CFI Bages Sud


LES TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ SÓN LES PROTAGONISTES DE LA SETMANA AL BAGES SUD

Alumnes del curs de Català per a Immigrants durant el primer dia de la Setmana de les Tecnologies de la Informació al Bages SudL'Escola d'Adults del Bages Sud ha celebrat la setmana de les tecnologies de la informació des del 26 al 29 d'abril. Totes les activitats formatives que van dur a terme el centre van girar durant aquests quatre dies al voltant de l'aprofitament de les possibilitats formatives que ofereixen la telemàtica, els ordinadors i els continguts multimèdia. Hi participaren els grups que segueixen cursos de Català, Anglès, Ampliació de Coneixements, Neolectors i Graduat en Ensenyament Secundari, tant a Sant Vicenç de Castellet com al Pont de Vilomara. En total sumen prop d'un centenar de persones, d'edats, procedència i nivell acadèmic ben diversos.

Alumnes del curs de Català per a Immigrants durant el primer dia de la Setmana de les Tecnologies de la Informació al Bages SudL'objectiu d'aquesta setmana va ser introduir noves metodologies didàctiques a la formació d'adults i apropar la població del Bages Sud a les possibilitats que les noves tecnologies ofereixen per accedir a informació i recursos de tota mena. Aquesta experiència representa el primer contacte amb un ordinador o amb Internet per a molts dels alumnes. És, doncs, una activitat d'alfabetització digital, en què l'adquisició de continguts formatius és tan important com la incorporació d'habilitats tecnològiques.

La Setmana de les Tecnologies de la Informació complementa altres iniciatives del Consorci del Bages Sud per a la difusió d'aquestes eines. L'Espai.Net ofereix, des del juliol del 2003, una sala equipada amb ordinadors i connexions a Internet oberta dotze hores al dia perquè tothom qui vulgui pugui utilitzar-la gratuïtament. Van passar-hi un total de 175 persones durant el primer mig any de funcionament. Enguany la xifra ja s'enfila fins a 81, només en el primer trimestre.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet