Cultura


1. EL CD DEL MIL·LENARI JA ESTÀ A LA VENDA

2. INFORMACIÓ DE LA BIBLIOTECA SALVADOR VIVES CASAJUANA


EL CD DEL MIL·LENARI JA ESTÀ A LA VENDA

El disc compacte de l'espectacle "Castellet, memòria mil·lenària" ja s'ha posat a la venda durant aquest mes d'octubre. Aquest CD es pot adquirir a les oficines de PROMUCAST, a la Plaça de l'Ajuntament, al preu de 15 Euros. El disc va ser enregistrat del 7 de juny al 4 de juliol de l'any 2002 a l'Estudi 84 de Barcelona i a l'Auditori de la Fundació Caixa de Manresa.

A part del CD per poder escoltar la música i les cançons del macro-espectacle hi podrem trobar un extens llibret on hi ha les lletres de les cançons i on surten tots els col·laboradors que van fer possible un espectacle com aquell.

Les cançons que trobem en el disc compacte són totes les de l'espectacle i són les següents:

- L'ORIGEN
- EL DIABLE ÉS MAL CONSELLER
- DESCANSEU GUERRER TEMIBLE
- CAMÍ DE CASTELLET
- EL BALL DELS BARONS DE CASTELLET
- LA CANÇÓ DEL BANDOLER
- TERRA DE VINYES
- EL BROGIT DE LA VEREMA
- AIGUA DE VIDA
- EL BATEC DE LA FÀBRICA
- EL TREN DEL PROGRÉS
- SARDANA DEL MIL•LENARI
- SWING DE L'ATENEU
- LENTA NIT
- MEDLEY DEL MIL·LENARI
- EL BAGUL DE LA MEMÒRIA

Per acabar, hem de recordar que la música és original de Xavier Mestres, les lletres són de David Bricollé i David Sanz, la música de la "Llegenda" és de Dolors Vilaseca i la direcció escènica va anar a càrrec de Joan Maria Segura. La producció executiva del disc ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Sant Vicenç.
En l'espectacle i en la gravació hi van participar les entitats santvicentines següents:

- Agrupació Sardanista
- Associació Musical Castellet
- Coral Nou Horitzó
- Conjunt instrumental i Vocal Juvenil "Disset i Escaig"
- Colla de Geganters
- Coral Al Vent
- Coral de l'Esplai dels Avis
- Esbart Dansaire Santvicentí
- Escola de Dansa de l'Esbart
- Escola de Música Municipal
- Grup de Teatre Cul-i-seu
- Societat Coral l'Estrella


JORDI LARGO

ta sort!


INFORMACIÓ DE LA BIBLIOTECA SALVADOR VIVES CASAJUANA

La Biblioteca Salvador Vives Casajuana ens informa de les seves activitats i de les diferents novetats d’aquest mes.

TARDOR A LA BIBLIOTECA

Aquesta tardor trobareu a la biblioteca aquestes novetats en llibres, vídeos i compactes, adreçats al públic infantil i juvenil.
També us fem una petita selecció de llibres que poden tenir especial interès per a la família i el seu entorn.

Imaginació

L'ocell de la felicitat Només l'home més vell del poble recorda l'última vegada que van ser feliços, però no se l'escolta ningú, tret d'un jove pastor. Per a infants amb dificultats lectores.

Psarafti, Litsa. El somriure d'Hècate La Teti es desperta en un llit d'hospital envoltada de familiars i amics. Poc a poc va recordant : les fotos per al concurs de bellesa, les sortides en la moto d'en Telis... Misteri i aventura per a nois i noies

El secret de l'avi La Colla Carbassa és un grup de cinc nens i nenes que s'uneixen per esclarir misteris : cinc amics amb capacitats auditives diferents que viuen aventures increïbles.

Família i educació

Bernal, Javier. Juegos y actividades adaptadas

Blanco, Laura. Activitats en família

Castells Cuixart, P. Enganchados a las pantallas : televisión, videojuegos, internet y móviles

Kelly, Nancy. ¡Socorro! ¡Hay un niño pequeño en mi casa!

Vídeos

Tesoros de Walt Disney : Col·lecció de clàssics infantils dels més entranyables personatges Disney : Dumbo, Mary Poppins, Mickey, Pocahontas...

Compact disc

Escolta l'auditori : Col·lecció didàctica de 3 CD editats per l'Auditori. Un és sobre els instruments de corda, l'altre sobre la veu humana, i el tercer tracta els instruments de vent-fusta.

Baby Beethoven, baby Mozart, baby Bach : Aquests CD estan pensats per fer gaudir i estimular els infants a través de la música clàssica.

ACTIVITATS

ANEM A VEURE MÓN

Dins del cicle "Anem a veure món", que organitzen conjuntament la biblioteca i el Centre Excursionista de Sant Vicenç, dijous dia 10 d’octubre va tenir lloc la xerrada amb diapositives sota el títol Pirineus...GR-11. L'àudiovisual , conduït per Imma Ambròs, ens mostrà una fotografia sensible i detallista que donà relleu als espectaculars paisatges pirinencs.

Desenvolupem la pau al Bages és una campanya inclosa en l'itinerari de la Carta de la Pau que es desenvolupa a totes les comarques catalanes, i que està dins del programa Desenvolupem la pau a Catalunya. La biblioteca s'ha afegit al programa d'activitats, amb la realització de 3 tallers infantils de plàstica i expressió corporal, sota el títol comú de “ Som iguals, som diferents” que tindran lloc els dies 19 d'octubre, i 9 i 30 de novembre, a la sala infantil de la biblioteca a les 12 del migdia.

HOMENATGE A JACINT VERDAGUER

El passat dijous dia 24 d’octubre, en el marc dels actes que, al llarg de l'any es realitzen arreu entorn de la figura de Jacint Verdaguer, (el dia 10 de juny es complien 100 anys dels seu naixement), la biblioteca S. Vives Casajuana acollí un seguit d'actes sota el títol “Verdaguer, poeta de Catalunya”.

La figura i obra de Mossèn Cinto van ser magníficament exposades per en Joan Vilamala, gran coneixedor i autor de diversos estudis i antologies de l'obra verdagueriana.

Una representació del grup teatral Cul-i-Seu, ( Iolanda, Irene i Rosa ), interpretaren l'epíleg del famós Canigó . La Iolanda, excel·lent en el seu paper de narradora, i la Rosa i la Irene, imponents en el paper del diàleg dels dos campanars.

L'acte es va concloure amb l'aportació de La Coral Al Vent : el cant de l'Emigrant, interpretat amb sentiment per Pere Díez, acompanyat a l'orgue per la Montserrat Casas. Aquest excel·lent colofó emocionà fins i tot alguns dels assistents que van omplir totalment la sala de lectura de la biblioteca.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet