Cartes a El Breny


1. A L'ASSOCIACIÓ "ACTIVA'T DE FESTA" (Una santvicentina)

2. EL SERVEI DE CORREUS I LA BALCONADA (Christian Munuera)

3. JOSEP BENET "PEPITO" (GEROVA)


A L'ASSOCIACIÓ "ACTIVA'T DE FESTA"

Amics,

Acabo de treure de la bústia el programa que heu confeccionat per la Festa Major d'Hivern i m'afanyo a felicitar-vos perquè no em passi com altres vegades, que penses ho faré, ho faré,... i acabes no fent-ho. De moment el que m'ha sorprès és la claredat i didàctica de l'exposició dels actes. Els actes semblen variats i ben escollits, però jo voldria fer-vos una reflexió. Passarem tant fred com el dia dels Pastorets? Què hi diuen els assistents? Ho veien bé? Ho sentien bé? Penso que un local inadequat per celebrar tots aquests actes pot tirar per terra tots els vostres esforços. Aquesta carta no va estar a temps de sortir en El Breny del mes passat. La carta era breu motivada per la urgència de sortir abans de la Festa Major.

Però ara un cop ja passades les festes, voldria fer alguna matisació. He trobat a faltar l'Audició de Sardanes que des de fa anys i anys l'Ajuntament oferia al poble per la Festa Major d'Hivern, costum que es va conservar fins i tot en temps que no bufaven bons aires pel nostre folklore. Es va esmenar l'error i el diumenge dia 26 de gener es va fer l'Audició. És d'agrair la rectificació i caldrà tenir-ho en compte per propers anys que hi ha molts actes que ja són tradició i no es poden substituir.


UNA SANTVICENTINA


EL SERVEI DE CORREUS I LA BALCONADA

Benvolguts santvicentins, sóc un veí de la Balconada i me n'adono que cada dia va pitjor el servei de “Correus i Telègrafs” de la nostra població. Vull ser incrèdul i pensar que no és per culpa d’una discriminació envers nosaltres que vivim a dos minuts en moto de l’oficina de correus, ja que les cartes ens arriben els dimarts i divendres, i si coincideix en algun dia festiu doncs fins el proper dia.
M’agradaria comentar el que em va passar. El passat dia 30 de gener del 2003 em va arribar una carta amb curs de rebut del Departament de Justícia per anar a Barcelona a prendre possessió del meu càrrec entre els dies 21 i 27 de gener del 2003. Com podeu comprendre feia tres dies que ja venia endarrerida, comptant que el registre de sortida era del 7 de gener del 2003. A part dels mals de caps que això m’ha comportat, vull denunciar les mancances que sent al segle XXI només ens arribin les cartes dos dies a la setmana comptant que a cent metres (a la Pujada del Ciment) reben cartes cada dia. Que potser no som iguals els de dalt que els de baix?
Esperant que això es solucioni, vull agrair aquest diari perquè m'ha deixat dir el que molts veïns pensem.
Gràcies.


CHRISTIAN MUNUERA i FERRÁNDIZ

 


JOSEP BENET "PEPITO"

Tots sabem que quan una persona es mor, encara que estigui envoltada de gent, tan sols "aquesta persona" s'ha d'enfrontar amb aquest moment. Aquest trasbals, potser llarg o curt, depèn de les circumstàncies de cada individu. No sóc creient, però tampoc tinc el coneixement del que és cert o no ho és, però sí que crec que les persones ens necessitem les unes a les altres i que la soledat ens marca gran part de la nostra vida. El fet de néixer, és absolutament digne de joia, però el fet de mori ens fa buscar condicionants que ens ajudin a oblidar l'horror de la mort.

Josep Benet "Pepito", per a mi, no tenia gaires o potser cap amic, però sí molts coneguts, arran del seu treball, o com a "tirador de cinema" d'aquesta població. Un alcoholisme excessiu, provocat per la injusta educació en uns anys de censures, limitacions i creences gens favorables a "l'estat natural" en el que en "Pepito" va desarrollar-se arribà a consolidar un home amargat. Els problemes familiars van acabar deixant-lo sol i abandonat en un pis tercermundista i sol i abandonat va morir, i sol i abandonat com un gos va ser enterrat, sense que ningú dels qui el coneixíem , poguéssim fer-li costat en el seu últim viatge, el de mai tornar. Em sento decepcionada i dolguda, penso en la soledat humana i també penso en el meu demà i en el de tots i potser seré jo o potser serà un altre, en el que arribat el moment es trobarà com el "Pepito" i de ben segur, que la tristesa serà invasora dins del nostre estat d'ànim. No haurien de passar coses com aquestes, la severitat no és gens bona, però la soledat, la malaltia i el dolor de l'ànima són un dels nostres pitjors enemics. Eres un bona persona, no vas fer mal a ningú, tan sols a tu mateix, però no et mereixes no tenir ni un sol "adéu". "Adéu Pepito" des d'ací.

GEROVA

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet