El Poble


1. LA RESIDÈNCIA D’AVIS DE SANT VICENÇ

2. INTERVENCIONS DE LA POLICIA LOCAL

3. TRES POSSIBLES ACCESSOS PER A SANT VICENÇ

4. ELS JUTJATS DONEN LA RAÓ A LA UBIC DE SANT VICENÇ EN EL CAS INTERMARCHÉ


LA RESIDÈNCIA D’AVIS DE SANT VICENÇ

ENTREVISTA

Esperança Vila Martí és auxiliar de geriatria de la Residència d’avis de Sant Vicenç de Castellet des de fa quatre anys i mig, concretament la seva tasca es desenvolupa en el Centre de Dia.

Quina és exactament la teva tasca a la Residència?
La meva tasca comença a les 9 del matí, aquesta hora anem a recollir als usuaris del Centre de Dia als seus domicilis amb el transport de la residència. Cadascú té adjudicat un torn que depenent del lloc on estigui ubicat el seu domicili. Tenim establertes unes rutes determinades. En arribar a la Residència cadascú col·loca les seves pertinences en una sala i van cap a la sala de Teràpia juntament a la resta de residents d’estada complerta a realitzar els diferents tipus d’activitats que es realitzen al llarg del matí. Les activitats es porten a terme amb un altre auxiliar més i la terapeuta. L’estona que els avis estan a teràpia és l’hora d’esbarjo pels avis, i pel que fa que la meva feina sigui especialment enriquidora. Hi ha uns dies determinats que al llarg del matí també es dutxen als residents que així ho tenen establert. Ja a l’hora de dinar els avis que viuen a la residència van les seves respectives sales a dinar i ja només quedem per servir el dinar als residents que venen solament durant el dia. En acabar de dinar descansen una estona, fan la migdiada i aquí és on acaba ja la meva jornada i comença la d’auxiliar de tarda.

Quin horari realitzes?
El meu horari és des de les 9 del matí fins a les 3 de la tarda, de dilluns a divendres, ja que com a referent de teràpia i de Centre de dia, els caps de setmana i els festius aquest serveis no funcionen.

Quina diferència hi ha entre els usuaris de Centre de Dia i els residents d’estada complerta?
La diferència bàsica és que els usuaris de Centre de Dia estan en contacte diari amb casa seva, és a dir, a partir de les sis de la tarda ja comença a sortir el transport que els torna cap a casa.  Cal remarcar que la resta de residents també poden marxar amb les seves famílies a passar alguns dies però ja no és de forma diària com els residents de Centre de Dia.

ANIVERSARIS DEL MES DE NOVEMBRE

Dolores López
Gregoria Legua
Máxima Gómez
Josefa Maldonado

Aquest mes, la festa mensual dedicada als aniversaris i sants del mes es va celebrar amb l’actuació dels Guitarristes de Manresa.

DONEM LA BENVINGUDA

Montserrat Planell

ENS HAN DEIXAT

Esteban Casals

ACTIVITATS REALITZADES

Durant aquest mes hem tingut la visita d’unes noies voluntàries de l’Escola Mare de Déu del Roser que van venir a col·laborar amb nosaltres en l’activitat del Bingo que es porta a terme tot els divendres a la tarda.

 


INTERVENCIONS DE LA POLICIA LOCAL 

Agost 2003

Dia 1
- S’ha fet una intervenció amb els Mossos d’Esquadra, perquè es tenia coneixement que hi havia plantes de marihuana. S’han requisat les plantes i s’ha aixecat acta de sanció.

Dia 4
- S’ha rebut una trucada dels Mossos d’Esquadra informant que havia saltat l’alarma de l’empresa “Medina Telecom” (polígon industrial de Les Vives), demanant si podíem anar a comprovar-ho. Tot estava correcte.

Dia 5
- Sha rebut una trucada de la central d’alarmes informant que havia saltat l’alarma de l’empresa “Canteras Valsan”. S’ha trobat un responsable de l’empresa manifestant que se li havia disparat a ell, perquè havia trigat massa a desconnectar-la.
- Sha acompanyat al VAM (vehicle d’assistència mèdica) al carrer Timbaler del Bruc número 8 per atendre un senyor que havia patit una embòlia.

Dia 6
- S’ha rebut una trucada d’un veí del carrer Prim, manifestant que un ciutadà marroquí estava llençant les bosses d’escombraries per la finestra cap al carrer. S’ha localitzat el citat marroquí, se li ha comunicat que les bosses es llencen al contenidor i si es repeteix serà sancionat.

Dia 7
- S’ha rebut una trucada informant que hi havia un grup de joves que estaven fent soroll pels voltants del cementiri. S’hi ha fet acte de presència i s’han pogut trobar uns joves al carrer Mn. Joan Orriols; diuen no haver estat ells.
- S’ha rebut una trucada dels Mossos d’Esquadra informant que havia saltat l’alarma de l’empresa “Filteco” i demanant recolzament a la seva patrulla. Un cop allà, juntament amb un responsable de l’empresa, s’ha comprovat que tot estava correcte.
- S’ha rebut una trucada d’un veí del carrer Prat de la Riba, comunicant que al pati de la casa col•lindant hi havia gallines mortes. Segons el veí sembla ser que una fura ha entrat al galliner i les ha matades.
- S’ha rebut una trucada dels Mossos d’Esquadra informant que hi havia una baralla familiar al carrer Mura. Un cop personats al lloc es troba una senyora asseguda a la vorera, que manifesta haver tingut una baralla amb el seu marit. Es parla amb la parella, que manifesten haver tingut una discussió matrimonial, que no volen presentar denúncia i per tant es dóna per finalitzada la intervenció.

Dia 8
- A requeriment del 061 evaqüem un malalt del carrer Francesc Soler i Puigdollers número 26.
- Es té coneixement que al carrer Creixell s’ha produït un suïcidi. Es col•labora amb la Policia Judicial dels Mossos d’Esquadra.

Dia 9
- S’ha rebut una trucada de la comissaria dels Mossos, comunicant que a Vallhonesta s’havia produït un incendi. S’ha ajudat en les tasques d’extinció del foc, que ha cremat una zona de matolls.
- S’ha rebut una trucada d’una veïna del carrer Francesc Macià, comunicant que havia passat una desgràcia i demanant si ens podíem personar al seu domicili. Ens comuniquen que un veí s’havia suïcidat a la barraca de la seva vinya. Es posa en coneixement de la Policia Judicial dels Mossos d’Esquadra.

Dia 10
- S’ha rebut una trucada d’un veí del carrer Sant Jordi, al costat de l’scalextric, on hi havia foc. S’ha ajudat a les tasques d’extinció juntament amb els veïns, mentre arribaven els bombers. S’han cremat herbes i matolls.
- S’ha mediat una baralla, entre dues persones a la plaça de l’Ajuntament. En no voler presentar denúncia, es dóna per finalitzat el servei.

Dia 16
- S’ha rebut una trucada informant que hi havia un grup de joves trencant vidres de l’antiga fàbrica de Can Soler. Personats al lloc, un grup de gent que hi havia a la plaça, havien trencat vidres i havien llençat líquids a la peixera que té la font. En no trobar cap implicat, es dóna per finalitzat el servei.

Dia 17
- Es presenta un veí del carrer Sant Joan manifestant que a conseqüència dels forts aiguats del matí, li havia caigut tota la teulada del celobert del seu domicili. S’ha avisat a l’empresa “Sorea”, que s’ha fet càrrec del cas.
- Rebem una trucada telefònica del regidor de governació perquè ens adrecem al carrer Pompeu Fabra. En presència dels bombers i de l’aparellador municipal es constata que el domicili presenta desperfectes importants a conseqüència dels aiguats del matí.
- Truca un veí del carrer Pedraforca; quan hem arribat s’ha trobat la casa plena d’aigua. Han vingut els bombers per treure l’aigua del domicili.

Dia 18
- Mentre es realitzava el servei a la parada dels taxis del carrer Creixell, es produeix una baralla entre germans. S’han separat els implicats, un d’ells ha patit un atac d’ansietat i ha necessitat l’assistència dels metges del Centre d’Assistència Primària. Posteriorment, ha estat evacuat a l’Hospital General de Manresa.
- S’ha hagut d’intervenir en una discussió entre un grup de joves i uns veïns, ja que els joves jugaven a futbol i els veïns deien que els molestaven.

Dia 20
- S’ha rebut una trucada de l’empresa “Reciclatges Pelegrí”, informant que hi havia un grup de gitanos que els estaven prenent el coure d’un contenidor. Una vegada personats al lloc, el responsable de l’empresa ens comunica que havien tingut un estira i arronsa, i que havien recuperat un part del coure sostret.
- S’ha rebut una trucada informant que al carrer Barcelona hi havia dos ciutadans marroquins cridant i molestant els veïns. Un cop personats al lloc han manifestat que no molestarien més i s’han dirigit al seu domicili.

Dia 22
- Rebem una trucada telefònica que a l’avinguda Secretari Canal número 33, hi ha foc al costat d’un contenidor i un senyor al terra. Un cop al lloc es parla amb el senyor i ens comunica que havia patit una discussió familiar perquè havia begut massa. Havent mediat entre les dues parts i asserenats els ànims es dóna per finalitzat el servei. Cal dir que hi ha participat una patrulla dels Mossos d’Esquadra.

Dia 24
- Durant la nit s’ha avisat els bombers en dues ocasions per apagar diversos contenidors d’escombraries que cremaven.

Dia 26
- S’ha rebut una trucada dels Mossos d’Esquadra per si podíem anar a comprovar l’alarma de l’empresa Sanviplast, que havia saltat. Feta la comprovació, ha estat una falsa alarma. Tot estava correcte.

Dia 29
- S’ha rebut una trucada dels Mossos d’Esquadra informant que havia saltat l’alarma d’un domicili al carrer Lluís Companys número 31, per si podíem anar a comprovar-ho. La porta estava oberta a conseqüència del vent; feta la comprovació del domicili, tot estava correcte.
- Es té coneixement que hi hagut una baralla al carrer Llobregat. Un cop al lloc, els causants ja havien marxat. S’ha pogut esbrinar qui eren els autors i en no voler presentar denúncia se’ls deixa marxar. En aquesta intervenció ha col•laborat una patrulla dels Mossos d’Esquadra.
- S’ha trucat els bombers perquè treguin dos gossos que portaven diversos dies abandonats en un domicili, ja que la seva propietària estava hospitalitzada. Prèvia aprovació del Jutjat de Guàrdia de Manresa, es procedeix a la seva evacuació.


TRES POSSIBLES ACCESSOS PER A SANT VICENÇ

El futur i debatut accés a Sant Vicenç de Castellet té sobre la taula tres propostes: la presentada per la direcció general de Carreteres de la Generalitat de Catalunya, la de la societat Projectes Territorials del Bages (PTB) i la de l'industrial de la població Celdoni Arqué, que és un dels propietaris que es podria veure afectat per la construcció del projecte.

El pla presentat per Carreteres situaria el pont d'entrada al municipi entre el pont dels Ferrocarrils Catalans i l'actual, i aniria a parar al sector on hi ha ubicat Can Soler. Pel que fa a PTB, el nou pont d'entrada estaria situat més al sud, i aniria des d'una rotonda ubicada al polígon industrial Pla del Riu fins a la zona esportiva de la localitat, on enllaçaria amb el carrer Alfons XII. Aquest projecte tindria un viaducte que creuaria la carretera per sobre i connectaria els dos polígons situats a un costat i l'altre. El darrer en presentar-se, el de l'industrial Arqué, accepta la idea de la Generalitat, aprofitant elements, una mica canviats, de la del PTB, de la qual rebutja, però, el viaducte per sobre la carretera.

L'Ajuntament de Sant Vicenç s'ha de pronunciar sobre quin projecte tria per construir el nou accés al poble i espera que el nou govern català es situï.
 


ELS JUTJATS DONEN LA RAÓ A LA UBIC DE SANT VICENÇ EN EL CAS INTERMARCHÉ

La Unió de Botiguers i Comerciants de Sant Vicenç ha guanyat el recurs que va interposar contra la instal·lació d'un supermercat Intermarché a la fàbrica Can Soler, segons ha dictat el Jutjat Contenciós Administratiu número 12 de Barcelona. Aquest recurs es va interposar contra l'Ajuntament i contra Immomerca SA, que és la promotora de l'establiment comercial. La sentència ha estat favorable a la UBIC perquè Immomerca no tenia la llicència comercial de la Generalitat (però sí la llicència municipal, concedida per l'anterior govern de majoria absoluta del PSC), segons va publicar Regió7 el passat 22 de gener, necessària per l'article 5 de la llei d'equipaments comercials per a grans superfícies, que va entrar en vigor l'1 de novembre del 2000.

La sentència també és favorable a la UBIC perquè en el moment en què l'anterior ajuntament i Immomerca, les parts demandades, van demanar la certificació urbanística era vigent un acord de suspensió de llicències urbanístiques, que es va aixecar el 3 de novembre del 2000. Segons la sentència i segons publicava Regió7, no era possible obtenir la certificació urbanística ni la llicència municipal.

El passat mes de novembre Immomerca va reclamar la devolució dels diners avançats en concepte de lloguer per incompliment dels pactes, uns 300.000 euros (50 milions de pessetes), que l'actual equip de govern (ERC-CiU) abonarà, així com la resta de la hipoteca. Cal recordar que ERC ja havia mostrat el seu rebuig per la instal·lació d'Intermarché a Can Soler quan era a l'oposició.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet