Col·laboracions


L'ACCÉS A SANT VICENÇ
Un debat obert amb supòsits erronis

El passat mes de juny va aparèixer a Regió7 un reportatge sobre el pont que s'ha de construir a Sant Vicenç de Castellet, i sobre la conveniència de fer-lo al nord o al sud de la població. En ell s'exposaven els punts de vista del PSC, actualment a l'oposició, i del govern municipal format per ERC i CiU.

Tots els criteris poden ser defensats i tots els raonaments s'han de tenir en compte però el què no es pot fer és presentar arguments que no s'ajusten a la realitat. El govern municipal proposa fer un pont al nord de la població i ha desestimat el projecte inicial de fer-lo al sud amb alguns arguments totalment errats i que creiem convenient comentar. Posem amb negreta els arguments del govern municipal i afegim el nostre comentari:

1. El sud és un sector inundable.
Això no és així. No és inundable ni la ubicació proposada darrerament ni l'anterior. Si que era teòricament inundable el primer accés al polígon Pla del Riu, però la proposta de PTB (Projectes Territorials del Bages) justament elimina aquest accés.

2. Els terrenys del sud son de propietat privada i l'Ajuntament hauria de expropiar-los.
Afirmació que s'allunya de la realitat. Part dels terrenys son de la societat PTB i aquesta avala el projecte. L'altra part de terrenys tenen efectivament un propietari, però aquest ja va manifestar que no tenia cap inconvenient en que el pont s'ubiqués allà. Per altra banda, tots els terrenys tenen propietaris, tant al nord com al sud, i qui hauria de fer les expropiacions no és l'Ajuntament sinó la Generalitat.

3. Part d'aquests terrenys estan ocupats per una indústria
Els terrenys on aniria el pont del sud no estan ocupats per cap indústria sinó per herbes, matolls, canyes de riu, etc. Ningú no s'ha mirat el projecte ni sap com és el lloc on aniria? Hi ha realment tant desconeixement?

4. Un pont al sud és un projecte de la Generalitat aprovat però pendent d'adjudicació i de finançament.
És això un argument? Què caldria dir d'un pont al nord que no només no té ni finançament, si no que no té projecte ni estudis previs ni tant sols ningú no té idea de on podrà fer-se?

Dèiem al principi que tots els criteris son defensables i que tots els raonaments s'han de tenir en compte, però cal que hi hagin criteris i raonaments de veritat, no afirmacions gratuïtes i sense relació amb la realitat. El què està en joc és arribar a tenir un accés al nord i un altre al sud i això requereix prendre unes determinades decisions i establir prioritats. Veient la desorientació que envolta tot aquest tema, sorgeix el dubte: estem realment en el bon camí?


GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA
Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet