El Poble


1. INAUGURACIÓ DEL PAS DE VIANANTS SOTA LA VIA DELS CATALANS

2. VISITES GUIADES A CAL SOLER

3. L'ESGLÉSIA PARROQUIAL, ARA IL·LUMINADA

4. JORNADA DE PORTES OBERTES AL PAVELLÓ MUNICIPAL

5. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

6. COLÒNIES MUNICIPALS


INAUGURACIÓ DEL PAS DE VIANANTS SOTA LA VIA DELS CATALANS

L'alcalde de Sant Vicenç, Joan Montsech en el moment de tallar la cinta inaugural d'aquest nou pas per a vianantsEl passat diumenge dia 4 de maig, pels volts de les dotze del migdia es va inaugurar el nou pas per a vianants que s'ha fet a sota mateix de la via dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. La inauguració va anar a càrrec de l'alcalde de Sant Vicenç, Joan Montsech que va ser l'encarregat de tallar la cinta inaugural.

Aquest nou pas connecta l'avinguda del Secretari Canal amb el carrer de la Llibertat i només és per a vianants. Té una amplada de dos metres i una llargada de set. A la nit està ben il·luminat i s'hi ha fet un petit jardinet a l'avinguda del Secretari Canal. Degut a la construcció d'aquest pas s'ha hagut d'eliminar una vorera i s'ha fet més ampla l'altra.

El cost total d'aquesta obra ha esta d'uns 210 mil euros que ha aportat la Diputació de Barcelona ja que és la titular de la carretera i ha estat l'encarregada de portar-la a terme.

JORDI LARGO


VISITES GUIADES A CAN SOLER

El diumenge dia 4 de maig l'antiga fàbrica de Can Soler va tornar a obrir les seves portes. En aquesta ocasió, es van obrir per tal de tothom qui volgués pogués fer una visita a aquestes instal·lacions. Des de ben d'hora al matí, molts curiosos es van concentrar a la Plaça Porxada de davant de Can Soler per començar a entrar en aquesta fàbrica que va ser tan important per al nostre poble.

Un nombrós públic atent a l'explicació del guia que comentava una mica d'història de la fàbrica de Can Soler Les visites van acollir un bon nombre de públic. Es va ensenyar bona part de tot el complex de Can Soler

En aquestes visites, els guies eren ex-treballadors de la fàbrica que sabien més que ningú el funcionament de totes les màquines, les eines que es feien servir, el material que es necessitava i els fils que s'hi feien. Durant tot el matí i bona part de la tarda es va acostar gent que havia treballat en aquesta fàbrica per recordar vells temps, però també es va acostar gent jove encuriosida per veure com era aquella majestuosa fàbrica que tant i tant havien sentit a parlar. A la visita, s'ensenyaven les tres plantes de la fàbrica, les turbines, les màquines (les que quedaven), alguns estris,... La visita arribava fins a tocar el riu, on els guies ens explicaven el projecte previst que hi ha per recuperar les ribes del riu Llobregat. Un cop acabada la visita, a la Plaça Porxada hi trobàvem tot de plafons informatius on hi havia els projectes de futur per rehabilitar la fàbrica.

JORDI LARGO


L'ESGLÉSIA PARROQUIAL, ARA IL·LUMINADA

L'Església quan està il·luminada durant la nit fa goig contemplar-laEl diumenge dia 18 de maig, pels volts de quarts de deu de la nit, una gran expectació estava al voltant de l'Església Parroquial ja que aquell dia s'inaugurava la seva il·luminació exterior. Pels volts de quarts de nou del vespre, una bona colla de persones de Sant Vicenç i de fora, ja que una estona abans s'havia fet la Roda de Corals a la mateixa Església, van poder gaudir d'un bon ressopó popular.

Tot i que el menjar era abundant, hem de dir que molta gent es va quedar sense ja que alguns veïns en comptes de fer ressopó ja van fer sopar per tota la setmana. Quan ja van tocar quarts de deu, dos coets van anunciar l'encesa de les llums exteriors de l'Església Parroquial. Sincerament, ara quan passes de nit pel costat de la Parròquia de Sant Vicenç fa goig veure-la tota il·luminada.


JORDI LARGO


JORNADA DE PORTES OBERTES AL PAVELLÓ MUNICIPAL

Durant els dies 10 i 11 de maig i sota la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Vicenç es va celebrar una jornada de portes obertes al Pavelló Municipal. Al llarg de tot el matí i tota la tarda es van poder celebrar qualsevol tipus d'esport al poble de Sant Vicenç. Els més matiners, van ser els membres de l'Associació de Pescadors amb Canya, ja que a les 8 del matí van començar a situar-se a la vora del riu per començar a practicar la seva afició. Una mica més tard, a quarts de deu, van començar els partits de bàsquet, futbol sala, petanca, exhibicions d'esquaix... Un cop arribat el migdia, es va fer una cursa de tres quilòmetres a peu, en bicicleta... Després, per recuperar forces es va fer un aperitiu i refrigeri per a tots els assistents en aquestes jornades.

Un cop fet, va ser el torn dels parlaments on Isidre Costa, Regidor d'Esports de Sant Vicenç va agrair a tots els esportistes la celebració d'aquesta festa. També, i ja que en les Segones Jornades Esportives de Sant Vicenç (vegeu El Breny número 281 – octubre 2002) es va celebrar el Primer Concurs de Fotografia en homenatge a José Muñoz Magarín "Pepe", es va fer entrega del Primer Premi d'aquest concurs, que va recaure en la fotografia "Tot defensant la pilota". El seu autor va ser en Jordi Largo Muñoz i se'n va endur un xec de seixanta euros i una placa commemorativa. Isidre Costa també va voler homenatjar el nom de José Muñoz Magarín i va fer entrega d'una placa en record seu a tota la seva família.

El que no s'esperava el Regidor d'Esports, va ser que els esportistes de Sant Vicenç també li van obsequiar amb una placa per la seva dedicació exclusiva al món de l'esport santvicentí i com a mostra d'agraïment d'aquests quatre anys ja que enguany deixarà el seu càrrec de regidor. Un cop es van acabar tots els parlaments, va ser hora d'anar a dinar, però a la tarda encara continuaven aquestes jornades amb partits de futbol base, bàsquet de competició, tennis... El diumenge, es va fer una caminada des de la seu del Centre Excursionista fins a Castellet.

REDACCIÓ EL BRENY

 


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

Maig 2003

DEFUNCIONS

DIFUNT: Andreu Alsina Francitorra
EDAT: 74 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 18/05/2003

DIFUNTA: Dolors Claveria Torrents
EDAT: 84 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 18/05/2003

COMUNICAT ALS NOSTRES LECTORS I VEÏNS DEL POBLE, REFERENT A LA SECCIÓ "MOVIMENT DEMOGRÀFIC" D'AQUEST DIARI

En compliment de la normativa de Protecció de Dades de Caràcter Personal (Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre) el Jutjat del nostre municipi no pot facilitar-nos les dades que necessitem per a la publicació d'esdeveniments personals i familiars (naixements, casaments i defuncions) sense el previ consentiment dels interessats.

Per tant, i donat l'interès que els lectors mostren per aquesta secció, comuniquem que per poder publicar les dades sobre els naixements, els casaments i les defuncions, només cal que passeu per la Biblioteca Popular Salvador Vives Casajuana, on hi trobareu unes butlletes per omplir i El Breny publicarà de manera totalment gratuïta.

Agraïm la vostra col·laboració.

 


COLÒNIES MUNICIPALS

La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, amb la col·laboració de Càritas, organitza l’onzena edició de les colònies municipals d’estiu. Les colònies s’iniciaran el dia 30 de juny i finalitzaran el 18 de juliol. Podran participar-hi els infants i joves des de 3 fins a 16 anys que seran distribuïts en 5 grups per edats.

Les colònies es desenvoluparan a l'IES Castellet i costaran 40 €, 30€ si s’inscriuen més d’un membre de la mateixa família. Les inscripcions es poden fer fins el dia 20 de juny a les oficines de Serveis Socials de l’Ajuntament (Plaça Onze de Setembre s/n) als matins de 9 a 13 hores. El dia 18 de juny a dos quarts de nou hi haurà una reunió de pares per informar-los de les activitats que s’hi faran. Les colònies municipals seran gestionades pel CAE.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet