant els vint-i-sis anys de la seva existència i per això es va queixar directament i clarament al senyor Fonollosa de la Comissió del Barça dient-li que no discriminin a cap penya i que les ajudin i que col·laborin més arreu on siguin. També va reclamar la seva atenció, dons la nova ubicació dels Boixos Nois és massa a prop de la gent de la Penya al Camp Nou.

També el senyor batlle Valentí Carrera en el seu parlament elogià la tasca de la Penya al poble i per portar el nom de Sant Vicenç arreu d'Europa. Se li va comentar al senyor Fonollosa "si us plau, un títol o més" i somrient i amb la mà marcava tres o quatre. A l'hora de les celebracions, en Josep, en nom de la Penya feia un just homenatge a dues persones que sempre han treballat i han estat al costat de la nostra Penya Blaugrana, en Pepito i la Núria, que estan a punt de celebrar les seves noces d'or. També es va obsequiar amb un ram de flors a la pubilla de l'entitat d'enguany, la Sabina Martínez. Un altre homenatge que es va fer va ser a l'avi del Barça, en Joan Casals que feia 71 anys.

També es van lliurar insígnies de plata als periodistes Demetrio Gonzáles del diari Sport i a un vell conegut de les nostres contrades, el ben trobat amic Xavier Prunés, de la redacció d'esports de Regió 7. També es van fer distincions als socis amb vint-i-cinc anys de penyistes. Per acabar-ho d'arrodonir, un multitudinari i animat ball va animar més encara aquests encoratjats barcelonistes que cantant i ballant cridaven ben fort: Aquest any sí! Que així sigui.

ALFONS


XVII MARXA POPULAR 

La gran novetat de la Marxa Popular d'enguany, va ser la samarreta, que es va donar com a record per haver participat en la caminada. En el seu anagrama queden plasmats els dos escuts del Centre Excursionista, l'antic, amb la inscripció amb castellà, i l'actual, situats dalt el cim d'una muntanya, i els 50 anys, posats dins d'una altra muntanya.

A les 8 del matí del darrer diumenge d'octubre, sortíem els de la marxa llarga d'uns 30 km. que passaven per llocs prou significatius, perquè un altre dia amb més tranquil·litat hi tornem i en gaudirem d'aquests bonics entorns.

Se sortia com cada any de l'edifici on és l'emissora municipal, es travessava el poble i passaven per davant la Torre del Breny, pujant el Llobregat amunt, on trobem tota aquella colla de simpàtics aneguets, de sota el pont de la RENFE i gaudim un bon tros de la companyia del riu, fins a can Rubió. Pujant la Riera de cal Rubió amunt fins a trobar el control del Roure Gros del Rubió. Després continuant fins a Vallhonesta i baixant fins a ca l'Ambrós, dret amunt fins a les Quintanes Noves, per arribar al Camí Ral i fins a l'era de Sant Jaume. Allà un bon esmorzar: cafè, tallat, aigua, un bon porró de vi i fruita per tothom. Un cop recuperats seguim per la formosa carena de la muntanya amb una vista incomparable, fins al Pont de Vilomara, can Monistrolà, can Font, colònia de Castellgalí fins la rotonda, casa del Plà, zona industrial, i tot avall fins arribar el darri de la Farinera, cap del pont i amunt cap a les Vives, zona industrial, muntanya amunt i després ben avall fins el Raval del Jordi, cap el meandre de Castellbell. Seguint el Llobregat amunt i arribem a la colònia Serra, can Balet i sota el pont d'entrada a Sant Vicenç acabem davant l'emissora municipal, el lloc de sortida.

A les 9 del matí es donava la sortida a les bicis, que feien gairebé el mateix recorregut que la marxa comentada abans. També sortien els de la marxa curta de 12 km. que pujava cap a les Roques Altes, passava pel pont de l'autopista, fins a can Noguera, ermita de Sant Pere de Vallhonesta, i avall fins arribar a ca l'Ambrós, pujar tot el raval i fins a les Quintanes Noves per un corriol que puja ficat entre feixes i bosc, fins al camí ral, tot ple d'arboç florit amb una abundor de cireres de pastor, finalment s'arriba a l'era de Sant Jaume de Vallhonesta. Un cop aquí, renoi! Quina parada i fonda! Feia goig veure tanta gent, de totes les edats, tot endrapant, menjant molt àvidament, un bon entrepà ben sucat amb tomàquet, una bona botifarra feta al caliu, amb tot l'afecte de l'equip de col·laboradors del Centre, i renoi com cantaven els porrons, en aquell entorn tant ple d'història i ara envoltat d'alegria i per rematar-ho un bon cafè o un tallat o un cigaló.

Un cop ben tips i satisfets, passem sota el que queda de l'hostal i sortint davant l'ermita de Sant Jaume, tot era de cara avall; el corriol que engega a mà dreta és tant bonic i verd que les cireres de pastor que pengen dels cirerers, les tens a tocar el nas i diuen mengi'm, que són molt bones i més d'una en cau a la boca. Després, tot seguit, ja trobem el Camí dels Maquis que segons informacions fidedignes de la gent gran del país, era el camí per on pujaven i baixaven la partida d'en Massana per arribar fins a Casasayas on n'eren ben rebuts i amagats. El camí d'ara és molt tranquil i envoltat de bosc i et dona l'oportunitat de viure la magnifica obaga que baixa des de Sant Jaume fins el camí ample, trobant un petit espai que encara guarda una paret de pedra que suporta unes alzines prou grosses. El camí va ser recuperat l'any passat per la gent del Centre Excursionista i així va ser possible gaudir-ho per tots els que vàrem passar de la marxa curta. Però quan arribem a baix encara ens queda un altre indret prou interessant, tot baixant cap la riera del Rubió i travessar-la arribem a l'únic aiguamoll de l'entorn, ple de natura, verda i fresca i ben diversa, fins arribar al Roure Gros del Rubió, allí a peu dret podem contemplar amb tota la seva magnificència el grandiós i esfereïdor tronc cremat pel foc del 1986, en diuen que té més de 300 anys.

Com el que diu ens quedem tots empapats pels quatre costats de l'energia positiva d'aquell arbre imponent i monumental, després continuem pujant pel camí de l'aigua fins a can Noguera, allà tot plàcidament baixem pel camí ample, el pont de l'autopista, fins a les Roques Altes i avall fins el punt de sortida. En aquest punt som atesos molt amablement amb aigua, refresc, fruits secs, patates fregides, fruita, números de la Loteria i l'espectacular samarreta amb el logotip del 50 anys del Centre Excursionista.

ALFONS PLANS


ALFONS


LA UNIÓ DE BOTIGUERS INFORMA 

Subvenció de la Generalitat

En data 28 d'abril, la Unió de Botiguers i Comerciants de Sant Vicenç de Castellet va presentar una sol·licitud de subvenció pel pla d'actuació comercial, d'acord amb la Resolució del Consorci de Promoció de Catalunya CTC/832/2004, de 16 de març (DOGC núm. 4105-02/04/2004). Aquesta sol·licitud es va presentar a la Generalitat de Catalunya al Departament de Comerç, Turisme i Consum – Direcció General de Comerç.

Ateses les condicions establertes a la base 3 de la resolució de data 16 de març de 2004.

La Generalitat de Catalunya atorga a la Unió de Botiguers i Comerciants de Sant Vicenç de Castellet una subvenció per un import de 7.050,00 € pel pla d'actuació comercial del 2004.

La subvenció va destinada a les següents partides:

- Gestió i estructura
- Accions de comunicació
- Accions d'animació comercial

FOTOGRAFIA JORDIPromoció de Nadal de la UBIC

Del 29 de novembre fins al 21 de desembre del 2004 la Unió de Botiguers i Comerciants de Sant Vicenç de Castellet engega la seva nova promoció per aquestes festes: "El vi de Nadal te'l regala la UBIC i per Reis un pernil".

Tercer concurs d'aparadors de Nadal.

Concurs amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Manresa i l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

BASES

1. PARTICIPANTS
Hi poden participar tots els comerciants associats a la Unió de Botiguer i Comerciants de Sant Vicenç de Castellet

2. TEMA
Festivitat Nadalenca.

3. DURADA
Els aparadors hauran d’estar exposats del 11 de desembre al 7 de gener de 2004.

4. JURAT
Estarà integrat per un membre de la Comissió de Comerç interior de la Cambra i un representant de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. La composició del Jurat podrà modificar-se si hi ha causes justificades per a fer-ho. El veredicte serà inapel·lable.

5. VISITA
S’efectuarà durant la setmana del 13 al 17 de desembre de 2004. Els establiments participants hauran de tenir els aparadors visibles i il·luminats fins a les 20h.

6. VEREDICTE DEL JURAT
El veredicte es basarà únicament en els aparadors de les botigues i es valorarà:
L’impacte comercial – l’originalitat o missatge – La qualitat artística o artesanal

7. INSCRIPCIONS
Seran gratuïtes i podran formalitzar-se mitjançant butlleta al c/ Gran, 72 (Instal·lacions Garcia Ballesteros) o mitjançant tel. I fax. 93 833 00 45, abans del dia 11 de desembre del 2004. En el moment de la inscripció es donarà el rètol amb el número de participant, que haurà de figurar necessàriament en l’aparador concursant.
La participació en el concurs suposa l’acceptació de les bases

PREMIS

Els premis atorgats pel Concurs d’Aparadors seran en funció de:

1- L’aparador amb més impacte comercial.
2- L’aparador més original o amb més missatge
3- L’aparador més artesanal o artístic

Durant la setmana del 27 al 31 es realitzarà un acte on quedaran reflectits els resultats del jurat. L’entrega de premis es realitzarà amb el dinar de germanor que estem preparant per tots els botiguers. Notificarem més endavant on serà i quan.

Sant Vicenç de Castellet, desembre del 2004

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet