Editorial


30 ANYS... QUE PESEN

Aquest mes de novembre El Breny ha fet 30 anys. I, com cada vegada que hem celebrat una data rodona, és inevitable fer una mirada enrera per contemplar amb satisafacció la feina feta. A l'hora de fer balanç tothom coincideix que trenta anys han donat per a molt i el més agradable és descobrir que no només des de l'interior de la Redacció d'El Breny en som conscients. Hem rebut darrerament nombroses mostres de felicitació i de reconeixement per part d'antics membres i col·laboradors, però també dels lectors, d'entitats, de partits polítics, de l'Ajuntament… en una demostració que l'alegria és compartida per molta gent i de forma ben sincera.

Notar que compartim aquesta alegria amb molta altra gent és, sens dubte, el millor premi i el millor incentiu per continuar tirant endavant, mes rere mes, aquesta publicació.

Durant tots aquests anys la Redacció d'El Breny ha vist passar moltes persones, molt diferents entre elles i amb una permanència a l'entitat més o menys duradora, però totes, això sí, amb un denominador comú: el voluntarisme. El Breny celebra 30 anys gràcies sobretot al voluntarisme i cal remarcar-ho perquè no sempre es té present aquesta particularitat quan es valora la tasca que fem. Més enllà de la consciència d'entitat, el Col·lectiu El Breny tenim consciència de servei al poble i vivim aquesta consciència amb la convicció que es tracta d'una gran responsabilitat. La responsabilitat d'informar i de deixar constància escrita del dia a dia de Sant Vicenç. Això ens fa en certa manera singulars respecte d'altres entitats. El lector, sigui o no subscriptor, espera cada mes El Breny i espera trobar-hi informacions del seu interès. La periodicitat mensual d'El Breny ha generat al llarg dels anys una expectativa permament de continuïtat que posa sobre la Redacció una responsabilitat poc habitual en altres col·lectius o associacions. Una responsabilitat que pesa.

També celebrem enguany el 5è aniversari de la posada en marxa de la nostra web. Des del juliol de 1999 els continguts íntegres publicats en paper tenen també una versió digital a Internet. És a dir, hem posat a l'abast de tothom els números publicats durant els cinc darrers anys, 50 en total. Per tant, des de fa cinc anys qualsevol persona, des de qualsevol racó del món, pot llegir El Breny si disposa d'un ordinador amb accés a la xarxa. I ens consta que ens han llegit des de països com Anglaterra, Brasil, Mèxic, Bèlgica, Andorra, etc.

Vam voler, a més a més, que la web no fos únicament una rèplica digital de la revista. Sabíem que a aquest nou mitjà li podíem treure més rendiment i això és el que hem intentat fer. És per això que, a banda de 800 pàgines de text i 1.400 imatges, la web ofereix també fòrums de debat, enquestes, àlbums de fotos, una hemeroteca, una eina de recerca, una recopilació d'acudits, informació del temps, notícies d'arreu, enllaços... i altres serveis que han fet de la web d'El Breny un autèntic punt de trobada dels nostres lectors i que fins ara ha merescut prop d'11.000 visites.

La darrera iniciativa ha estat el concurs que hem posat en marxa amb motiu d'aquest doble aniversari. Es tracta d'un qüestionari amb deu preguntes sobre història i cultura de Sant Vicenç i que ha tingut una molt bona acollida entre els nostres lectors. Una demostració més de l'interès que té El Breny per continuar omplint de valor afegit la seva activitat informativa.

Celebrem, per tant, 30 anys que tenen el seu pes. Que pesen de forma notable sobre les espatlles dels qui fem cada mes aquesta revista, però que també pesen –i molt- en la història del nostre poble i en la seva gent. És justament això el que ens fa tirar endavant amb tota la il·lusió del món. Moltíssimes gràcies a tothom, lectors, col·laboradors, amics, esperem que gaudiu d'aquesta celebració amb la mateixa alegria que ho fem nosaltres.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet