Entitats


1. EXPOSICIÓ DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA SANT VICENÇ

2. DIADA DEL SOCI DE L'AGRUPACIÓ SARDANISTA

3. L'AV DE LA FARINERA INFORMA

4. LA CORAL NOU HORITZÓ A L'AUDITORI

5. "CRIATURES", TEATRE A CAL SOLER

6. PRIMERA TROBADA D'INTERCANVI DE PLAQUES DE CAVA


EXPOSICIÓ DE L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA SANT VICENÇ 

L'exposició de Iolanda Urango va posar punt final a la Diada de l'Art d'enguany que celebrava els seus primers deu anysL'Agrupació Artística Sant Vicenç, després d'haver finalitzat les festes de la Diada de l'Art, ha dut a terme una altra exposició individual que s'inaugurà el passat diumenge dia 6 d'abril a la Sala de Sessions de l'Ajuntament. Aquesta exposició es va inaugurar a les sis de la tarda i va anar a càrrec de la sòcia de l'entitat, Iolanda Urango de Manresa, on va presentar unes magnífiques aquarel·les i alguns olis. Per motius de que l'Agrupació Artística Sant Vicenç sigui més extensa també hem procurat de tenir socis d'altres llocs de la comarca. Aquesta exposició va quedar oberta al públic durant set dies i es va poder visitar de sis de la tarda fins a les vuit del vespre durant els dies feiners i de dotze a dues del migdia i de cinc a vuit del vespre els dies festius.

També es notifica que el llibre dels 10 anys de la Fundació estan a la venda a l'Estanc Canal, la Llibreria Clavé i la Llibreria Castellet, al preu de 15 euros. Us agrairíem enormement que ens els poguéssiu comprar.
Cordialment, salutacions a tothom.

AGRUPACIÓ ARTÍSTICA SANT VICENÇ


DIADA DEL SOCI DE L'AGRUPACIÓ SARDANISTA 

El passat dia 6 d'abril es celebrà a la Sala Polivalent de Can Soler la Festa Sardanista dedicada al Soci. La Cobla Principal de Berga va ser l'encarregada de fer dansar a tots els sardanistes. Benaurats els socis, doncs ara "pinten bastos" per les agrupacions culturals sense afany de lucre. Presentem els actes previstos per el que queda d'any.

DATA

HORA

CELEBRACIÓ

LLOC

COBLA

1 maig

11 matí

Festa del Panellet

Ermita de Vallhonesta

Principal de Terrassa

15 juny

7 tarda

Festa de la Parròquia

Plaça de la Rectoria

Ressò d'Igualada

13 juliol

8 vespre

Festa Major d'Estiu

Plaça 11 de Setembre

Lluïsos de Taradell

27 juliol

10 vespre

Concert de Música Popular

Plaça de l'Ajuntament

Ciutat de Terrassa

14 setembre

2/4 de 12 matí

Aplec de Castellet

Pla dels Dipòsits

Vila d'Olesa

21 setembre

5 tarda

XXVIII Aplec de la Sardana

Plaça Catalunya

Vila d'Olesa

Ciutat de Cornellà

16 novembre

2/4 de 7 tarda

Festa de tardor Sardanes i balls vuitcentistes

Sala de Can Soler

Sant Jordi Ciutat de Barcelona

• La ballada de l'1 de maig es fa amb col·laboració del Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet.
• La ballada del 14 de setembre és patrocinada pels Geganters.
• La ballada del 13 de juliol és patrocinada per Activa't de Festa!

CURSET D'ENSENYAMENT DE SARDANES els mesos de juny i juliol.
Farem programes a part.

LA SARDANA I L'IMPORT DE SOCIETATS

Les entitats, no tan sols les sardanistes, sinó totes, estan obligades a presentar a Hisenda abans del 25 de juliol, la liquidació de l'import de societats. Es veu que els pensadors de la "Capital del Reino" no saben que en aquestes associacions hi treballen persones voluntàries que no rebem cap remuneració per mantenir la cultura sardanista... que la majoria d'actes es cobreixen gràcies als donatius i als socis que hi col·laboren.


L'AV DE LA FARINERA INFORMA 

Informem als veïns/es de Sant Vicenç de Castellet, la composició de la nova Junta de l'Associació de Veïns i Veïnes sorgida de l'última Assemblea General:

President: Emili Barcons Torras
Vice-President: Joan Rodríguez Blànquez
Secretari: Isaac Medina Torrego
Tresorer: Jordi Santacreu Gracia
Vocals: Manuel García Pérez
Montserrat Gibert Cortés
Carmen Martín Domínguez
Josep López Alcázar
Juan Fco. Ruzafa Ruiz
Miguel Ángel Cintas

La màxima prioritat per la Junta de l'Associació continuarà essent la de seguir de ben a prop tot el procés de canalització de la riera de Castellet. Aquest 10 de juny farà tres anys de l'aiguat i fins al dia d'avui l'Agència Catalana de l'Aigua depenen de la Generalitat de Catalunya -màxima responsable de la riera-, l'única actuació que ha fet a la riera ha estat la de treure herbes i canyes. Cal recordar que a Montserrat i d'altres pobles ja fa molt temps que han fet les obres de l'aiguat del 10 de juny del 2000. És possible que tot el procés fins a executar l'obra sigui més complexe que a d'altres llocs, però hi han administracions que no entenen que els dies, mesos i anys no tenen la mateixa durada pels afectats.

Sant Vicenç de Castellet, 7 de maig del 2003


LA CORAL NOU HORITZÓ A L'AUDITORI 

Els nens i nenes de l'Associació Musical Castellet amb les seves monitores i acompanyants van participar un any més al "Juguem Cantant" organitzat pel Secretariat de Corals Infantils de CatalunyaLa Coral Nou Horitzó de l'Associació Musical Castellet, un cop més ha tornat a participar a la tradicional trobada de corals infantils, organitzada pel SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya), anomenada "Juguem Cantant". Aquesta trobada és la que empara els grups de petits de les diferents corals del SCIC, i cada any s'organitza a un poble diferent de la demarcació i consisteix en un dia per jugar i cantar tots plegats. Però, aquest any tenia un atractiu més, ja que es va celebrar el 30è. aniversari de la primera trobada, i és per això que el SCIC l'ha organitzat aquest any a l'Auditori de Barcelona, on la nostra coral li va tocar cantar el dia 10 de maig conjuntament amb les de la demarcació eix del Llobregat.

Durant aquests 30 anys de Juguem Cantant, Sant Vicenç ha estat una de les poblacions de la demarcació que més cops a acollit aquesta trobada, concretament cinc cops i tots ells amb molt bones crítiques i records. Però aquest cop ha estat una gran ocasió poder participar en aquesta trobada ja que per primer cop la coral infantil de Sant Vicenç ha pogut cantar a l'Auditori de Barcelona conjuntament amb les altres corals i estrenar la cantata "La ciutat i la Lluna", del compositor Poire Vallvé i lletra de Rafael Simó, a part de fer diverses cançons tradicionals catalanes amb harmonitzacions fetes per l'ocasió. D'aquesta manera un any més, i des de l'any 1978, la nostra coral, ha tornat a participar a la trobada de corals dels grups de petits.

ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET


"CRIATURES", TEATRE A CAL SOLER 

Les actrius que van representar l'obra "Criatures" són d'esquerra a dreta: Cristina Ortiz, Mireia Albuixech, Mª del Mar Mollet i Jessica VillagrassaMares histèriques que odien els seus fills, nenes amb problemes de dubtes i de pares separats, mares que descriuen la seva experiència, nenes que volen ser grans i dones que volen tornar a ser petites, tot sempre amanit amb força humor. Així és l'obra que vam representar el grup de teatre format per Mireia Albuixech, Mª del Mar Mollet, Cristina Ortiz i Jessica Villagrassa. Aquesta obra titulada "Criatures" va ser sota la direcció de Soles Velázquez, professora escollida per l'Institut del Teatre de Barcelona, vam donar forma al grup i a l'obra durant el taller de teatre organitzat per aquesta institució en col·laboració amb la Generalitat, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i l'AMPA de l'IES Castellet. Val a dir que els començaments van ser difícils: timidesa, el fet de no saber quants seríem al grup perquè pràcticament cada setmana venia i marxava gent del taller, les reticències de l'AMPA a que el grup final fossin quatre persones...

El taller consistia en tres mesos de classes en les quals vam fer tres hores setmanals d'exercicis d'expressió corporal, improvisació, dicció, memòria,... Després ja hem estat assajant les 6 escenes que el dia 30 d'abril vam representar, en dues funcions, a la sala polivalent de Can soler. Els dies d'abans de l'escena van ser d'autèntic caos: últimes repassades del text, assajos generals sense saber si tindríem llums, posada de cadires davant l'absència de personal habilitat per fer-ho a les 12:45 (quan la primera funció era a les 12...). Tot i així, la crítica, pel que sabem, ha sigut tolerant i l'esforç ha quedat totalment recompensat. Finalment i malgrat totes les dificultats, amb esforç i dedicació, hem aconseguit representar l'obra, cosa que per nosaltres ha estat una experiència molt enriquidora. Esperem poder tornar-la a viure.


PRIMERA TROBADA D'INTERCANVI DE PLAQUES DE CAVA 

Compradors i venedors de plaques de cava es van reunir per primer cop al nostre pobleEl diumenge dia 27 d'abril, la Plaça Clavé va acollir la Primera Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava a Sant Vicenç. Tot i que la trobada començava a les deu del matí, molts curiosos van anar-hi abans per tafanejar una mica. A les deu en punt, la plaça ja estava gairebé plena i durant tota la festa, que va durar més de quatre hores, la plaça no es va buidar ni un sol moment.

Gairebé podríem dir que durant tot el matí van passar unes cinc-centes persones per veure aquest nou acte al nostre poble. La Plaça Clavé feia goig de veure tanta gent encuriosits per aquest nou acte a Sant VicençLa festa es va caracteritzar pels curiosos, els compradors i els venedors d'aquestes plaques que en els últims anys han aconseguit reunir milers d'aficionats per col·leccionar-les. També hem de dir que durant tot el matí, es va fer una exposició de plaques de cava, etiquetes, ampolles,... al local de la Penya Blaugrana. Hem de dir, que aquesta trobada es va fer per presentar una nova entitat a Sant Vicenç, és l'Associació Cultural Ceps i Manduca.

En aquesta trobada, es van fer dues plaques commemoratives amb motiu dels 25 anys de la Penya Blaugrana i de l'Escola Bressol El Niu. També es van presentar dues plaques de tirada limitada de les Caves Artium. Al matí es va oferir una copa de cava commemorativa, juntament amb uns bons entrepans de pa amb tomàquet i botifarra. També es van sortejar lots de vi i cava. Un cop arribat al migdia es van fer fins a cinc paelles plenes de fideus per tothom qui en volgués.

JORDI LARGO

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet