Salut


LES GERMINACIONS

Es poden germinar infinitat de llavors, però les més senzilles són l'alfals, la soja verda, les llenties, els pèsols, els cigrons i el blat.

Per realitzar les germinacions rentarem els grans a germinar i posar-ne dins un pot de vidre els suficients com per cobrir unes tres vegades el fons del pot. S'ha d'anar alerta ja que les llavors germinades ocupen molt espai. A continuació afegirem aigua tèbia al menys tres vegades el volum de les llavors. Seguidament posarem el pot en un lloc fosc i càlid (de 15 a 20 º) tota la nit , unes dotze hores, tot i que en alguns casos com l'alfals amb tres hores ja n'hi a prou. L'endemà es treu l'aigua i s'esbandeixen amb aigua tèbia. Haurem d'escórrer bé el fons del pot perquè no hi quedi gens d'aigua al fons. És pràctic posar una gassa o una reixeta a la boca del pot, enganxada amb una goma i posar el pot bocaterrosa. El deixarem de nou en un lloc fosc i càlid, sobretot tapat perquè no s'assequin les llavors. Els primers dies, les haurem d'esbandir dos o tres cops al dia. Després amb un cop n'hi ha prou.

Si les volem amb clorofil·la, un cop fetes les germinacions les posarem il·luminades indirectament pel sol.

El blat tarda tres o quatre dies a germinar-se, l'alfals una setmana i la resta quatre o cinc dies.

Un cop fetes les germinacions, es poden guardar a la nevera durant una setmana. Per conservar la humitat posarem un paper mullat al fons del pot.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet