Entitats


1. EUROPA, L'ESBART DANSAIRE I EL FESTIVAL INTERNACIONAL D'OSTRAVA

2. CONCERT DE SARDANES I MÚSICA POPULAR

3. FESTA DE SANT CRISTÒFOL 2004


EUROPA, L'ESBART DANSAIRE I EL FESTIVAL INTERNACIONAL D'OSTRAVA 

Com podríem començar? "Europa torna a gaudir del folklore català" o "l'Esbart Dansaire Santvicentí sorprèn a la República Txeca". Sembla pretensiós, exagerat, però cert.

El passat 13 d'agost, l'Esbart Dansaire Santvicentí estava viatjant cap a la segona capital de la República Txeca i motor econòmic del país, Ostrava, per participar en la setena edició del Festival Internacional de Folklore ("Folklorní festival folklor bez hranic" - Folklore sense fronteres). Després de dos dies de viatge, on vàrem poder gaudir de la bella ciutat de Salzburg, coneguda per ser la localitat de naixement de Mozart, vàrem arribar a la nostra destinació, Ostrava.

El festival en si, va ser un espectacle de ball i música, on van participar una vintena de conjunts folklòrics de diferents països (Corea, Eslovàquia, Rússia,...) i barris d'Ostrava, on, entre d'altres, hem de destacar, igual que van fer alguns mitjans de comunicació com Radio Praga, l'Esbart Dansaire Santvicentí. Aquest cop, l'Esbart va presentar un programa extret del seu nou espectacle "Migjorn", on vestuari i balls es van fusionar per donar a conèixer la riquesa de la cultura catalana, una selecció de balls mallorquins que van fer gaudir d'allò més al públic assistent, igual que ho va fer un dels components indispensables de l'espectacle, les castanyetes mallorquines.

Com a novetat, cal dir que l'Esbart va estar acompanyat d'un grup de músics que van donar volum i forma. Amb una música en directe que va enriquir d'allò més tot l'espectacle. Un Grup de músics format per membres de la Coral Nou Horitzó – Associació Musical Castellet (Marc, Cels, Marta, Lluís) i dos músics del Grup mallorquí Quart Creixent (Eugènia i José), els quals, van aconseguir, que, encara que fos la primera vegada que sortíem a l'estranger amb música en directe, fos una experiència inoblidable i un element més d'unió, tant dins del propi cos com amb la resta de grups.

Tant la música com el ball, van ser els mitjans que els diferents grups van utilitzar per donar a conèixer les tradicions i folklore dels seus països a la ciutat d'Ostrava a través de diferents espectacles diaris de tres o quatre hores que es van organitzar per tota la ciutat, juntament amb una sèrie de cercaviles. També va ser un nexe de coneixença i relació amb els altres grups.

Un viatge gratificant on vàrem poder gaudir de cultures, menjars i països diferents,… Tota una experiència per a recordar.

Cal agrair, també, la col·laboració de tres dansaires de fora del cos, la Margalida, el José i la Imma, sense oblidar-nos, per suposat, dels component de l'Esbart Dansaire Santvicentí. Gràcies a l'esforç de tots, tant dansaires, músics, cos tècnic i acompanyants, van ajudar a que el viatge fos un èxit.

UN DANSAIRE


CONCERT DE SARDANES I MÚSICA POPULAR 

El passat 25 de juliol a la plaça de l'Ajuntament es va celebrar el Concert de Sardanes i Música Popular organitzat per l'Agrupació Sardanista de Sant Vicenç de Castellet. Enguany aquest concert va ser interpretat per la Cobla Ciutat de Terrassa i va tenir dues connotacions ben diferenciades. La estrena de la sardana "Santvicentina", autor de la qual és Francesc Canal i Garrosset, un músic inquiet que ha volgut dedicar aquesta sardana al poble on va néixer. Hem de dir que actualment viu a Barcelona.

Aquest any es celebra el 90è aniversari del músic i compositor Lluís Lloansí, músic extraordinari on les seves sardanes tenen una gran qualitat com la sardana "Ofrena" que la Cobla Ciutat de Terrassa ens va deleitar. L'assistència de públic en aquest concert va ser molt bona i feia goig veure tanta gent escoltant la cobla i potser amb un cert conformisme. De totes maneres, desitjaríem alguna novetat de cara a l'any que ve.

El programa del Concert va ser el següent:

1a. PART
- DALT LES GAVARRES Juli Garreta
- EL BLANCALL D'UNA ONADA Joan Pons
- LA BALLARINA I EL SOLDADET DE PLOM Francesc Cassú
- MARAGDA Jesús Ventura
- SARDANA DEL MIL·LENARI Xavier Mestres
- SANTVICENTINA (Estrena) Francesc Canal

2a. PART
- LLAC ENCANTAT Manel S. Puigferrer
- EL NOSTRE VAILET Domènec Moner
- OFRENA Lluís Lloansí
- ALEGRIA Joan Francesc
- BOLEROS DE SEMPRE Daniel Gasulla
- FIESTA EN SEVILLA Anònim


FESTA DE SANT CRISTÒFOL 2004 

El passat diumenge dia 18 de juliol es va tornar a celebrar a Sant Vicenç la Festa de Sant Cristòfol organitzada per l'Associació de Transportistes i Conductors.

La festa va començar ben d'hora al matí quan a partir de les deu es van començar a concentrar tot de cotxes antics, cotxes d'època i cotxes actuals a l'esplanada que hi ha a davant de l'emissora municipal. Enguany, també va haver-hi una concentració de les motos llegendàries Harley Davidson.

Després de la concentració va venir un esmorzar popular i tot seguit el relleu dels abanderats que enguany és en Blas Mellado. A continuació, va ser el torn de les paraules on els màxims representants de l'entitat organitzadora van donar les gràcies a tots els participants vinguts de fora de Sant Vicenç per celebrar aquesta festa.

Llavors, tota una filera de cotxes, motos, camions, excavadores... van recórrer els carrers principals de Sant Vicenç per fer una gran cercavila. Hem de dir, que tots els participants van rebre la benedicció de Mn. Miquel Codina.

Quan va acabar la cercavila, tots els participants van anar cap al porxo de Can Soler on es va celebrar la ja tradicional arrossada popular i després el ball per a totes les edats.


JORDI LARGO

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet