Cartes a El Breny


1. LA BIBLIOTECA OBRE 270 DIES L'ANY (Assumpta Haro)

2. 25 ANYS FENT POBLE, FENT PAÍS (PSC Agrupació Local)


LA BIBLIOTECA OBRE 270 DIES L'ANY

El passat dia 20 de novembre tingué lloc la presentació de l'estudi i les conclusions sobre el pla d'equipaments culturals de Sant Vicenç, realitzat per un grup d'alumnes de postgrau de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquestes conclusions són fruit del treball realitzat al llarg d'un any entre els alumnes de la Universitat i participades per una bona part de col·lectius de Sant Vicenç. Entre d'altres, una de les conclusions consensuades a què s'arribà, va ser la de dotar l'actual Biblioteca d'un espai més ampli, i idoni per a l'exercici de les seves funcions. En l'apartat de comentaris, algú va dir literalment que, "sempre que anava a la biblioteca, la trobava tancada". A la qual cosa, m'agradaria puntualitzar :

1.- La biblioteca obre totes les tardes,
• De dilluns a divendres, de 16 a 20,30 h
Matins : Dijous i dissabtes, de 10 a 13,30 h
• En èpoques d'exàmens, la biblioteca ha obert tots els matins
• La majoria d'activitats adreçades al públic adult que acull la biblioteca es realitzen fora del seu horari.
• Els mesos d'estiu, la biblioteca , a banda del seu horari i ubicació habituals, és també present a la piscina municipal, en horari de matí i tarda.
• No tanca per vacances

2.- L'any 2001 es va obrir 270 dies, amb 1.325 hores de servei

3.- L'horari de la biblioteca està penjat en un lloc visible de l'accés d'entrada.

4.- Mitjançant internet, l'usuari, des de casa, pot localitzar i reservar el que li interessi del fons de la biblioteca. Si no es disposa d'aquest servei, es pot realitzar via telèfon o correu electrònic.

5.- La biblioteca ofereix un servei de préstec domiciliari per a totes aquelles persones que tenen dificultats per a desplaçar-se.

És evident que tots voldríem gaudir d'uns serveis de 24 hores, però si ens informem i aprofitem els recursos que tenim a l'abast se'ns obrirà un ventall de possibilitats que, de ben segur, moltes vegades es desconeixen.

ASSUMPTA HARO
Bibliotecària de Sant Vicenç de Castellet


25 ANYS FENT POBLE, FENT PAÍS

Als darrers anys del general Franco, els partits polítics i les agrupacions sindicals, aglutinats en l'Assemblea Democràtica de Catalunya, es preparaven per instaurar un sistema democràtic, cosa que no va ser possible fins després de la mort del dictador. És en aquells moments que es crea la seu d'UGT a Sant Vicenç, d'on sorgiria després el nucli socialista.

La democràcia va portar, entre altres canvis, eleccions lliures i amb elles, l'organització dels partits. A Sant Vicenç, es va crear un grup de persones atretes per aquells ideals de la socialdemocràcia europea que aquí estaven representats per les formacions socialistes.

Amb motiu d'una convocatòria electoral va haver-hi a Manresa una reunió amb Joan Comet i Marta Mata entre altres membres socialistes, a la que hi foren convidades algunes persones de Sant Vicenç, entre elles, Joan Ramos, Joaquim Casajuana, Antoni Martínez i Florenci Rodamilans, algunes de les quals s'afiliaren al PSC. Com que encara no existia legalment el Partit dels Socialistes de Catalunya, a la gent se'ls feia socis d'un "Procés Sectorial de Cultura" denominació rebuscada per fer coincidir les sigles PSC. Aviat es va compartir amb l'UGT un local al carrer Gran, i actualment se segueix compartint l'espai al carrer Creixell número 23.

El Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE ha tingut un important paper a la vida política de Sant Vicenç de Castellet, tant des de la seva vessant sindical, (defensant els drets dels treballadors en l'època dels acomiadaments massius, especialment del tèxtil), com des de la política, essent present a totes les convocatòries.

Amb la commemoració d'aquests 25 d'anys d'activitat, el Partit dels Socialistes de Catalunya vol deixar constància del reconeixement degut a totes les persones que en aquest temps han posta el seu treball al servei d'uns objectius col·lectius, i a la vegada agrair a la població la confiança rebuda.


PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA
AGRUPACIÓ LOCAL
SANT VICENÇ DE CASTELLET, NOVEMBRE – DESEMBRE DE 2002

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet