Entitats


1. FESTES DE LA PENYA BLAUGRANA

2. XV CAMINADA POPULAR


FESTES DE LA PENYA BLAUGRANA 

Les festes d'enguany de la Penya Blaugrana començaven el divendres 11 d'octubre a les nou del vespre al local social amb el "Pregó de Festes" a càrrec del Cap d'Esports de Regió 7, Xavier Prunés. Ens va fer un bon debat, parlant molt bé de la tasca de les Penyes del Barça i la seva importància dins de l'àmbit social i esportiu. El seu tarannà amable, desenfadat i simpàtic va agradar a tots els assistents que li van agrair amb forts aplaudiments la seva col·laboració als actes de les Festes de la Penya Blaugrana.

El dissabte 12 d'octubre, que era dia festiu, a les deu del matí a la Plaça de l'Onze de Setembre començava la XXIV Cursa Popular d'Atletisme que com cada any va ser prou animada gràcies a la majoria d'atletes forasters. Els atletes locals, tant homes com dones, van ser pocs però bons. La música d'ambient va ser molt animada i marxosa, donant un aire més festiu a l'acte.  De les diferents curses, la més multitudinària va ser la última on van participar homes i dones, nois i noies nascuts des del 1950 fins al 1984. Abans, en la primera volta, van omplir tot el carrer Gran des de la sortida a la Plaça de l'Onze de Setembre fins al bar "El Celler".

Com cada any, van ser molts els trofeus que es varen donar a les diferents edats, sexe, atletes locals... Com a novetat, aquest any tots els participants rebien una samarreta commemorativa de la cursa. A les quatre de la tarda, al local social va haver-hi el VIIIè Campionat de Botifarra que va ser força animat i competitiu. Com a primer premi, el guanyador l'esperava un cap de setmana a Lloret i pels altres classificats premis i trofeus per a tots.  A la mateixa hora, a la zona esportiva hi havia el XXIIIè Campionat de Petanca amb molts premis per als participants.

El diumenge 13 d'octubre a dos quarts de tres de la tarda va haver-hi el Dinar d'Aniversari a l'Hotel El Bruc, aquest any amb l'Homenatge al Diari Sport per la seva tasca dedicada a les Penyes Blaugranes i al seu representant, el senyor Demetrio González, gran impulsor d'aquesta secció, i al fotògraf Valentí Enrich. A la taula presidencial, acompanyaven al President de la Penya el senyor Josep Gomàriz i senyora, l'Emili Creus, President de la Secció d'Hoquei Patins del Barça i membre de la Comissió Social del Club. L'ex-director del Barça, senyor Ramon Fusté i el senyor Demetrio González; i per part local, el senyor alcalde Joan Montsech acompanyat del regidor d'esports Isidre Costa i senyora.

A l'hora dels cafès, es va aprofitar per fer els parlaments de rigor i tots els invitats varen coincidir en elogiar l'empenta i el dinamisme de la nostra Penya. El senyor Valentí Creus, com a símbol d'aquesta empenta i dinamisme, feia el regal d'un trofeu representatiu de la moderna torre de telecomunicacions de Collserola de Barcelona. També el senyors Fusté i González feien els seus presents al senyor Gomàriz, que corresponia als seus invitats obsequiant-los amb el Diploma de la Penya emmarcat, destacant el seu exclusiu disseny.
La tertúlia va ser molt dinàmica i emotiva, escalfant-se una mica, fins i tot "en un momento dado" el senyor Creus, es comprometia a portar el Primer Equip d'Hoquei del Barça l'any vinent per celebrar el 25è Aniversari de la Penya. També va ser emotiu per al soci de la Penya Marcel·lí González quan va rebre la insígnia de plata del Barça per fer 25 anys de soci.

El senyor Joan Montsech amb el seu parlament, temperava una mica els ànims, tot i reconèixer i recolzar la tasca de la Penya del nostre poble, doncs, les emocions havien sigut fortes, però amb l'emoció continguda el President de la Penya acabava els parlaments agraint a tota la gent de la junta la seva entrega, el seu treball i el seu suport incondicional que rep per tirar endavant la Penya. També agraïa molt sincerament a tots els comensals la seva assistència i confiança en un acte tan significatiu per la Penya com és el Dinar d'Aniversari.

L'any que ve serà el 25è Aniversari de la Penya i segur que ens prepararan alguna de grossa de les que fan parlar, per això acabo dient-vos "Fins l'any que ve!"

ALFONS


XV CAMINADA POPULAR 

La caminada del dia 20 d'octubre d'aquest 2002 vàrem fer la Quinzena Marxa Popular. Això vol dir que ja fa quinze anys que continuem fent la marxa curta. Crec recordar que sortíem a fer un tomb per les rodalies de l'Ermita de Vallhonesta, pujàvem fins al Clot, anàvem fins a La Serra i baixàvem per la pedrera del Manelet fins a l'Ermita i cap a casa o al revés? El cert és que en aquells moments el que més interessava era mobilitzar un colla de gent per anar a caminar i donar a conèixer l'entorn de l'Ermita i els hi quedessin ganes de tornar un altre any; molt aviat vam fer la marxa curta i la marxa llarga i en bicicleta.

Enguany s'han tornat a fer les tres modalitats; a peu es feia la marxa curta o llarga i en bicicleta. La curta durava unes hores o tres hores i mitja. Es feia un recorregut semblant als altres anys. Pujàvem a l'Ermita per la drecera, baixàvem fins a Ca l'Ambrós i cap a dalt per esmorzar, La Serra, el Raval del Clot i fins a l'emissora. La llarga, que durava entre cinc hores i cinc hores i mitja sortia des de l'emissora, pujava per la drecera fins a Sant Pere, Ca l'Ambrós i cap a Sant Jaume, esmorzar, La Serra, el Grau, el Grauet, el meandre de Castellbell, el pont i cap el Raval del Jordi, el Ferran, la cruïlla del Serrat de la Beguda, cal Magem, Les Vives i arribada. La de les bicicletes sortia de la Ràdio Zènit, anava a El Breny, la fàbrica vella de Sant Jaume, Boades, el Rubió, pujava cap a Sant Jaume per les pedreres, baixava fins a la cruïlla de la Morella, Coll del Gipó, el Ginebral, esmorzar i cap a Ca l'Ambrós, el roure gros del Rubio, Can Nogueres, Raval del Clot, Torrent de les Pasteres, baixava cap el Grau, el Grauet, Can Padró, una bona volta, sí senyor; fins arribar a Ràdio Zènit.

Uns bons itineraris per gaudir de bons camins i bons paisatges, que degut a la boira baixa no es van poder disfrutar, i en alguns indrets era necessari posar molta atenció a les senyals o indicacions per seguir la ruta. El sol no va lluir fins a les dotze tocades a molts indrets, fent un dia fresquet fins aquella hora.
A dos quarts de tres tocats ja havia arribat tothom, recollint els entrepans i cap a dinar, doncs ja hi havia la gana feta.

UN DE CONTROL

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet