Entitats


1. FESTA DE TARDOR DE L'AGRUPACIÓ SARDANISTA

2. EXPOSICIÓ DE LABORS DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA SANT VICENÇ

3. L'ASSOCIACIÓ CULTURAL CEPS I MANDUCA INFORMA

4. L'ASSOCIACIÓ DE GENT GRAN "L'ESPLAI" INFORMA

5. XVI CAMINADA POPULAR


FESTA DE TARDOR DE L'AGRUPACIÓ SARDANISTA 

La Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona va fer una magnífica interpretació durant tota la balladaL'Agrupació Sardanista, fidel a la norma de tenir-vos informats de les activitats que organitzem, volem comentar pels amics d'El Breny i a tothom en general, la Festa de Tardor que es celebrà a la Sala Polivalent de Can Soler el passat 16 de novembre. La programació va ser, la primera part sardanes de set tirades i la segona part de balls vuitcentistes. Va haver-hi molta participació ballant valsos, polques i passos dobles...

De les sardanes destacaríem Amics de Mataró de Conrad Saló, la coneguda Santa Pau de Josep Saderra i per damunt de totes, per la seva difícil execució parlem de Regal de Reis de Martirià Font. En Nela i el gat vell de Pau Marons va tancar l'audició que la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona ens va fer la interpretació d'aquesta estupenda ballada. La Sala Polivalent de Can Soler es va omplir per ballar sardanes i balls vuitcentistesVa ser per recordar! També comentar que finalitzem el curset de sardanes, que l'Agrupació porta a terme a la Sala Polivalent de Can Soler i, convidem al curset vinent que portarem a terme en els mesos de juny i juliol del 2004. Hem rebut amb molta alegria la partitura d'una sardana per estrenar que l'amic Paco Ganal i Garrosset ha fet arribar a l'Agrupació. L'estrena d'aquesta sardana podria ser en el concert d'estiu que celebrarem el mes de juliol proper si Déu vol.

També comentar, en veu baixa, que l'Agrupació està fent gestions perquè les sardanes dedicades a Sant Vicenç de Castellet i a la seva gent, poguessin veure la llum en un CD que estem segurs que seria ben rebut per a tots els santvicentins.


AGRUPACIÓ SARDANISTA


EXPOSICIÓ DE LABORS DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA SANT VICENÇ 

El dia 23 de novembre, l'Agrupació Artística Sant Vicenç va portar a terme una exposició de punt de creu i una gran varietat d'altres labors. A la inauguració d'aquesta exposició hi va assistir el regidor de cultura del nou govern municipal, el senyor Lluís Oliveras i de la presidenta de l'entitat, Engràcia Santiago on en el seu discurs cap al públic va voler agrair a tota la gent que va participar amb les seves labors.

Tot seguit, el nou regidor, també es va dirigir al públic animant a seguir en aquesta tasca; quedant permanent, dins d'aquestes dates, per anar fent aquesta exposició de tot tipus de labors. Cal remarcar que en aquesta exposició, tots els treballs, tant de punt de creu com brodats, ganxet, punt de coixí i altres variacions, ha sigut tot d'una gran qualitat. L'Agrupació Artística Sant Vicenç, dóna les gràcies a tots els col·laboradors i públic assistent per les vostres visites a l'exposició.

LA JUNTA


L'ASSOCIACIÓ CULTURAL CEPS I MANDUCA INFORMA 

Amb data 10 d’octubre del 2003 i reunits els socis en Assemblea General de l’Associació Cultural Ceps i Manduca, es constitueix la nova junta amb el següent repartiment de càrrecs:

PRESIDENT Jordi Subirana i Lladó
SOTS-PRESIDENT Oriol Sardà i Bonvehí
TRESORER Xavier Casals i Ramos
SECRETARI Jaume Estefanell i Boada
SOTS-SECRETÀRIA Lluïsa Magem i Alsina
1era. VOCAL Josefina Luna i Trenas
2on. VOCAL Joan Bach i Luna
3er. VOCAL Ricard Berenguer i Vila
4rt. VOCAL Xavier Prat i Ribera
5è. VOCAL Jordi Moratonas i Ponsa

Atentament,

EL PRESIDENT
LA SOTS-SECRETÀRIA


L'ASSOCIACIÓ DE GENT GRAN "L'ESPLAI" INFORMA 

El passat dia 24 de novembre, la junta de l'Esplai va convocar una Assemblea extraordinària amb un sol punt sobre l'ordre del dia:

- Convocatòria d'eleccions a Junta de l'Associació de Gent Gran.

Una vegada exposat el tema precari que es troba l'entitat per falta de col·laboradors per renovar una part de la junta exposa que:

- A partir del dia 25 de novembre es posarà a disposició dels associats un llistat per apuntar-se a candidats per formar la nova junta. El llistat estarà vigent fins el dia 5 de desembre i es faran les eleccions el dia 22 de desembre.

En cas de no sortir candidats s'haurà de forma una Junta Gestoria fins que es decideixi el destí de l'entitat.

Els membres que han quedat per continuar formant junta són els següents: Maria Carrascal, Clementina Gimenez i senyora Ureña. La resta de la junta ha de plegar per acabament de la seva legislatura.

Tancades les llistes electorals queden inscrits els següents socis per formar la nova junta:

- Elvira Claret Fígols. Sòcia núm. 570.
- Esteve Lafont Ricart. Soci núm. 860.
- Maria Biosca Carné. Sòcia núm. 976.
- Carmen Pintado Martín. Sòcia núm. 1009.
- Valentí Cirera Navarro. Soci núm. 1054.
- Mª Agustina Yuguero Merino. Sòcia núm. 1172.
- Dolores Tenessa. Sòcia núm. 1186.
- Mariano Ayuso Bachiller. Soci núm. 1257.
- Rosa Mateo García. Sòcia núm. 1421.
- Antonia Ribera Marigot. Sòcia núm. 1435.
- Jaume Estefanell Boada.


XVI CAMINADA POPULAR 

Un any més, el 26 d’octubre, la gent del Centre Excursionista organitzaven la caminada popular, que aquest any a més de les conegudes curta de 15 Km, llarga de 30 Km i BTT de 45 Km, tenia dues novetats i se’n va afegir un altra.

La primera, novetat cultural, era que passava per quatre dels cinc municipis del Bages sud, per llocs emblemàtics que encara que poc coneguts, són dignes d’admirar:

LA TORRE DEL BRENY O DELS DIMONIS, municipi de Castellgalí, és una construcció romana del segle III, destruïda l’any 1870 per fer-ne la resclosa de can Castells.

SANT PERE DE VALLHONESTA, ermita del segle XI del nostre municipi, prou coneguda pel poble per la festa del “panellet” i per la singularitat del seu campanar de doble espadanya.

SANTA MAGDALENA DEL PLA, situada dins el cementiri del Pont de Vilomara, del segle XIII. El PONT GÒTIC del mateix municipi i del mateix segle, obra molt important de 130 metres de llargada nou espectaculars arcades.

El CASTELL de Castellbell, edifici gòtic situat dins aquest municipi, dalt d’un espadat sobre el riu Llobregat, avui en reconstrucció ja que estava mig enderrocat.

L’altra novetat, menys cultural, però prou interessant, era la inauguració del nou camí per pujar a Sant Jaume, ficat al bell mig del bosc i batejat com “El camí dels Maquis”, que segons sembla el feien servir la partida del Massana per arribar fins a Casasayas.

La novetat inesperada va ser la participació del segó diumenge que es va fer ja que el dia 26 d’octubre va començar aquest cicle de pluges, que encara dura i al ploure amb ganes tota la nit, tot estava moll. A les 8 del matí, hora de la primera sortida, començava la pluja i ho va fer amb ganes durant força hores. Es va decidir aplaçar-la pel dia 1 de novembre i la decisió fou encertada per que resultà fer un bon dia i força concorregut.

Si algú estava apuntat i no hi va anar el dia 1, se li guarda la camiseta de la caminada al Centre Excursionista.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet