El Poble


1. CATALANS A MADRID

2. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

3. EL PSC SANTVICENTÍ COMPLEIX ANYS


CATALANS A MADRID

Un any més, el Foment de les Tradicions Catalanes, entitat que empara tot el món del pubillatge, ha tornat a organitzar el típic viatge per tots els Hereus, Pubilles, Fadrins, Dames, socis,... de tot Catalunya. Aquest any hem pogut tenir l'oportunitat de poder anar a passar uns dies a la capital d'Espanya, Madrid. En total van ser quatre dies plens d'experiències i amistats noves, i va ser entre els dies 5 i 8 de desembre. El dia 5 al vespre un autobús va passar-nos a buscar per diferents indrets de tot Catalunya, els del Bages ens vam trobar a la benzinera de Sant Joan de Vilatorrada i prop de les 10 de la nit va arribar l'autobús que venia de les comarques gironines. Vam passar la nit dins l'autobús fins arribar el matí a Toledo. Aquell matí del 6 de desembre el vam passar a Toledo, una gran ciutat que a tots ens va agradar molt i que la vam poder visitar íntegrament amb guies. A la tarda ja vam agafar camí cap a Madrid, però abans vam parar un moment al Palau de Aranjuez. A mitja tarda ja arribàvem a l'hotel d'un poble de la rodalia de Madrid, Pinto. Aquí vam poder degustar la típica sopa castellana i disfrutar d'una nit de festa.

El dia següent, el despertador sonava d'hora, ja que havíem de marxar cap a Madrid capital, però amb la gran diferència que visitaríem tot Madrid amb els vestits típics de cada poble. En arribar a Madrid ja ens esperava la Pubilla del Cercle Català de Madrid, cosa que ens va agradar molt. Tot aquell matí vam visitar el Madrid Borbònic, que consisteix en la part més nova de Madrid com és el Paseo de la Castellana, el Bernabeu, les Torres Europa... Va arribar el moment de dinar i ens vam dirigir tots cap als locals del Cercle Català de Madrid, on vam poder disfrutar i gaudir dels grans locals i sales que tenen, i a part un dels requisits del viatge era el de formar part d'un dels actes del 50è. aniversari d'aquest Cercle Català. Allà mateix vam poder dinar molt bé. I ja a la tarda, va ser el moment de visitar el Madrid dels Àustries, que consisteix en la part antiga de la ciutat com és el Palau Real, la Catedral, la Plaza Mayor, la Puerta del Sol... i tot això ho vam fer amb els vestits regionals, cosa que va produir una gran expectació. El vespre sopàvem a la mateixa capital.

El dia 8, també havíem de marxar d'hora ja que ens esperaven a dinar a Saragossa. Vam arribar i dinàvem a la mateixa plaça del Pilar. A la tarda va tocar fer l'acte oficial, ja que vam fer una ofrena a la Pilarica, juntament amb el Cercle Català de Saragossa. En acabar vam agafar el camí per dirigir-nos a la nostra Catalunya. Va ser un gran viatge on vam poder disfrutar de l'experiència de visitar Madrid d'una manera diferent cosa que potser mai més podrem tornar a fer, ja que el sentiment català que portàvem era molt fort i a part el vam demostrar molt.

PUBILLES i HEREU 2002 SANT VICENÇ DE CASTELLET


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

NOVEMBRE

NAIXEMENTS

NOM I COGNOMS: Hiba Kamal
DATA DE NAIXEMENT: 31-10-2002
FILL/A D': Abderrahim i de Drissia

NOM I COGNOMS: Ariadna Vega Martínez
DATA DE NAIXEMENT: 19-11-2002
FILLA D': Antoni i de Susana

NOM I COGNOMS: Yannick Higuera Lagomazzini
DATA DE NAIXEMENT: 20-11-2002
FILL/A DE: Jordi i de Rocío


MATRIMONIS

No hi ha cap matrimoni inscrit durant el mes de novembre del 2002.


DEFUNCIONS

DIFUNTA: Ana María Begoña Rodríguez Merino
DATA DE DEFUNCIÓ: 31-10-2002

DIFUNT: Santiago Soriano Llopis
DATA DE DEFUNCIÓ: 31-10-2002

DIFUNT: Josep Ardèvol Ramírez
EDAT: 39 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 2-11-2002

DIFUNTA: Antònia Vives Vila
EDAT: 77 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 4-11-2002

DIFUNT: Juan Emiliano Pueyo Salillas
EDAT: 103 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 26-11-2002

DIFUNT: Joan Devant Bascompte
EDAT: 71 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 28-11-2002

DIFUNTA: Espiritusanto García Alcalá
EDAT: 69 anys
DATA DE DEFUNCIÓ: 30-11-2002

 


EL PSC SANTVICENTÍ COMPLEIX ANYS


25 anys d'activitat socialista a Sant Vicenç

L’acte a la plaça de l’Ajuntament va congregar un públic nombrós, entre els que hi havia Alcaldes, Diputats i Diputades socialistes de la comarcaAls darrers anys del general Franco, els partits polítics i les agrupacions sindicals, aglutinats en l'Assemblea Democràtica de Catalunya, es preparaven per instaurar un sistema democràtic, cosa que no va ser possible fins després de la mort del dictador. És en aquells moments que es crea la seu d'UGT a Sant Vicenç, d'on sorgiria després el nucli socialista.

La democràcia va portar, entre altres canvis, eleccions lliures i amb elles, l'organització dels partits. Aviat es va compartir amb l'UGT un local al c/. Gran, i actualment se segueix compartint l'espai al c/. Creixell, número 23. Christian Munuera, aprofitant la presència del candidat a la Presidència de la Generalitat Pasqual Maragall, va exposar les aspiracions i demandes del joventEL Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE ha tingut un important paper a la vida política de Sant Vicenç de Castellet, tant des de la seva vessant sindical, (defensant els drets dels treballadors en l'època dels acomiadaments massius, especialment del tèxtil), com des de la política, essent present a totes les convocatòries.

Ara, l'Agrupació Local ha volgut recordar aquesta efemèride amb un seguit de xerrades sobre tems d'actualitat organitzats conjuntament amb la Biblioteca Popular durant el mes de novembre i una jornada de festa el dia 1 de desembre. Amb motiu d'aquest acte final, el President del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat Pasqual Maragall va ser a Sant Vicenç de Castellet, on en primer lloc es va reunir a l'Ajuntament amb l'equip de govern municipal per conèixer les perspectives i projectes pel futur. Maragall va tenir una sessió de treball amb el govern municipal per conèixer alguns dels projectes que hi ha endegats per Sant Vicenç de CastelletMaragall va voler visitar les pastisseries del centre del poble, encuriosit per la propaganda que li havien fet d'aquesta activitat santvicentina. Després, Maragall va participar en un acte popular a la plaça de l'Ajuntament presentat per la jove Carolina Ferrer i en el que varen prendre la paraula Christian Munuera, Martí Muns, Joan Montsech i Pasqual Maragall.

Aquesta és la segona vegada que Maragall visita Sant Vicenç. La primera fou a l'estiu del 2000, per conèixer els efectes de l'aiguat que va afectar el poble, motiu pel qual es va interessar per la situació actual de les zones afectades i l'estat de les actuacions previstes. Pasqual Maragall va visitar les pastisseries del centre del poble i va fer petar la xerrada amb la gent del carrer, on va aixecar expectació pel seu tarannà senzill i el seu tracte afableAra, la visita de Pasqual Maragall a Sant Vicenç, ha tingut una clara intencionalitat política: en primer lloc, de suport a l'Agrupació Local i de recolzament al govern municipal; en segon lloc, com a aspirant a presidir la Generalitat i per tant, dins un procés que l'està portant a visitar àmpliament tot el territori de Catalunya.

En aquest sentit van anar també algunes de les paraules de Maragall en el seu parlament del dia 1, fent referència a l'important etapa passada i a la necessitat d'entomar amb nous criteris els problemes no resolts de Catalunya (ensenyament, infrastructures, cultura, noves tecnologies, seguretat, finançament, etc.)

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet