CFI Bages Sud


FORMACIÓ I NOVES TECNOLOGIES CENTREN L'INTERÈS D'UNA TROBADA INTERNACIONAL AL CFI BAGES SUD

Visita del grup de formadors al centre de suport de la UOC al Bages. / CFIBSUn grup de docents provinents d'Itàlia, Holanda i França va visitar el CFI Bages Sud del 12 al 15 de febrer. També van participar-hi formadors vinculats a CAE, formació i serveis socioculturals de Manresa. L'objectiu de la trobada era intercanviar informació i experiències sobre l'ús de les noves tecnologies en la formació de joves i adults.

Els docents del CFI Bages Sud van aprofitar per exposar els resultats d'una prova pilot realitzada amb alumnes de l'IES Castellet i del col·legi Mare de Déu del Roser de Sant Vicenç de Castellet en què es duien a terme activitats de reforç de l'àrea de matemàtiques a partir d'una metodologia centrada en itineraris personalitzats d'aprenentatge progressiu i l'ús intensiu de l'ordinador i Internet. Constataven que els alumnes assolien un resultats similars als que s'obtenen amb el sistema tradicional però amb un esforç menor. Amb tot, la presència d'un tutor es feia necessària per garantir un ritme de treball continuat.

El grup de formadors estrangers també es va posar en contacte amb altres iniciatives que apliquen les noves tecnologies a l'educació i la formació: el centre de suport de la UOC al Bages, el projecte Lacenet de IEARN-Pangea i el telecentre de Solsona.

La trobada tindrà continuïtat amb una visita que docents del CFI Bages Sud i del CAE faran a Holanda, durant el proper mes d'abril. Tot aquest treball es duu a terme en el marc d'una xarxa europea d'aprenentatge finançada pel programa europeu Sócrates - Grundtvig.

EL CFI BAGES SUD EXPLICA LA SEVA EXPERIÈNCIA A UN GRUP DE BRASILERS

Tres dirigents del Serviço Brasileiro de Apoio às Micro e Pequenas Empresas (SEBRAE) de Paraná van visitar Sant Vicenç de Castellet, el passat 3 de febrer. L'objectiu d'aquesta trobada era conèixer de prop l'experiència del Consorci de Formació i Iniciatives del Bages Sud, amb vistes a una futura visita d'un grup d'entre 30 i 50 alcaldes brasilers durant el proper mes de maig.

Júlio Agostini, Wilson Bley Lapinsky i Ana Maria Harmatiuk Matos van entrevistar-se amb Cristòfol Gimeno i Cristina González, president i gerent del Consorci del Bages Sud, respectivament. Es van mostrar especialment interessats per conèixer detalls sobre aspectes metodològics de diversos programes adreçats al desenvolupament local sostenible i a la promoció econòmica a través de les petites i mitjanes empreses. Aquests continguts són l'eix d'un programa de formació de dirigents que SEBRAE impulsa a l'estat de Paraná al Brasil.

EL CFI BAGES SUD AUGMENTA EN SERVEIS I USUARIS

El CFI Bages Sud va atendre un total de 2.621 usuaris durant l'any 2003, un 26% més que l'any anterior, en què van passar per les seves instal·lacions 2.080 persones. El servei més utilitzat ha estat el Club de la Feina. 657 treballadors aturats o en recerca d'una feina millor s'hi van adreçar per consultar les ofertes de treball i formació disponibles i accedir a l'assessorament tècnic per organitzar la pròpia estratègia d'inserció laboral.

La majoria de serveis que ofereix el CFI Bages Sud han incrementat la seva activitat. Destaca, especialment, l'augment del nombre d'assistents a cursos de formació per al treball (ha passat de 107 a 288, un 169% més) i dels emprenedors assessorats (els 87 del 2002 s'han convertit en 121, el 2003, un 39% més). L'escola d'adults també ha registrat xifres d'inscripció
importants amb 133 alumnes al curs 2002-03 i 140 al curs 2003-04. Bona part del creixement, però, té el seu origen en la posada en marxa de nous serveis com ara l'espai.net, un punt de connexió lliure a Internet, l'assessorament per a la gestió associativa i el lloguer d'aules i despatxos.

La implantació d'un sistema de qualitat que abasta totes les àrees del CFI Bages Sud ha permès mesurar la satisfacció d'aquests usuaris. En general, tots valoren positivament el servei rebut. La puntuació mitjana global és de 8,6 sobre 10. Les millors notes se les emporten els serveis d'assessorament a pimes, el suport a la creació d'empreses, l'orientació laboral i el punt de connexió a Internet, espai.net.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet