Esports


1. CAMPIONAT DE CATALUNYA SÈNIOR DE KARATE

2. BONS RESULTATS PER L'ATLETA SANTVICENTÍ ROGER CAMPOY VILA

3. JUAN BAUTISTA SOLER SEUBA, UN SANTVICENTÍ PRESIDENT DE LA UNIÓ CICLISTA INTERNACIONAL


CAMPIONAT DE CATALUNYA SÈNIOR DE KARATE

Més de dos-cents esportistes van participar al Campionat de Catalunya de Karate celebrat a Sant VicençEl diumenge 9 de febrer d'enguany, a les 9 del matí, es celebrava, al Pavelló Esportiu Municipal de Sant Vicenç de Castellet, el Campionat de Catalunya Sènior de Karate. És la primera vegada que es realitza fora de Barcelona. L'acte fou un total èxit tant d'organització com de públic: més de 600 persones omplien les grades; el públic va seguir el Torneig amb gran expectació i va animar els nombrosos participants: més de 200 arribats de tot Catalunya.

Concursaven, entre d'altres, dues Campiones del Món: Cristina Feo (Categoria Sènior) i Georgete Novella (Estil Shotokan). També van assistir-hi Campions d'Espanya i alguns d'Europa. De Sant Vicenç, hi participaven el Cristian Casals i l'Alba Luna. Del Campionat cal destacar-ne l'alt nivell dels participants i la qualitat dels àrbitres - escollits d'entre els millors de Catalunya -, així com la gran quantitat de premis que es van donar. El repartiment dels trofeus va anar a càrrec de l'alcalde Joan Montsech, el Delegat d'esports Isidre Costa i un dels organitzadors, Jordi Torra. Els participants competien en dues modalitats: El jove de Sant Vicenç Cristian Casals en un moment dels seus combatstècnica i combat. En algunes disciplines és obligat portar guantilles a les mans - per no fer mal en el contraatac - i protector bucal.

L'acte va ser organitzat per la Federació Catalana de Karate, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. Molts dels assistents al Campionat ens preguntàvem per què un torneig de tanta importància es fa a Sant Vicenç. És gràcies a Jordi Torra, (cinturó negre, Entrenador Nacional, Jutge del Tribunal de Graus, Instructor de defensa personal acreditat per la Direcció General de la Policia i membre de la Federació Catalana de Karate), ja que ell dóna classes de Karate des del 1983 a la nostra població. Aprofitem per demanar-li com està l'equip de Karate local i contesta que hi ha entre 50 i 60 persones (12 o 14 d'alevins, de 20 a 22 practicants juvenils i infantils i de 20 a 25 sèniors).

La santvicentina Alba Luna (esquerra) va quedar en quarta posició. Aquí la veiem amb la Campiona Cristina MartínDes de 1990 alguns membres de l'equip de Karate de la nostra població han obtingut premis importants: Juani Navarro va quedar 5 vegades Campiona de Catalunya i una vegada sots-campiona. Daniel Senserrich, que ha estat Campió de Catalunya. Cristian Casals va aconseguir la primera posició en dos Campionats de Catalunya. Alba Luna ha estat tres vegades 3a de Catalunya i aquest any 4a en Categoria sènior (que comença als 21 anys, quan ella només en té 17). En categoria juvenil, David Heredia el desembre passat (2002) va ser sots-campió de Catalunya. Isaac Pavón ha estat Campió de Catalunya i dos cops sots-campió i Oriol Mares també ha arribat a sots-campió de Catalunya. Esperem que continuïn aquests èxits i des d'aquí transmetem un calorós agraïment a Jordi Torra per portar aquest Campionat de Catalunya a Sant Vicenç.


BONS RESULTATS PER L'ATLETA SANTVICENTÍ ROGER CAMPOY VILA

L'atleta Roger Campoy Vila s'està fent un lloc en el món de l'atletismeEl santvicentí Roger Campoy Vila, atleta del Futbol Club Barcelona va finalitzar el passat dia 23 de febrer el Campionat d'Espanya de Cross per Clubs a Ortuella (Bilbao) en sisena posició, a la categoria juvenil.

Posteriorment el dia 8 de març va quedar en setena posició al Campionat d'Espanya de Cross individual celebrat a Eivissa.

En els dos Cross va ser el primer atleta català de la categoria Juvenil.


JUAN BAUTISTA SOLER SEUBA, UN SANTVICENTÍ PRESIDENT DE LA UNIÓ CICLISTA INTERNACIONAL  

Juan Bautista Soler Seuba va ser un dels dos únics espanyols que han arribat a presidir el màxim organisme internacional del ciclisme. La Unió Ciclista Internacional, organisme creat el 14 d’abril de 1900, amb seu aleshores a París, va integrar en aquell moment cinc federacions nacionals: França, Bèlgica, Itàlia, Suïssa i Estats Units. En va ser el primer president el belga Emile de Beukelaer. La Unión Velocipédica Española (actualment Real Federación Española de Ciclismo), que ja existia des del 1896 no va formar part dels fundadors. La UCI té la seu a Ginebra (Suïssa) i té com a principal finalitat desenvolupar i promoure totes les facetes del ciclisme en col•laboració amb les federacions nacionals.

Fins ara només dos espanyols han arribat a la presidència de la UCI: el santvicentí Juan Bautista Soler Seuba i el valencià de l’Alcúdia Luig Puig. Soler Seuba era el vice-president més antic quan el 20 d'octubre de 1957 va morir el president Achille Joinard, per la qual cosa el santvicentí va passar a ocupar el càrrec vacant. Soler Seuba va regir la UCI durant 132 dies, fins que en el Congrés de París celebrat l’1 de març de 1958 va sortir escollit com a president l’italià Adriano Rodoni.

D.S.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet