Entitats


1. L'ASSOCIACIÓ DE TRANSPORTISTES I CONDUCTORS CELEBRA LES FESTES DE SANT CRISTÒFOL 2003

2. ONZENA TROBADA DE GEGANTS

3. MARXA NOCTURNA DEL CENTRE EXCURSIONISTA

4. CONCERTS A LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT

5. CLUB NATACIÓ CASTELLET. TEMPORADA 2002 – 2003

6. CONSTITUCIÓ DE LA NOVA JUNTA A LA SECCIÓ LOCAL D'ERC


L'ASSOCIACIÓ DE TRANSPORTISTES I CONDUCTORS CELEBRA LES FESTES DE SANT CRISTÒFOL 2003 

El cap de setmana del 19 i el 20 de juliol es van celebrar a Sant Vicenç les Festes de Sant Cristòfol. Aquestes festes van ser organitzades per l'Associació de Transportistes i Conductors i van començar el dissabte dia 19. El dissabte dia 19 es va muntar un circuit de slot "Scalextric" a la Sala Polivalent de Can Soler on tothom qui volgués podia provar aquest circuit de més de 5 metres de llargada. A la mateixa sala de Can Soler es va fer una petita exposició amb diferents cotxes antics i d'època que va estar oberta durant tot el matí i tota la tarda.

L'endemà, el diumenge 20 de juliol, era el plat fort de la celebració. De bon matí, una gran multitud de cotxes esportius, antics, nous... començaven a arribar als carrers que voregen la zona esportiva. Allà mateix, es va fer la concentració de tots els vehicles participants i llavors a la plaça de davant de l'emissora municipal es va fer un esmorzar popular a base de botifarra i cansalada. Al mateix temps, en aquesta plaça es va habilitar un petit circuit on es va fer una demostració i una cursa de "quads" (motos amb quatre rodes) que va aixecar una gran expectació. Després d'esmorzar, va ser el torn de canviar l'abanderat de l'Associació que enguany és en Joan-Manel Fernández Andrés. Un cop fets els parlaments, va ser el torn de començar una gran cercavila amb més d'un centenar de participants que van voltar per tots els carrers de Sant Vicenç fent un gran xivarri. Llavors, pels volts del migdia, a la placeta que s'ha fet just al costat del nou pas subterrani dels Catalans es va fer la tradicional benedicció per part de Mn. Miquel Codina. També hem de dir, que l'Hereu i les Pubilles obsequiaven a tots els participants amb una medalla de Sant Cristòfol.  Un cop tots els cotxes, camions, motos... estaven beneïts va ser el torn d'anar cap a la Plaça porxada de Can Soler on hi havia preparada una arrossada popular.  Després de l'arrossada, l'Associació de Transportistes i Conductors de Sant Vicenç va obsequiar a tots els participants amb un record de ceràmica d'aquesta festa.

JORDI LARGO


ONZENA TROBADA DE GEGANTS 

El diumenge dia 20 de juliol es va celebrar l'onzena Trobada de Gegants al nostre poble. Aquesta trobada va comptar amb la presència d'una dotzena de colles que van venir d'arreu de Catalunya.

Per celebrar aquesta trobada es va fer una cercavila que va passar pels carrers més cèntrics de Sant Vicenç, tot i que va ser una mica més curta que en anys anteriors degut a la calor que feia. La cercavila va acabar, com ja va sent habitual, a la plaça de l'Ajuntament on els organitzadors d'aquesta trobada, la Colla de Geganters de Sant Vicenç, van obsequiar a totes les colles participants amb un petit record.

També hem de dir, que per finalitzar l'acte, el Marià i la Paula, els barons de Castellet, van ballar el Vals de Castellet i després es van afegir a ballar tots els gegants, gegantes i cap-grossos que van participar en aquesta trobada.

JORDI LARGO

 


MARXA NOCTURNA DEL CENTRE EXCURSIONISTA 

La marxa nocturna del dia 19 de juliol d'enguany era una de les últimes col·laboracions de les entitats del nostre poble a la nostra Festa Major del 2003 i que ha sigut igual d'exitosa. Aquesta marxa nocturna és una sorpresa cada any, doncs un any són sis o set participants i un altre trenta o trenta-cinc. Però aquest any ha superat a totes les altres d'edicions ja que hi van participar una cinquantena de santvicentins. Els que van fer la caminada van passar per la riba dreta del Llobregat, des de sota el pont d'entrada al poble, i continuava fins al Meandre de Castellbell, el Raval del Jordi, Serrat de la Beguda i Castellet.

La ruta es modificà en algun indret, cremat pel foc del diumenge dia 13, però que encara deixava sentir la seva ferum com si hagués acabat de passar. Que aquesta caminada hagi sigut la més nombrosa feta fins ara podria ser el “ganxo” que tenia pujar amb la colla a Castellet a mitjanit. Us puc assegurar que feia una fresqueta allà dalt que més d'un es volia quedar, doncs a baix al poble feia una calor i una xafogor de les que fan història. Amb tots els requeriments legals omplerts i la col·laboració com sempre dels ermitans, en Joan i la seva senyora, es va pujar fins a dalt a Castellet com a final de la caminada on va ser un gran encert. Tothom va poder menjar el seu sopar a la llum de Castellet amb una bona fresca i tenir als nostres peus el nostre poble tot il·luminat. Feia un goig que semblava un altre i convidava a petar la xerrada amb tothom i encara que una colla de dotze o catorze sord-muts o feien a la seva manera també ens explicaven que s'ho passaven molt bé. Per ells, era una mena de repte aquesta caminada però com que ens podíem entendre força bé amb dos monitors intercanviàvem les nostres sensacions i les nostres alegries i els hi explicàvem el que significava Castellet per a Sant Vicenç. Ells eren una colla de companys de Barcelona i rodalies que sortien junts tot sovint. Els comentaris generals van ser de donar una nota de deu a aquesta nova experiència de la marxa nocturna de la Festa Major 2003, que tant enriquidora ha sigut.

 


CONCERTS A LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT 

El passat diumenge dia 27 de juliol es va tornar a celebrar un Concert de Sardanes i de Música Popular. Aquests concerts ja podem dir que són tradicionals. Cada any que es fan es posen més cadires i es van omplint totes. Això vol dir que cada any té més acceptació. El concert resulta molt atractiu pels assistents perquè es fa a la fresca en un lloc molt adient. Els organitzadors, l'Agrupació Sardanista tria unes excel·lents cobles perquè tots puguem gaudir d'un bon concert. El programa d'enguany era el següent:

Primera part

- ROSA D'ESTIU Antoni Català
- L'HOSTAL DE LA PEIRA Eduard Tolrà
- LA CANÇÓ DEL PAÍS BAIX Narcís Costa
- MAR BLAVA Joaquim Serra
- ROSES DE TARDOR Fèlix M. Comín

Segona part

- GIRONA AIMADA Vicenç Bou
- A LA MEVA ESTIMADA Enric Sans
- ISLAS CANARIAS (Pas doble) J. M. Tarridas
- CUANDO VUELVA A TU LADO (Bolero) M. Grever
- BALL DE RAMS (Vals) J. Casas
- ALEGRIA (Vals jota) Max Havart

Totes les peces del programa foren molt aplaudides tant per l'acurada programació com la gran interpretació de la COBLA CIUTAT DE TERRASSA, encara que les més conegudes popularment com la "Mar Blava", la clàssica "Girona aimada", "A la meva estimada" i el pas doble "Islas Canarias" van fer que la majoria dels assistents belluguessin els peus doncs ja es trobaven ballant-lo com en els bons temps. El "Ball de rams", un altre vals clàssic del temps que feien furor aquestes i la bona música a l'Ateneu que era sempre ple a vessar. I com no, "Alegria", els vals jota que servia per acomiadar les grans ballades a l'Ateneu. Tothom va acabar el concert molt satisfet. Els sardanistes per la gran interpretació de les escollides i pels qui el ball els hi porta molt bons records de la seva joventut i l'alegria de les peces de la música popular. Un bon i aplaudit concert.

ALFONS

 


CLUB NATACIÓ CASTELLET. TEMPORADA 2002 – 2003 

El Club Natació Castellet és un club viu que, any rera any, va progressant i recollint més i més fruits. Enguany estem apunt de cloure una temporada que, molt en temo, serà difícil de millorar. Ha estat un any de rècords esportius històrics per a la nostra entitat.

Us podem donar algunes dades que constaten aquests resultats. Per exemple, hem portat a nedar a Manresa, durant tot l'any, a més de 100 nens i nenes. D'aquests nens i nenes, 60 eren nedadors federats per a competir a les lligues de clubs, en les categories pre-benjamí, benjamí, aleví, infantil, júnior i absolut –una xifra mai assolida-. Els altres, eren nens i nenes que venien a perfeccionar i aprendre l'esport de la natació. No podem deixar d'esmentar a algun adult que ha aprofitat les hores de lloguer de la piscina de Manresa per a poder nedar una estona.

L'hivern és molt dur: en no tenir piscina coberta a Sant Vicenç, tota l'activitat es trasllada a Manresa. S'entrena tres dies a la setmana en horaris força intempestius –dimarts i dijous a les 20:30 i dissabte a les 15:00- i es fan els cursets els dissabtes a la mateixa hora. Tot i així l'ambient no afluixa.

Com ja hem esmentat, hem participat en les lligues de clubs de totes les categories i, on hem fet els millors resultats ha sigut amb els més menuts (benjamins i pre-benjamins), quedant en 33a. posició d'un total de 76 clubs. Aquestes lligues donen opció als 100 primers de cada categoria a participar en els Campionats de Catalunya.

Al febrer, la Núria Bach va participar en els Campionats de Catalunya d'hivern en categoria aleví que es varen celebrar a Vic. La Núria va fer un excel·lent paper que li va permetre accedir als Campionats d'Espanya d'estiu a Madrid els dies 3, 4 i 5 de juliol, una fita mai aconseguida per cap altre nedador del Club Natació Castellet. A Madrid va quedar la 16a. en 100 m. papallona i la 32a. en 400 crol. També va participar en el Campionats de Catalunya d'estiu els dies 28, 29 i 30 de juliol a Cornellà, on es va classificar 9a. en 100 metres papallona i en 400 crol, la 12a. en 200 papallona i la 20a. en 100 metres crol, una de les millors classificacions d'una participant en uns campionats alevins del nostra club. A més d'haver entrat a la història del C.N.Castellet, Núria Bach també va ser seleccionada per la Federació Catalana de Natació per a fer, el passat 16 de juliol, una prova de 100 metres papallona a les piscines instal·lades al Palau Sant Jordi i que acolliren els Campionats del Món de Natació. Aquest va ser el premi per haver quedat entre les cinquanta millors nedadores del rànquing de Catalunya.

Per altra banda, en els Campionats de Catalunya d'estiu de categoria benjamí celebrats a Badia del Vallès, la nedadora Yiwan Ávila va obtenir la medalla de bronze en els 50 metres lliures, una fita també històrica pel nostre club, ja que fins ara mai cap nedador ni nedadora no havia pujat al podi d'uns Campionats de Catalunya. la seva actuació es va arrodonir amb un brillant quart lloc en els 50 metres papallona. Els resultats del C. N. Castellet es van completar de la següent manera: Adrià Árias es va classificar vuitè en els 100 metres lliures, un altre gran resultat, i va quedar catorzè en 100 metres papallona; Paula Árias es va classificar en el lloc 14 en 50 metres papallona i en el lloc 20 en 50 metres lliures; Víctor Machado va ser 17è. en 50 metres esquena i 24è. en 50 metres braça; i per últim, Jordi Martí va ser 39è. en 50 metres papallona i 61è. en 50 metres lliures. Tot un èxit!

A nivell d'entitat, aquest any hem quedat i, de forma molt meritòria, campions del Torneig Bages d'estiu, tot i la participació del Club Natació Manresa -un dels clubs històrics de la natació catalana-. La classificació final va ser: 1r. C.N. Castellet, 2n. C.N. Manresa, 3er. C.N. Sallent, 4t. C.N. Prats de Lluçanès, 5è. C.N. Navàs, 6è. C.N. Moià i 7è. C.N. Artés. Per cert la organització de la Final del Torneig Bages va córrer a càrrec nostre i vàrem rebre moltes felicitacions per el bon nivell d'organització i esportiu. Com podreu veure hem quedat per davant de dos clubs que tenen piscina coberta!!!!!. Com ja us hem dit abans, en les lligues de clubs vàrem quedar en 33à. posició per davant de clubs que tenen piscines cobertes; això us pot fer arribar a la pregunta que nosaltres ens fem sovint: “I si tinguéssim piscina coberta, com quedaríem?”.

A l'estiu, també hem organitzat la 20a. edició de les 12 hores de Natació amb més participació que mai. Ens van fer costat i vàrem poder gaudir de la companyia de 18 entitats o associacions del poble i de fora del poble. No es va parar de nedar durant 12 hores en 6 carrers!... Això no es fa enlloc més! Es van fer un total aproximat de 245.000 metres.

Pel que fa als cursets, aquest estiu hem batut rècords! 183 nens i nenes al juliol i prop dels 90 a l'agost! Tot això aconseguit amb l'ajut i el bon fer de 12 monitors! En acabar cada tanda de cursets s'ha fet una exhibició que han omplert la piscina municipal d'una munió els pares, mares, avis, àvies i altres familiars del tot embadalits pels progressos dels nens i nenes.

D'altra banda cal esmentar altres dades prou significatives: s'ha participat en la travessa de Salou on vàrem aconseguir 2 premis. Hem tingut 18 participants en les proves de resistència -2.500, 5.000 i 10.000 metres-, on nedadors de 10 anys han estat nedant més de 1 hora i 30 minuts sense parar, o els més grans han estat nedant prop de 2 hores i 45 minuts sense parar per fer els 10.000 metres! A nivell intern s'ha fet el que anomenem Torneig del Nedador Complert, una competició que serveix per a comprovar els progressos dels nostres nedadors pel que fa a marques individuals en els diferents estils. Per acabar l'estiu se celebra l'esperada Diada del soci, una jornada on els pares i mares demostren les seves habilitats esportives participant en un relleu de natació o una minitriatló conjuntament amb el seu fill o filla i que acaba amb un bon esmorzar

I per acabar la temporada dos plats forts: la XV Triatló -11 de setembre- que organitza la nostra entitat pels carrers de Sant Vicenç de Castellet, i que compta amb la participació dels nostres nedadors i triatletes a més d'un bon nombre de participants d'arreu de Catalunya, i el Sopar de Final de temporada -13 de setembre- on apart de l'àpat es fan entrega de molts i molts obsequis, regals i recompenses per a tots els nedadors.

Una gran temporada, i des de la junta directiva i l'equip tècnic només ens queda reiterar i donar les gràcies com sempre a tots els socis del club i, sobretot, als pares dels nedadors, ja que sense ells, tot això no seria possible.

Enhorabona a tots i endavant !!!!!!!!!
Som Campions !!!!!!!!!!
Visca el Club Natació Castellet !!!!!!!!!!!!!

 


CONSTITUCIÓ DE LA NOVA JUNTA A LA SECCIÓ LOCAL D'ERC 

El passat dia 7 de juliol, en convocatòria d'assemblea de militants d'ERC de Sant Vicenç de Castellet, es va aprovar la constitució de la nova executiva local, arrel de la dimissió de l'actual president, Valentí Carrera, que des del dia 14 de juny, com a resultat de les eleccions municipals, és nomenat nou alcalde de Sant Vicenç de Castellet.

El que fins ara ocupava el càrrec de secretari, i militant d'ERC de fa 21 anys, Jordi Subirana, és elegit com a nou president de la secció local.

Amb el nou president també s'estrena un nou format d'executiva local, més descentralitzat, i amb un més alt repartiment de funcions. La idea és implicar a més persones en la tasca quotidiana de la secció, amb l'objectiu de vetllar per a l'assoliment dels objectius del programa que ERC de Sant Vicenç va aprovar per a la candidatura a l'Ajuntament.

Aquesta nova junta estarà formada a més del president, d'un secretari i un tresorer, per altres càrrecs com són un enllaç entre els membres d'ERC de l'equip de govern de l'Ajuntament i la secció local, amb l'objectiu de facilitar la comunicació en ambdós sentits, un representant de les JERC de Sant Vicenç, per un responsable dels mitjans de comunicació i de la revista periòdica de la secció, "Els 4 cantons"; una persona responsable de l'arxiu, un ajudant a tresoreria i per dues persones a les quals se'ls ha encarregat la tasca de recollir l'opinió pública, així com les queixes i els suggeriments.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet