El Breny pregunta


ISIDRE COSTA RIBERA

Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

Isidre Costa RiberaDurant aquest mes d'octubre s'ha tornat a celebrar per segona vegada la Diada de l'Esport Santvicentí. Per explicar-nos amb més detall com va sorgir la idea, qui ho organitza, qui col·labora... i tots els dubtes que puguin sorgir, aquest mes, El Breny pregunta a Isidre Costa, regidor d'esports de Sant Vicenç, que ens explicarà amb tot detall com va anar la festa, tots els guanyadors, les activitats que es van fer,...

El dia 19 d'octubre es va celebrar la Segona Diada de l'Esport Santvicentí. Amb quin sentit es fa aquesta celebració?
La finalitat es promoure l'esport i reafirmar la pràctica esportiva al nostre municipi per els valors socials que això comporta. Per aquest motiu, es fa l'elecció al millor esportista, a la millor entitat, al millor equip i al millor entrenador. Aquesta elecció es fa a partir de les activitats que han fet durant el període d'un any. Es va designar la "Categoria escolar", que va ser fins els 16 anys, i la "Categoria absoluta", que eren dels 17 cap endavant. La Diada de l'Esport està organitzada per l'Ajuntament i amb les entitats esportives del municipi. Es fa una comissió organitzadora dels actes que està configurada per membres de les entitats i l'Ajuntament.  Aquest any, han participat les entitats del futbol sala, del bàsquet, de la petanca, l'hoquei, entre d'altres... Estem molt orgullosos i hem de recalcar l'esforç que fan les entitats per la seva participació.

La Diada d'aquest any ha comportat un èxit com es desitjava?
Sempre que s'organitza alguna cosa, sigui el que sigui, sempre es desitja que sigui millor. Però estem satisfets en tots els sentits, tal com ens van sortir les jornades d'enguany.

Quines activitats esportives s'han dut a terme?
Al matí es va fer futbol sala, bàsquet i petanca. A la tarda es va fer una pedalada popular amb bicicleta i després un milla atlètica. Al vespre, es va fer el sopar de cloenda i l'elecció dels millors esportistes. Hem de destacar que durant els actes del Dia de l'Esportista es va comptar amb la presència del Diputat Delegat de l'Àrea d'Esports de la Generalitat de Catalunya, el senyor Albert Batlle. També val a dir que la Diputació ha col·laborat econòmicament amb aquesta diada.

La participació als actes esportius i el sopar de cloenda, va ser de la satisfacció dels organitzadors?
Considerem que va ser un èxit dintre de les nostres possibilitats, però ja he comentat anteriorment, que sempre ens agradaria que les coses bones siguin millor. Pel que fa el número de participants, es calcula que a les proves esportives hi van assistir més de dues-centes persones, igual que al sopar de cloenda. Vull destacar que amb aquesta diada, tots hem volgut recordat el malaguanyat company nostre, José Muñoz Magarín, “Pepe”. Una persona apreciada per tots. Amb aquest sentit es va organitzar un concurs fotogràfic amb el seu nom acceptant només fotografies fetes durant les Jornades Esportives. Per donar el resultat del concurs, estem pendents de les fotos que es presentin.

No podem marxar sense fer una pregunta obligada. Quins van ser els millors esportistes, els millors entrenadors i les millors entitats d'aquest any 2002?
Els elegits i premiats van ser:

CATEGORIA ABSOLUTA

1r. Premi. Cèsar Riola Devant.
Actualment, militant a les files del Club de Rugbi Santboiana.

2n. Premi. Verònica Valentín Solvas.
Practicant de judo al Club Tot Judo. Tercera al Campionat de Catalunya de Judo Sub-21.

3r. Premi. Sergio Bermejo.
Triatleta. Presentat per la Unió Ciclista de Sant Vicenç.


CATEGORIA ESCOLAR

1r. Premi. Roger Campoy Vila.
Atleta i corredor del F.C. Barcelona.
En el present any, Sub-campió de Catalunya de Cross i 20è d'Espanya a la Categoria Juvenil.

2n. Premi. Marc Antoni Rodríguez Herrero.
Porter de futbol de la Damm.
Va ser convocat per la selecció espanyola sub-21 per jugar un partit amistós.

3r. Premi. Isaac Pavón.
Del Club Karate Sant Vicenç. Participant a les ordres de Jordi Torra.
Campió de Catalunya i Sub-campió de combat en la seva categoria.


MILLOR ENTRENADOR

1r. Premi. Jordi Torra.
Del Club Karate Sant Vicenç. Un dels millors professionals del món del karate.


MILLOR EQUIP PARTICIPANT

Equip Sènior del Club d'Hoquei Castellet.
Per haver quedat, en la present temporada, primer classificat a la Categoria de Segona
Catalana.

MILLOR ENTITAT

Club Natació Castellet.
Ha repetit èxit de la temporada anterior.
Destaquen, tant les activitats que organitza com el gran nombre de nedadors federats que té
inscrits. També destaquem la importància que dóna en els cursets socials i esportius.

Tot això és el que ha donat de si la Segona Diada de l'Esportista i ara esperem poder organitzar la tercera i que sigui millor que la passada.

Doncs des d'aquí volem donar les gràcies al regidor d'Esports santvicentí i donar-li l'enhorabona per aquesta diada i esperem, també, que es repeteixi l'any que ve.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet