Festa Major d'Hivern 2003


Un hivern més, va arribar la Festa Major en honor a Sant Vicenç. L'encarregada d'organitzar els actes d'aquesta festa va ser l'Associació "Activa't de Festa!". Tot i que en un principi es veia un programa bastant complert amb diferents actes per gustos ben diferents, no ens hem d'oblidar de dir que, en aquest programa es van "deixar" o es van "descuidar" alguns actes que ja eren tradicionals per aquestes dates. Ja sigui per culpa d'uns o per culpa d'uns altres aquests actes es van haver de celebrar una setmana més tard o bé es van celebrar tot i que no sortia en el programa o ja ni es van celebrar. També hem de comentar que alguns actes van coincidir en dia i hora. Això va fer que s'hagués d'escollir en un o altre i assistir en dos llocs a la vegada era, evidentment, impossible. De cara a l'any que ve s'haurà d'anar més alerta amb aquests petits problemes que, suposem que a base d'experiència, s'aniran solucionant. Tot i que en els actes podia participar tothom, la resposta per part del públic no va ser l'esperada per part de l'organització. A continuació farem un petit reportatge d'aquesta Festa Major d'Hivern 2003.

L'actuació del grup "La Carrau" va portar ritmes frescos i ballables per al jovent a Can Soler. Abans d'aquest, va actuar el grup "Gertrudis" que també va animar de valent tota la festaCONCERT JOVE AMB "GERTRUDIS" I "LA CARRAU"
La Festa Major d'Hivern d'enguany va començar el divendres dia 17 de gener amb el Concert Jove. Aquest concert va aplegar unes 120 persones a la Sala Polivalent de Can Soler que van poder escoltar i ballar els ritmes que van portar els grups "Gertrudis" i "La Carrau".

Aquests dos grups es van caracteritzar per portar una música folk plena de ritmes frescos i plens d'energia. Aquest concert va començar més enllà de les onze de la nit i va acabar a altes hores de la matinada.

La Biblioteca va ser l'escenari escollit per representar "Contes d'arreu del món" a càrrec de Roger CasalsCONTES D'ARREU DEL MÓN
El dissabte dia 18 a les cinc de la tarda va ser el torn dels petits. La Biblioteca Popular va aplegar una vintena de nens i nenes que van anar-hi per escoltar contes de tot el món, aprendre jocs nous i noves cançons a càrrec de l'animador Roger Casals. Aquest espectacle va durar una mica més d'una hora i els assistents a l'acte, tan grans com petits, s'ho van passar d'allò més bé.

"PIS PER LLOGAR" DEL GRUP CUL-I-SEU
El mateix dissabte a la nit i més concretament a les deu, es va representar l'obra de teatre "Pis per llogar" del grup local Cul-i-seu amb una gran afluència de públic. Per a més informació, podeu llegir en aquest mateix número d'El Breny el reportatge "Cul-i-seu va presentar Pis per llogar" a la secció d'Entitats.

L'Orquestra Càlida va portar el Ball de Festa Major d'Hivern que va acabar més enllà de les dues de la matinadaBALL DE FESTA MAJOR
El dissabte 18 a la mateixa hora que feien teatre a la Societat Coral l'Estrella va ser l'hora del Ball de Festa Major a càrrec de l'Orquestra Càlida. En aquest ball no hi van participar ni cent persones, però durant tota la nit va estar molt animat. Aquest ball també es va fer a la Sala de Can Soler i va començar a quarts d'onze de la nit i va acabar més enllà de les dues. Com anècdota direm que a l'Orquestra Càlida, una de les seves cantants és la santvicentina Elisabet Soler.

PARTIDES RÀPIDES D'ESCACS
Un any més el Club d'Escacs de Sant Vicenç va organitzar el XVIè Torneig de partides ràpides d'escacs. Aquestes partides van començar a les deu del matí i eren puntuables per al 5è Circuit de les Partides Ràpides de la Catalunya Central. Això va fer que hi ha anés bastant públic als locals de l'associació al carrer de Barcelona.

La pista d'skate va ser un gran atractiu per la joventut que no es va voler perdre com els patinadors professionals feien les seves exhibicionsINAUGURACIÓ D'UNA PISTA D'SKATE I EXHIBICIÓ
El matí del diumenge 19 anava adreçat altre cop a la joventut ja que a la zona esportiva, just al costat del Pavelló es va inaugurar una pista per practicar skate. Aquesta inauguració va anar precedida per una demostració de patinadors professionals que feien "loopings" i voltes de campana a l'aire que deixaven bocabadats a tot el públic que es va aplegar per veure-ho. La inauguració va acabar amb un petit refrigeri per a tothom qui volgués.

"L'OMBRA" DE TONI ALBÀ
El diumenge a la tarda va ser l'hora del teatre. A les sis, a la Societat Coral l'Estrella es tornava a representar l'obra "Pis per llogar" mentre que a Can Soler, pels volts de les set, es representava "L'ombra" del polifacètic Toni Albà. Aquesta obra està escrita i interpretada pel mateix Toni Albà i ens mostra com el Quim, un actor que s'ha especialitzat en substituir personatges famosos gràcies a les diferents màscares que té. El manager del Quim és en Joan que alhora és el seu amic, confident, còmplice i conseller. Després de moltes gires, el Quim comença a patir esquizofrènia i no sap quan és ell mateix o quan interpreta un dels seus personatges. Això li farà abandonar aquest joc entre realitat i ficció.

L'humor de Toni Albà va aplegar prop d'un centenar de persones de dins i fora de Sant Vicenç a la Sala Polivalent de Can SolerJUGUIMÒBIL
El matí del dimecres dia 22, Sant Vicenç, els més petits de la casa van poder disfrutar de jocs de tota mena a la Sala de Can Soler. Aquest jocs van començar quarts de dotze del matí i hi havia jocs de tot tipus on hi podien participar els mateixos nens o els pares, mares, avis i àvies que els acompanyaven.

CINEMA A CAN SOLER
El dimecres a les quatre de la tarda va començar la sessió de cinema a Can Soler amb la pel·lícula "Ice Age. L'edat de gel". Aquesta pel·lícula anava adreçada al públic infantil, però a part de nens i nenes també hi havia pares, mares, avis, àvies... Un cop acabada aquesta pel·lícula, a les set de la tarda es va projectar la pel·lícula argentina "El hijo de la novia" amb menys públic que l'anterior.

SARDANES
Degut a un descuit per part de l'organització, les Sardanes de la Festa Major d'Hivern es van celebrar el diumenge dia 26 de gener a Can Soler amb una gran afluència i una gran participació del públic. La Cobla va ser la de la Ciutat de Berga i va interpretar les sardanes següents:

- A LA VILA DE PERALADA (J. Escapa)
- BLANCA ESPURNA (Jordi Paulí)
- SANT FELIU (Max Havart)
- LA FLAMA DE LA SARDANA (T. Gil Membrado)
- 50è APLEC DE CALDES (Miquel Tudela)
- NOIES D'ARBOÇ (Francesc M. Ros)

Per acabar direm que aquesta audició va acabar amb una gran sardana que va envoltar tot el perímetre de Can Soler.

JORDI LARGO

PROGRAMA D'ACTES FESTA MAJOR D'HIVERN

DIVENDRES 17 DE GENER

- CONCERT AMB "GERTRUDIS" I "LA CARRAU
A les 23 hores a Can Soler. Preu 5 €.
Organitzat per "Activa't de Festa"

DISSABTE 18 DE GENER

- CONTES D'ARREU DEL MÓN AMB ROGER CANALS
A les 17 hores a la Biblioteca Popular.
Organitzat per "Activa't de Festa"

- MISSA EN HONOR DE SANT ANTONI ABAT
Amb cantada dels goigs i repartiment de pans de Sant Antoni
A les 19 hores a l'Església Parroquial.
Organitzat pel "Gremi de Carreters i Cansaladers"

- BALL DE FESTA MAJOR AMB L'ORQUESTRA CÀLIDA
A les 22 hores a Can Soler. Preu 5 €.
Organitzat per "Activa't de Festa"

- TEATRE AMB EL GRUP CUL-I-SEU: "PIS PER LLOGAR" de Ramon Folch i Camarasa
A les 22 hores al Teatre de la Societat Coral l'Estrella.

DIUMENGE 19 DE GENER

- XVI TORNEIG DE PARTIDES RÀPIDES D'ESCACS
Puntuables per al 5è Circuit de les Partides Ràpides de la Catalunya Central.
A les 10 del matí als locals del Carrer Barcelona.
Inscripcions: 2 € (als menors de 16 anys gratuïta)

- EXHIBICIÓ SKATE A CÀRREC DE PATINADORS PROFESSIONALS (1a. Part)
A les 12 del migdia a la Zona Esportiva.

- INAUGURACIÓ OFICIAL DE LES PISTES D'SKATE
A les 12.30 hores a la Zona Esportiva.

- EXHIBICIÓ SKATE A CÀRREC DE PATINADORS PROFESSIONALS (2a. Part)
A les 12.45 hores a la Zona Esportiva.

- TEATRE AMB EL GRUP CUL-I-SEU: "PIS PER LLOGAR" de Ramon Folch i Camarasa
A les 18 hores al Teatre de la Societat Coral l'Estrella.

- TEATRE AMB TONI ALBÀ: "L'OMBRA"
L'humor desbordant de Toni Albà, la gràcia de l'actuació i el ritme trepidant fan de "L'OMBRA" un autèntic regal per al respectable.
A les 18.30 hores a Can Soler. Preu: 10 €.
Organitzat per "Activa't de Festa"

DIMECRES 22 DE GENER

- MISSA SOLEMNE EN HONOR DE SANT VICENÇ
A les 11 del matí a l'Església Parroquial.

- JUGUIMÒBIL. JOCS DE TOTA MENA PER A TOTHOM.
A les 11.30 hores a Can Soler.
Organitzat per "Activa't de Festa"

- CINEMA: "ICE AGE. L'EDAT DE GEL". En català.
A les 16 hores a Can Soler.
Organitzat per "Activa't de Festa"

- CINEMA: "EL HIJO DE LA NOVIA"
A les 18 hores a Can Soler.
Organitzat per "Activa't de Festa"

DIUMENGE 26 DE GENER

- SARDANES DE FESTA MAJOR
A les 18 hores a Can Soler.
Organitzat per "Activa't de Festa"

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet