Cartes a El Breny


1. QUÈ ESTÀ PASSANT A VALLHONESTA? (Un santvicentí)

2. EM FAN POR ELS GOSSOS (I. G.)

3. QUI GOVERNA A SANT VICENÇ (Jordi Bacardit)

4. EL CAOS A L'AMBULATORI (Un pacient que perd la paciència)


QUÈ ESTÀ PASSANT A VALLHONESTA? 

Fa masses anys que l'explotació d'una pedrera a la Vall de Vallhonesta, que està destrossant el paisatge, encara que legalment, té com a conseqüència altres actuacions totalment il·legals que tothom pot veure. És tan evident que fins i tot fa mal als ulls. El més curiós però, és que aquesta zona és transitada constantment pels agents forestals, com per les autoritats legals, tant les dels anteriors consistoris, com les actuals que fins el moment no fan res de res. Aquest trànsit és comprovable per qui es prengui la molèstia de verificar-ho.

L'explotació de la pedra és legal a qualsevol indret, cosa que segons afirmen els polítics no és així, sinó en llocs “adequats”. El que no és legal (segons les lleis) és que facin desaparèixer un camí rural que té cents d'anys. Encara és menys legal, que llencin l'escura de terres i pedres que fan, daltabaix de la riera, en un costat que ja estava recuperat dels focs i que enterrin pins, roures, alzines i tot el que hi viu per aquelles contrades. Tot això a ulls de tothom que hi passa i no es fa res de res.

I ara que per si no hi hagués prou els veïns que allà hi viuen han de suportar les barrinades que fan tremolar les cases, les polsegueres que ho envaeixen tot, i el trànsit dels supercamions que baixen tones de pedra per un camí estret, que només hi passa un cotxe amb el perill que això suposa. A més els veïns es queixen de que hi estan llençant el fang que es produeix quan tallen i manipulen la pedra als tallers privats. Això està prohibit i s'han de traslladar a llocs preparats, doncs són molt contaminants com és pot comprovar a la riera de Castellet on una altra empresa ja va malmetre un bon tros de la riera. Ja seria hora d'evitar que això torni a passar a la riera del Rubiò de Vallhonesta.

Per l'aigua dels pous que fan servir els veïns ja comenta a sortir tèrbola i fins i tot la de la Font de la Llebre que és prou alta, ja es comença a notar la seva contaminació.
Aquest maleït fang triga molt de temps a solidificar-se, però quan ho fa, resulta que ho mata tot, quedant molt fort i segons el que hi tiren sempre queda com unes pastetes de guix i cendra tot barrejat.

Si no són capaços de defensar aquests indrets d'aquests atacs de productes tant contaminants. Qui ho farà? Què passarà? Això és el que volem per el futur dels nostres fills i néts?

UN SANTVICENTÍ


EM FAN POR ELS GOSSOS

Voldria explicar el què em va passar dies enrera amb un gos. Jo passava per la vorera d'un carrer quan es va obrir una porta i va sortir un gos. L'amo el duia lligat amb la cadena, però com que va sortir primer el gos, aquest se'm va tirar a sobre i em va fer una ferida amb les dents. Si el forat que em va fer a la samarreta me l'hagués fet a la carn, hagués pogut ser una ferida greu, i no vull ni pensar si arriba a passar una criatura, les conseqüències haguessin pogut ser molt més greus.

Escric aquesta nota per demanar a les persones que tinguin gossos que siguin més responsables, potser no és obligatori que els animals portin morrió, però això potser estalviaria d'algun ensurt. A nosaltres, per mala sort, ja ens ha passat dos cops i els amos dels animals, ben just si han passat amb una disculpa superficial.

Si us plau, si teniu un gos, penseu en la resta de persones, sobretot en la gent gran i en les criatures. Un gos és un bon animal de companyia, però s'ha de ser responsable per tenir-ne un, i no a tothom li agraden els animals i això també és respectable.

I. G.


QUI GOVERNA A SANT VICENÇ

El passat 28 de juliol, durant el decurs del ple municipal, es va fer efectiu el cessament en les funcions de regidor, del senyor Magí Giralt i Calsina, el que suposa que, l'actual equip de govern, està composat ara mateix per 6 Regidors, ( 4 ERC / 2 CiU ), amb els perills que això comporta, tenint en compte que el nombre total de regidors és de 13, ens trobem, amb un govern, que governa en minoria.

Com molts de nosaltres ja preveiem, s'ha produït una important desfeta política d'ambdues coalicions per governar el municipi, una situació que esdevé insostenible i s'han de trobar solucions immediates pel bé del poble.

La crisis interna existent dins l'equip de govern, ha portat en els darrers mesos al deteriorament del nostre poble, i som tots els ciutadans santvicentins qui patim les conseqüències dels vostres actes.

Senyors, ESPAVILEU!! que ja fa un any que "governeu", calen trobar les solucions més adients pel progrés, millora i estabilitat política, social, econòmica i cultural del nostre poble, hi si vosaltres no ho feu, trobarem d'altres disposats a fer-ho.

JORDI BACARDIT


EL CAOS A L'AMBULATORI

Sembla que ja estem acostumats que tot sigui igual. Que això no va bé!! És igual!! Ja fa temps que és així!! En definitiva, tots tranquils i conformats... Però aquest estiu ja ha estat massa el mal funcionament de l'ambulatori municipal. Cues fins a fora de la porta i només quatre persones atenent als malalts i no s'acabaven d'aclarir entre ells, els ordinadors bojos i tot tenia de solucionar-ho el xicot més antic, el xicot de la barba (no sé com es diu), amb una paciència que té... Aquest xicot mereix un monument. En tot això però, els més perjudicats són els avis que s'ho comenten entre ells allà on és trobin fins i tot a la farmàcia que hi arriben queixosos i fets un embolic. Ara bé, tot s'acaba aquí i ningú fa res per solucionar-ho.

Per si no ho saben els avis, que prou problemes pateixen, no presenten queixes o denúncies, no escriuen al Regió7, ni fan instàncies. Això és fantàstic pels càrrecs a qui els pertoca la responsabilitat d'aquest servei. Fins i tot, aquests càrrecs poden jugar a la pilota amb la paraula responsabilitat.

No cal pas fer safareig de totes les coses que van de boca en boca, només faré un petit incís sobre aquest ambulatori.

La meva mare que té 81 anys va anar a l'ambulatori, porta la llibreta i dóna el seu nom, perquè no es recordava de la doctora que l'atenia i li diuen que no la troben a l'ordinador, i li pregunten si era nova al poble i li diuen que deixi la llibreta que ja miraran de trobar-la. Com podeu imaginar la dona és va quedar trasbalsada, ja li costa entendre els ordinadors, però ara sembla que l'han perduda, pobra mare, ella si que no entén res de res.
No cal entrar en més detalls i creieu-me n'hi ha per llogar-hi cadires. No sé si cal humilitat o indignació, però m'agradaria molt si algú a qui li correspongui la responsabilitat de l'ambulatori o pot dirigir-se aquesta persona em llegeixi i es posi una mica d'ordre, no estaria de més...

UNA PACIENT QUE PERD LA PACIÈNCIA

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet