El Poble


1. LA PEDRA DE SANT VICENÇ, UNA DE LES MÉS UTILITZADES PER GAUDÍ A LA SAGRADA FAMÍLIA

2. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

3. INTERVENCIONS DE LA POLICIA LOCAL

4. QUÈ DEMANARIES ALS REIS PER SANT VICENÇ?


LA PEDRA DE SANT VICENÇ, UNA DE LES MÉS UTILITZADES PER GAUDÍ A LA SAGRADA FAMÍLIA

Al Museu de Geologia Valentí Masachs de Manresa es pot visitar l’exposició "GAUDÍ: Formes i roques". Es tracta d’una vitrina on s'hi exposen les 10 roques més utilitzades en la construcció del temple de la Sagrada Família de Barcelona. En l'expositor s'ofereix als alumnes i visitants del centre explicacions, utilitzacions i transparències fetes amb microscopi petrogràfic de cada roca, que s'il·luminen en el moment que hom apropa la mà a la vitrina per tocar les mostres pètries.

Entre d'altres es parla del pòrfir vermell d'Yazd (Iran), travertí de Bagni di Tívoli (Itàlia), gres de Sant Vicenç de Castellet, gres de Montjuïc, basalt de Bagnoregio (Itàlia), granit d'Òrrius (Vallès Oriental), marbre blanc de Macael, gres de La Floresta (Les Garrigues), acompanyades de fotografies dels llocs del Temple on s'han emprat les roques.


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

DESEMBRE 2002

NAIXEMENTS

NOM I COGNOMS: Eulàlia Roca Torras
DATA DE NAIXEMENT: 11-12-2002
FILLA D': Antonio i d'Esperança

NOM I COGNOMS: Aida Franco López
DATA DE NAIXEMENT: 17-12-2002
FILLA DE: Rafael i de Maria Teresa

NOM I COGNOMS: Arnau González Acosta
DATA DE NAIXEMENT: 21-12-2002
FILL DE: Francisco i de Montserrat

NOM I COGNOMS: Yasser El Mansouri
DATA DE NAIXEMENT: 23-12-2002
FILL D': Allal i de Jamila


MATRIMONIS

No s'ha inscrit cap matrimoni durant el mes de desembre del 2002


DEFUNCIONS

DIFUNT: José Armario Campana
EDAT: 61 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 20-11-2002

DIFUNT: Manuel Gómez Tudela
DATA DE DEFUNCIÓ: 02-12-2002

DIFUNT: Miguel Folgarolas Sanglàs
EDAT: 87 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 04-12-2002

DIFUNT: Ángel Camarero Arós
EDAT: 50 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 10-12-2002

DIFUNTA: Ana María Bernal Ruiz
DATA DE DEFUNCIÓ: 11-12-2002

DIFUNT: Antonio Sánchez Machado
EDAT: 64 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 18-12-2002

DIFUNTA: Bella Pleguezelos Molina
EDAT: 69 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 20-12-2002

DIFUNT: Àngel Oró Salud
EDAT: 73 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 24-12-2002

DIFUNTA: Rosa Iglesias Santacreu
EDAT: 89 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 25-12-2002


INTERVENCIONS DE LA POLICIA LOCAL

Desembre 2002

DIA 3
Persona a les nostres dependències un veí i ens comunica que ha sofert un robatori a l'hort que té al costat del Polígon Industrial "La Ceràmica". S'ha estat buscant l'agressor amb resultat negatiu.

DIA 6
Es comprova que el riu Llobregat, a l'alçada dels pous de captació d'aigües, baixa de color vermell. Es posa en coneixement del Grup de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra. Una vegada fetes les investigacions, el vessament podria haver-lo realitzat una empresa de tints d'El Pont de Vilomara.

DIA 11
S'atenen problemes de "gamberrisme" a les estacions de la RENFE i dels Ferrocarrils de la Generalitat.

DIA 12
Trobada d'un cadàver al carrer Sant Josep número 16.

DIA 12
S'atén un avís d'alarma al Mini-Bar (falsa alarma).

DIA 12
Localització d'un conductor que havia causat danys a un altre que estava estacionat al carrer Cardener – Enginyer Llansó.

DIA 12
S'ha donat assistència a un ferit per accident laboral fins l'arribada del V.A.M. Es tractava d'un treballador de l'empresa GROMAR (Canalitzacions de Gas Natural). Es buidava una palada de terra a un contenidor, la màquina ha cedit cap endavant, enganxant-se dos dits de la mà esquerra entre la pala i el contenidor.

DIA 13
Col·laboració amb els Mossos de Trànsit en un accident a la C-55. Els conductors resulten ferits lleus.

DIA 13
Assistència d'una malalta al subterrani de la Plaça Abat Escarré. S'ha trobat una jove al terra. Avisem al metge de guàrdia i és trasllada a l'Hospital General de Manresa.

DIA 13
S'ha acompanyat als Bombers, metges, ambulància i Mossos fins al lloc on es trobava un treballador de "Canteres Sistriba" accidentat.
Sembla ser que el treballador ha quedat atrapat entre la pedra i la paret del camió. Ha estat ingressat al Centre Hospitalari amb pronòstic de caràcter molt greu. És veí de Sant Vicenç.

DIA 14
Accident de circulació a la cruïlla de Sant Vicenç amb la C-55.
Sembla ser que un dels implicats volia entrar a la població i ha quedat aturat al mig de la C-55, essent envestit per un altre vehicle que anava direcció Manresa. Posteriorment, ha topat amb el vehicle que estava aturat a la cruïlla. No hi hagut ferits.

DIA 16
S'ha trobat una persona al carrer Doctor Trias amb símptomes d'embriaguesa. És traslladada al seu domicili.

DIA 18
Al carrer Llibertat número 61, la propietària comunica que s'havia deixat les claus dintre del seu domicili i que hi havia una àvia sola. Es van saltar els patis interiors de les cases obrint la porta.

DIA 20
Accident a la cruïlla C-55. Hi ha tres vehicles implicats i un conductor en resulta ferit.

DIA 20
S'ha rebut una trucada dels Mossos d'Esquadra. Sol·liciten la nostra presència a l'estació de la RENFE perquè hi havia una baralla. Sembla ser que una persona que anava beguda havia amenaçat al responsable de la Cantina.

DIA 22
Al Camp de Futbol, un jove ha agredit a un altre amb una navalla. S'ha buscat per tota la població amb resultat negatiu. Posteriorment, es va presentar a la Comissaria dels Mossos.

DIA 22
S'ha produït un robatori al carrer Enric Prat de la Riba número 7.

DIA 25
Es persona a les nostres oficines un jove en estat molt nerviós. Patia un atac de nervis. S'ha trucat a una ambulància i s'ha traslladat al Centre Hospitalari.

DIA 27
S'han identificat a dues dones romaneses que havien intentat estafar a la Perruqueria Rueda. Una vegada aclarit el tema han estat traslladades a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat amb direcció Barcelona.

DIA 28
S'ha trobat a un senyor tirat al terra al carrer Bisbe Perelló. Una vegada identificat, s'ha comprovat que estava begut i tenia un cop al nas. S'ha avisat a l'ambulància per ser traslladat a l'Hospital General.

DIA 29
S'ha portat el V.A.M. al carrer Cardener número 13. S'ha evacuat a la senyora fins al Centre Hospitalari.

DIA 30
S'ha produït un robatori a l'Escola Sant Vicenç.


QUÈ DEMANARIES ALS REIS PER SANT VICENÇ?

Arrel de la proximitat de les eleccions municipals hem cregut oportú obrir una via de diàleg entre santvicentins i els partits polítics que preveuen presentar-se en aquests comicis mitjançant les pàgines del Breny.

Sota el títol "Què demanaries als reis per Sant Vicenç ?" s'ha engegat una iniciativa que té per objectiu conèixer, de primera mà, tot allò que els propis santvicentins volen demanar als partits polítics que pretenen governar l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet.

Participar-hi és molt fàcil, dins de les pàgines d'aquest Breny hi trobaràs una butlleta que de forma anònima pots fer-hi constar allò que els voldries demanar; el que trobes a faltar, el que et preocupa, el que es fa malament i es pot fer d'una altre manera, el que està bé i no s'hauria de canviar, el que caldria impulsar, el que caldria deixar d'impulsar....tot el que vulguis. Omple la butlleta i fes-la arribar a la Biblioteca Popular, o l'Apartat de Correus nº2 o bé a qualsevol membre del Col·lectiu El Breny.

Les pàgines del Breny es convertiran amb el transmissor d'aquelles idees més demanades i us en informaran de forma continuada fins les properes eleccions.

DIGUES LA TEVA: "QUÈ DEMANARIES ALS REIS PER SANT VICENÇ? "

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet