Cartes a El Breny


1. CASTELLET (Mn. Miquel Codina i Font)

2. AGRAÏMENT DE LA FAMÍLIA SERRA-MATEU (Família Serra-Mateu)

3. LA FAMÍLIA SANTAMARIA-JORNET AGRAEIX (Família Santamaria-Jornet)

4. AGRAÏMENT DE LA FAMÍLIA PALÀ-TORRA (Família Palà-Torra)


CASTELLET

Quan vaig arribar a Sant Vicenç de Castellet, ja fa més de sis anys, em vaig trobar amb dues coses que no em cabien al cap. El carrer de l'Església sense asfaltar i la situació de Castellet. Crec que era l'únic carrer de l'Església sense asfaltar de tot el Bisbat de Vic. Això es va solucionar ja fa més de quatre anys i, s'ha de dir, que es conserva en molt bon estat.

En quan a Castellet, el turó, el camí i l'ermita estaven en un estat deplorable. El Bisbat no podia i crec que ni devia arreglar el turó; i les institucions no aportarien res mentre la propietat fos del Bisbat. Des de la Parròquia, de la Plataforma "Salvem Castellet" i des de molts particulars es va demanar que passés a propietat municipal amb la garantia que la capella continués oberta al culte i no si fessin actes que desdiguessin d'una ermita. D'entrada l'Ajuntament no ho veia clar: eren moltes despeses i molta responsabilitat. Després ho va assumir i amb escreix. L'any passat va consolidar el turó. Ara s'està consolidant i arranjant l'ermita i la part més alta del turó. S'ha construït un contrafort de pedra per sustentar la paret exterior; s'ha consolidat la paret i la volta interior; s'ha picat les parets deixant-les en pedra vista; s'il·luminarà l'exterior i l'interior, es farà el terra nou i es pintarà el que no sigui de pedra. I tot això amb l'ajut de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Queda per fer la renovació total dels bancs i fer un altar nou per poder celebrar-hi de cara al poble. Donat que Castellet és de tot el poble de Sant Vicenç i és el seu símbol, es considera necessari que tothom hi pugui aportar la seva col·laboració econòmica, petita o més gran. Podeu fer arribar els vostres donatius a la Parròquia, especificant que és per l'ermita de Castellet.

Puig tan alta sou posada
sobre d'aquest turonet.
Siau la nostra advocada,
Vós, Verge de Castellet.

(Dels Goigs en Honor de la Mare de Déu de Castellet)

MN. MIQUEL CODINA i FONT


AGRAÏMENT DE LA FAMÍLIA SERRA MATEU

La família Serra-Mateu agraeix el suport rebut durant la malaltia i mort de la mare Josefa Daudé.

Gràcies


LA FAMÍLIA SANTAMARIA-JORNET AGRAEIX  

La família de Florenci Santamaria i Alegre ens volem adreçar a totes aquelles persones i entitats que ens han volgut acompanyar en el nostre dolor i donar-vos-en les gràcies.

FAMÍLIA SANTAMARIA-JORNET


AGRAÏMENT DE LA FAMÍLIA PALÀ-TORRA  

Els familiars de Jaume Palà Montraveta agraïm sincerament les mostres de condol i afecte rebudes i el suport de totes aquelles persones que ens han fet costat en aquests moments tan dolorosos.

FAMÍLIA PALÀ TORRA I POUS
Febrer 2003

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet