L'Ajuntament informa


1. LES RIBES DEL RIU LLOBREGAT: FUTURA ZONA DE PASSEIG

2. EL PSC DE SANT VICENÇ DIU NO A LA GUERRA

3. NOU PAS PER A VIANANTS SOTA LA VIA DELS FERROCARRILS DE LA GENERALITAT

 


LES RIBES DEL RIU LLOBREGAT: FUTURA ZONA DE PASSEIG

La riba esquerra del riu Llobregat, en el tram comprès entre la resclosa de "La Fabriqueta" i la sortida del canal de Can Soler canviarà de fesomia i es convertirà en una zona d'esbarjo i passeig. Aquesta actuació forma part d'un projecte comarcal de recuperació de les riberes dels rius. "Riu Verd" és el nom del projecte que es promogut i coordinat pel Consell Comarcal del Bages. Es realitzarà en diverses poblacions de les conques del Llobregat i del Cardener que s'han agrupat amb aquesta finalitat. L'objectiu del projecte és aconseguir la recuperació parcial de les riberes del riu com a espais per poder passejar i fer altres activitats.

En el tram de Sant Vicenç s'esbrossarà i netejarà la zona, eliminant el canyís i es procedirà a una replantada d'arbres de ribera. Dins el mateix projecte es preveu crear una zona de passeig, un camí paral·lel al riu, que comunicarà amb Can Soler i al qual es podrà accedir també des de la Via Augusta, passant per sobre el canal. Des de la plaça de la Generalitat es podrà accedir còmodament, ja que l'antiga "botiga dels texans" s'ensorrarà i s'ampliarà la plaça. Aquesta és una actuació que forma part del projecte de recuperació del riu com un espai públic i urbà, del qual Can Soler és una peça determinant.


EL PSC DE SANT VICENÇ DIU NO A LA GUERRA

El Ple Municipal del dia 13 de febrer va aprovar una moció presentada per tots els grups municipals en la que es manifestava el rebut als atacs a l'Iraq i es defensaven les solucions pacífiques. El Grup Municipal Socialista sap que el centrar-se en aquesta guerra podia portar a pensar que és la única del món. En realitat, el rebuig a aquesta guerra és el rebuig a totes les guerres. En els darreres cinquanta anys no hi hagut ni un sol dia sense guerra al món. Ni un de sol. Són molts anys, molts dies, moltes guerres. A aquelles persones que tenim per casa o per pàtria el món, no ens serveix de res saber que la guerra i la seva seqüela de morts i misèria es desenvolupa a més o menys quilòmetres de distància. La realitat és que no hem tingut en cinquanta anys ni un sol dia sense guerra.

Es dóna la circumstància que dins el que més o menys s'anomena "Coalició Internacional" s'hi troben persones i països que es presenten com a salvadors humanitaris, com a redemptors de servituds o alliberadors d'opressions, però que tenen al seu darrera una llarga trajectòria com a fabricants i traficants d'armes, d'aquestes armes que avui busquen amb afany perquè saben que ells les han proporcionat. Ells les han fabricat i les han venut o donat arreu del món per reforçar que els siguin fidels. Ells han promogut, protegit i finançat les dictadures més crues si aquestes els hi ha estat útils pels seus objectius de poder. Ells, que es volen fer passar com a defensors de llibertats abstractes han oprimit pobles sencers, han espoliat països, han arruïnat economies, han desestabilitzat democràcies, han promogut guerres i han portat el patiment i la mort allà on els hi ha semblat, si això podia servir per satisfer les ambicions d'acumular el màxim poder i la màxima riques del món en poques mans, en les seves mans, sense importar massa el cost humà d'aquests deliris eternament insatisfets.

Quan vam votar a favor d'aquesta moció, en realitat vam manifestar el nostre rebuig a totes les guerres, a totes les polítiques inhumanes que les sustenten i a tots els ressorts de poder que les instiguen, financen, justifiquen o legitimen.


NOU PAS PER A VIANANTS SOTA LA VIA DELS FERROCARRILS DE LA GENERALITAT

En unes setmanes començaran les obres de construcció del nou pas per a vianants per sota la via dels Catalans. Aprovat el projecte, l'obra ha sortit a concurs públic. En el darrer ple extraordinari es va acordar que el procediment fos d'urgència, la qual cosa significa que en poques setmanes s'haurà fet l'adjudicació de l'obra i podran començar a treballar cap a finals del mes de març.

El nou pas de vianants es farà paral·lel al pas de vehicles que ja hi ha a l'avinguda del Secretari Canal. Aquest pas s'utilitza també per travessar-lo a peu amb els perills que comporta per als vianants. Les voreres, que no estaven pensades per a la circulació de vianants, fan només mig metre d'amplada, molt just per al pas d'una persona i totalment insuficients quan es creuen dues. Es per això que s'ha demanat reiteradament la construcció del pas i ara la Diputació, titular de la carretera, ha donat prioritat a aquesta obra. El túnel connectarà l'avinguda del Secretari Canal amb el carrer de la Llibertat. Serà un pas exclusiu per a vianants amb unes dimensions que permetran el pas sense estretors. Tindrà una amplada de dos metres el que farà possible passar de costat com a mínim dues persones. La llargada serà de set metres. El pressupost aprovat per a l'obra es de 209.355,89 € ( 34.833.889 de les antigues pessetes), diners que provenen de la Diputació de Barcelona.

L'obra consta de dues fases ben diferenciades. La primera serà la realització del forat que ha de travessar la via. Posteriorment s'han de fer les parets i el sostre, posar-hi la il·luminació necessària i pavimentar-ho. També es farà una actuació en l'actual pas de vehicles. Se suprimirà una de les voreres i es donarà més amplada a l'altre que passarà a tenir una mica més d'un metre. S'espera que l'obra estigui acabada a finals d'abril o principis de maig.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet