El Poble


1. L'ESCOLA BRESSOL EL NIU COMPLEIX 25 ANYS

2. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

3. INTERVENCIONS DE LA POLICIA LOCAL

4. CARNESTOLTES 2003


L'ESCOLA BRESSOL EL NIU COMPLEIX 25 ANYS

Els nens i nenes de l'Escola Bressol El Niu van bufar el pastís per celebrar els seus primers 25 anysEnguany fa 25 anys que s'inaugurava el que a hores d'ara és l'Escola Bressol del nostre municipi, El Niu. Provenint de l'antiga Casa Cuna va continuar amb la intenció de ser una escola per a tothom, sense afany de lucre, on l'educació dels nens i nenes és entesa com el procés d'ajudar-los a créixer i a viure la seva pròpia experiència.

Creiem que és tan important que l'infant estigui integrat a El Niu com la família i a l'escola. Per aquest motiu, moltes de les experiències, vivències i obstacles que hem hagut de superar, les hem viscut conjuntament.

Per això en els actes de celebració dels 25 anys, hem volgut que a més de la celebració interna del 27 de febrer, organitzar un seguit d'actes oberts a alumnes, ex-alumnes, ex-pares i mares i a totes aquelles persones que d'alguna manera han estat vinculades amb l'escola durant aquests 25 anys.Durant tot el matí del 27 de febrer un trenet va recórrer tots els carrers de Sant Vicenç portant a nens i pares per tot arreu

Properes activitats:

Diumenge 27 d'abril de 2003:
1era trobada d'intercanvi de Plaques de Cava (Programa apart)

Dissabte 17 de maig de 2003:
Espectacle commemoratiu.

Finals de juny:
Exposició fotogràfica de la historia del Niu i de l'antiga Casa Cuna.

Esperem que a tots i totes us faci il·lusió i us decidiu a participar-hi.


ESCOLA BRESSOL EL NIU


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

Gener 2003

NAIXEMENTS

No s'ha inscrit cap naixement durant el mes de Gener del 2003

MATRIMONIS

No s'ha inscrit cap matrimoni durant el mes de Gener del 2003-03-11

DEFUNCIONS

DIFUNTA: Antònia Reguant Tarrés
DATA DE DEFUNCIÓ: 31/12/2002

DIFUNT: José Giménez Pérez
EDAT: 78 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 08/01/2003

DIFUNTA: Dolores Franco Aguilera
EDAT: 96 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 13/01/2003

DIFUNTA: Antònia Pons Agustí
EDAT: 92 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 13/01/2003

DIFUNTA: Emèrita Molina Nieto
EDAT: 92 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 20/01/2003

DIFUNTA: Pilar Tarragó Pons
EDAT: 90 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 21/01/2003

DIFUNT: Francisco Serrano de Heras
EDAT: 67 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 23/01/2003

DIFUNT: Rodrigo Barón Barón
EDAT: 96 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 25/01/2003

DIFUNTA: Encarnación Muñoz Abenza
EDAT: 79 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 29/01/2003

DIFUNT: Francisco Castro Ayen
EDAT: 85 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 30/01/2003

Febrer 2003

NAIXEMENTS

NOM I COGNOMS: Sergi Bizarro Dols
DATA DE NAIXEMENT: 01-02-2003
FILL DE: Joan Miquel i de Maria Teresa

NOM I COGNOMS: Ikram Abakouy
DATA DE NAIXEMENT: 09-02-2003
FILL DE: Mohamed i d'Arhimou

NOM I COGNOMS: Adrián Caixal Buenaventura
DATA DE NAIXEMENT: 10-02-2003
FILL D': Oscar i d'Irene

NOM I COGNOMS: Dídac Rodríguez Rivero
DATA DE NAIXEMENT: 14-02-2003
FILL DE: Diego i de Maria Teresa

NOM I COGNOMS: Ilyas Alouat
DATA DE NAIXEMENT: 26-02-2003
FILL D': Azzaki i de Loubna

MATRIMONIS

No s'ha inscrit cap matrimoni durant el mes de febrer

DEFUNCIONS

DIFUNT: José Benet Arnal
EDAT: 72 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 17-01-2003

DIFUNT: Genís Basora Marigot
EDAT: 69 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 01-02-2003

DIFUNTA: Carmen Martín Galve
EDAT: 82 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 09-02-2003

DIFUNTA: Josepa Daudé Beltrán
EDAT: 99 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 16-02-2003

DIFUNT: Marià Lafont Ricart
EDAT: 68 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 18-02-2003

DIFUNT: Enric Casajuana Vives
EDAT: 47 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 21-02-2003

DIFUNT: Josep Roselló Tarragó
EDAT: 70 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 21-02-2003

DIFUNT: Francisco Lorente Alquezar
EDAT: 89 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 24-02-2003

DIFUNT: Jaume Palà Montraveta
EDAT: 78 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 27-02-2003


INTERVENCIONS DE LA POLICIA LOCAL

Gener 2003

DIA 1
Es rep un avís d'un veí comunicant que la seva mare s'havia caigut i s'havia fet mal. En arribar al domicili al carrer Colom número 6 amb l'ATS de guàrdia, s'ha recollit a la senyora de terra i després l'ATS li ha practicat les cures necessàries.

DIA 3
Es fan gestions per trobar un veí de Sant Vicenç que té una casa a Begur que li ha saltat l'alarma. L'avís l'ha fet els Mossos d'Esquadra de la Bisbal.

DIA 3
S'ha acompanyat i regulat la circulació al carrer Llibertat número 85 al mateix temps que els bombers rescataven un gat que estava pujat en un pal de llum.

DIA 3
S'ha fet un control dels ciclomotors al carrer Goya – Mossèn Cinto Verdaguer, al costat de l'Institut.

DIA 3
S'ha rebut una trucada telefònica comunicant que al carrer Gran hi ha una persona amb símptomes d'anar ebri. Una vegada feta la comprovació s'ha traslladat al seu domicili.

DIA 7
Es rep un avís que un habitatge està ple d'aigua. Sembla ser que procedeix d'una filtració que ve del Camp Municipal d'Esports. S'ha comprovat que efectivament hi havia una inundació a l'habitatge i s'ha donat un avís a l'empresa SOREA.

DIA 8
Es rep una trucada dels Serveis de Seguretat de la RENFE comunicant que havien trencat d'un cop de roc un vidre d'un tren que circulava en direcció Manresa. Efectuem una batuda amb resultat negatiu.

DIA 10
Per la nit es rep una trucada dels Mossos d'Esquadra sol·licitant la nostra ajuda per tal d'aturar una baralla a la Plaça del Pi. Un cop al lloc ens comuniquen que havien hagut insults i una agressió en contra de les patrulles dels Mossos que passaven i que havien detinguts a tres nois.

DIA 11
S'ha rebut una trucada dels Mossos sol·licitant el nostre ajut per interceptar un vehicle. Es dóna una volta per la població localitzant el citat vehicle al pont d'entrada amb els Mossos de Trànsit. Sembla que s'havia saltat tres controls. Han detingut al conductor del vehicle.

DIA 11
S'ha produït un accident de circulació amb ferits a la cruïlla del carrer Doctor Trias – Joan Maria Roma.

DIA 12
Es localitza a l'autor dels trets amb carrabina d'aire comprimit que l'utilitzava contra la persiana del veí. Es dóna l'avís als Mossos per tal que vinguin a retirar l'arma requisada.

DIA 12
El propietari del Bar Codina informa que un individu ha forçat la caixa de les monedes del telèfon públic que hi ha a dins del seu establiment. S'ha fet una recerca per la població amb resultat negatiu.

DIA 12
S'ha acompanyat a l'ambulància al carrer Mestre Aubert número 5.

DIA 13
Es rep una trucada de la Central d'Alarmes dient que havia saltat l'alarma de l'empresa Canteres Valsan. Una vegada feta la comprovació tot estava correcte.

DIA 15
Mentre realitzàvem el servei per el Barri de La Farinera, hem vist com un camió tràiler que circulava per la C-55 amb les rodes del darrere del remolc en flames.


CARNESTOLTES 2003

Els carrers de Sant Vicenç s'omplen per celebrar la festa

Els Gegants d'El Niu, la Tina i en Janot, també es van disfressar per celebrar els 25 anys de l'Escola BressolEl passat dia 1 de març es va tornar a celebrar la Festa del Carnestoltes. La organització va anar a càrrec de l'Associació Activa't de Festa!, que anaven disfressats amb unes granotes blanques tacades de chapapote i uns barrets de colors per poder-los identificar fàcilment. La festa va començar amb una mica de retard, pels volts de quarts de cinc de la tarda a la Plaça de l'Onze de Setembre.

Allà es va reunir tothom qui volia participar a la festa amb les seves disfresses i després va començar la cercavila pels carrers més cèntrics de Sant Vicenç. Entre altres, es va passar pels carrers de Barcelona, carrer de Sant Joan, avinguda del Secretari Canal, carrer Gran, carrer Primer de Maig, carrer de Maria Gimferrer fins a la Plaça de l'Ajuntament que estava engalanada per l'ocasió. Enguany, com molts altres anys, s'han vist disfresses de tots models i de tots colors. S'han vist fantasmes, bruixes, sacs de cafè, xemeneies commemoratives de Gaudí, pintors, llapis, escocesos, homes prehistòrics, i un llarg etcètera.

Van haver-hi disfresses de tot tipus i un grup d'animació que va ser molt entretingut durant tota la cercavilaUn cop tothom va arribar a la Plaça de l'Ajuntament era hora de mostrar les carrosses i comparses que participaven al Carnestoltes d'enguany a tot el públic assistent. Així es va fer, les carrosses van donar una volta a la Plaça, però després van sortir per poder deixar més espai lliure a la plaça. Tot i que molta gent va pensar que seria millor que les carrosses s'haguessin hagut de quedar allà per animar més la festa. Després que tots els participants donessin una volta a la Plaça va ser torn d'un espectacle d'animació que no va ser gaire encertat ja que el so i la il·luminació era bastant deficient i l'animació anava més encaminada a un públic infantil que no pas a un públic més jove.

Un cop va acabar aquest espectacle va ser el torn del Rei Carnestoltes que un any més, amb el seu pregó i amb els seus característics tons d'ironia que no va deixar a ningú indiferent. Més endavant trobareu publicat el Pregó del Rei Carnestoltes d'enguany. Un cop va acabar el pregó, va ser hora del lliurament de premis que enguany els guanyadors van ser els següents:

El Rei Carnestoltes, disfressat amb una granota tacada de "chapapote" igual que els organitzadors, en el moment de fer el pregó- MILLOR DISFRESSA INDIVIDUAL INFANTIL:
Una nena disfressada amb un vestit d'època fet a mà de color vermell.

- MILLOR DISFRESSA INDIVIDUAL ADULT:
Les xemeneies commemoratives de Gaudí.

- MILLOR COMPARSA:
Les fregones.

- MILLOR CARROSSA:
Els homes prehistòrics de la Colla de Geganters.

- ACCÈSSIT:
Escola Bressol El Niu.

Després de l'entrega de premis, Activa't de Festa! va repartir coca i xocolata desfeta per a tots els participants.

PREGÓ DE CARNESTOLTES 2003

La Festa dels Pocasoltes ha arribat, i jo per aconsellar-vos he tornat. Santvicentins i santvicentines, sigueu més pillins i pillines, que una mica us prenen el pèl, i no mostreu cap mena de recel. No escolteu cançons il·luminades, que any rera any, em semblen les mateixes tonades. De ben equipats no ho esteu, QUE EN FA DE TEMPS QUE HO SABEU !!, però en un calaix tot ho arxiveu, fent com qui no hi sent ni hi veu. Si voleu un consell del Rei Carnestoltes, avui és l'únic dia per dansar-la i ballar-la, però els altres dies deixeu de donar voltes. Ja per acabar, com que és el dia de la disbauxa i l'alegria, CRIDEU TOTS BEN FORT, perquè no ha d'ésser així cada dia?!!! Així doncs, us vull veure a tots saltant, cantant, ballant, i gaudint, que aquesta és la qüestió, de la meva rebel·lió. VINGA TOTS A DONAR VOLTES, que avui és el nostre dia.... EL DELS POCASOOOOOLTES!!!!!!!!!!

ENTERRAMENT DE LA SARDINA I SARDINADA POPULAR

La sardinada popular va acollir més de dues-centes cinquanta persones a l'esplanada de la RàdioEl dimecres dia 5 de març i un cop passada tota la festa que portava el Rei Carnestoltes va ser hora de fer l'Enterrament de la Sardina. Una mica més tard de les vuit del vespre, una comitiva formada per unes cent cinquanta persones juntament amb la col·laboració de la Colla de Geganters, els components de l'organització van portar el Rei Carnestoltes, ja difunt. Es va traslladar des de la Plaça de l'Ajuntament fins a la Plaça de l'Emissora on va ser incinerat.

Després, l'Associació Activa't de Festa! va organitzar una gran sardinada popular on hi van assistir més de dues-centes cinquanta persones.

JORDI LARGO

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet