El Poble


1. FESTA DE SANT ANTONI ABAT

2. RESULTATS DE LES ELECCIONS GENERALS DEL 14 DE MARÇ

3. RESIDÈNCIA D'AVIS DE SANT VICENÇ DE CASTELLET

4. EL CRESPÓ NEGRE


FESTA DE SANT ANTONI ABAT

Vuitantè aniversari dels Tres Tombs

La nova figura de Sant Antoni mesura gairebé un metre i vuitanta centímetres. Va ser feta per commemorar el 80è Aniversari dels Tres Tombs. / JORDI LARGOUn any més i com ja en fa vuitanta es va tornar a celebrar a Sant Vicenç la tradicional Festa dels Tres Tombs organitzada pel Gremi de Carreters i Cansaladers. La festa d'enguany es va celebrar el diumenge dia 7 de març i va començar ben d'hora al matí amb una despertada popular per tot el poble.

Com ja va sent habitual, a les nou del matí va haver-hi la concentració i l'esmorzar popular per a tots els socis i per a tots els participants al pla dels dipòsits de la RENFE. Al mateix temps que es feia la concentració es feia una diana florejada. Quan faltaven pocs minuts per les dotze del migdia i un cop tots els participants, tots els carruatges i tots els cavalls va començar la cercavila fins arribar a les dotze en punt a davant de l'Església Parroquial on van ser beneïts.

El pavelló municipal es va omplir per aplegar el Ball Popular de Sant Antoni. / JORDI LARGO La cercavila va comptar amb centenars de cavalls i cavalleries i grans carruatges vinguts d'arreu de les comarques de Catalunya. La cercavila va estar acompanyada per tot moment dels "Genets llancers a cavall de la Societat La Verbena" de Sant Joan de Vilatorrada, la banda de trompetes i tambors de Reus, la banda de trompeters, tambors i majorettes del Barri de Valldaura de Manresa i pels Cap-grossos Ciutat Comtal de l'Hospitalet de Llobregat. Un cop passada la una del migdia es van fer els propiament dits Tres Tombs a la Plaça Clavé.

La festa, però, encara no acaba aquí ja que a la tarda hi havia programats molts més actes. A tres quarts de cinc de la tarda i a la mateixa Plaça Clavé i amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista es va fer una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa. Després de les sardanes, tothom es va dirigir cap al pavelló que és on es celebrava el Gran Ball de Sant Antoni a càrrec de Joan Vilandeny. A la mitja part d'aquest ball es va fer una exhibició de balls de saló a càrrec dels joves Laia i Aleix.  Un any més la festa de Sant Antoni va reunir milers de santvicentins i gent vinguda de fora als carrers del poble per poder disfruta d'una festa que ja ha complert els vuitanta anys.


JORDI LARGO


RESULTATS DE LES ELECCIONS GENERALS DEL 14 DE MARÇ 

Sant Vicenç de Castellet

PSC CIU PP ERC ICV-EUIA ABSTENCIÓ
2000 2004 2000 2004 2000 2004 2000 2004 2000 2004 2004
1.534 1.938 1.192 1.021 635 500 316 950 121 159 24,44 %

Bages

PSC CIU PP ERC ICV-EUIA ABSTENCIÓ
2000 2004 2000 2004 2000 2004 2000 2004 2000 2004 2004
25.832 35.340 33.306 28.035 13.553 10.645 7.147 21.431 3.459 4.661 28,71%


 


RESIDÈNCIA D'AVIS DE SANT VICENÇ DE CASTELLET

Febrer 2004

ACTIVITATS REALITZADES

- Elaboració de la disfressa de carnestoltes.
- El dia 20, celebració del carnestoltes i dels aniversaris del mes, amb la actuació del famós Pep Marqués.
- El dia 27 celebració de Missa amb els nostres residents.

DONEM LA BENVINGUDA

- Paulina Lladó
- Pilar Pladellorens
- Benita López
- Virginia Herrada (Centre de Dia)
- Carmen Duque

ENS HAN DEIXAT

- Maria Iglesias.

ENTREVISTA A LA RESIDÈNCIA

Aquesta vegada en l'espai de la entrevista que realitzem a la Residència d'Avis de Sant Vicenç, per tal de fer conèixer el personal del nostre centre i la tasca que realitzen serà a una de les nostre cuineres, ella es diu Judith Auguets i és veïna de Sant Vicenç.

Judith, fa molt temps que treballes a la Residència?
Si, ara ja fa un temps, concretament al maig farà cinc anys.

Explica'ns una mica el tipus de menjar que feu, és semblant al que fem normalment a casa?
Si. El menjar que fem és com el de casa, la única diferència és que li tirem menys quantitat de sal de la que jo acostumo a tirar a casa.

Realitzeu diferents tipus de dietes, segons els diferents residents?
Sí, segons la necessitat del resident es valora quin és el tipus de dieta més adequada. Les dietes més habituals són la dieta turmix o triturada per aquells residents que no poden mastegar o tenen dificultat en la deglució, hipocalòrica per aquells resident que necessiten menys aportació de calories... aquestes són les dietes més utilitzades.

Quins són els menjars que més els hi agrada als usuaris de centre?
Sobretot el que els hi agrada més és la paella i el pollastre amb prunes.

Ens podries facilitar la recepta d'aquest pollastre que tant agrada als residents?
Sí i tant. Els ingredients necessaris per quatre persones són 1 pollastre, 2 o 3 cebes, 2 cabeces d'all, 2 fulles de llaurer, 1 gotet de vi blanc i 200 grams de prunes.

Quan arriben dies festius realitzeu algun tipus de menú especial?
Sí normalment aquest dies fem paella, canelons, fideuà i així d'aquesta manera ela avis noten que és diumenge i ells estan més contents.

En concret a part de fer el dinar en que consta la teva feina ?
Doncs jo m'encarrego de cuinar i de coordinar la cuina en general.

Quin horari de feina fas al centre?
Faig de 7:30 del matí a 15:30 de la tarda.
 


EL CRESPÓ NEGRE

Després dels horribles atemptats ocorreguts el dia 11 de març tot l'estat espanyol i tota Catalunya es va posar d'acord en rebutjar aquests fets. Aquest atemptat va ser el més mortífer i sanguinari ocorregut a Europa i per això també va haver-hi manifestacions de rebuig a tot el món. Moltes persones a títol individual manifestaven el seu rebuig, el seu suport amb les víctimes i el seu dol col·locant-se un petit llaç negre. Els mitjans de comunicació també van col·locar un crespó negre a les pantalles de televisió o a les capçaleres dels diaris...

El Breny, que òbviament també està en contra d'aquest fet tan horripilant va col·locar el seu crespó negre en el número anterior i també en aquest número. Sant Vicenç de Castellet es solidaristza amb Madrid.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet