El Poble


1. JORNADES ESPORTIVES 2002, SEGONA DIADA DE L'ESPORT SANTVICENTÍ

2. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

3. PREMI DE VIVÈNCIES MÈDIQUES PER AL DOCTOR JOAN BERGAS i MATAS


JORNADES ESPORTIVES 2002, SEGONA DIADA DE L'ESPORT SANTVICENTÍ

Alguns dels homenatjats i proclamats a la Diada de l’Esportista de l’any 2002 / FOTOGRAFIA JORDIUn any més i per segon any consecutiu, el dia 19 d'octubre es va celebrar la Diada de l'Esport Santvicentí. Aquesta festa va començar pels volts de les deu del matí quan es van organitzar tota una sèrie d'activitats populars, totes elles encaminades al món de l'esport. Entre les activitats que es podien fer al llarg de tot el matí van haver-hi diferents partits amistosos de futbol que enfrontaven diferents entitats del poble, també hi havia partits de bàsquet i una trobada de petanca. Un cop havent dinat i pels volts de les cinc de la tarda es va fer una pedalada popular que va reunir bastant públic i que van seguir un circuit urbà de cinc quilòmetres. A les set de la tarda es va organitzar un milla atlètica. Després, un cop arribada la nit, era el torn del sopar i la proclamació dels millors esportistes.

La nit de l'Esportista

L’equip sènior del Club d’Hoquei Castellet va ser proclamat millor equip de l’any / FOTOGRAFIA JORDILa nit de l'esportista va ser una nit amb màgia. L'ambientació del pavelló, la disposició i preparació de les taules, l'escenari de la música, les col·laboracions de les diferents entitats amb les parades ben guarnides i ben preparades amb motius esportius. També hi havia molt jovent acompanyat de pares i familiars, monitors o entrenadors de diferents equips i de diferents esports. Només entrar al pavelló ja et trobaves capbussat dins la festa, encara que els que patien la rau-rau per dintre eren els que estaven nominats i ben aviat sabrien qui sortiria triat millor esportista. Però, com a bons esportistes també patien perquè podia ser el seu amic, el seu company o el seu monitor.

També hi teníem convidats de renom i convidats que durant anys, varen dedicar molt del seu temps per tirar endavant l'esport al nostre poble perquè la gent jove sentís aquell neguit per jugar o competir amigablement amb els seus companys o joves d'altres pobles fent noves amistats. En fi, tenir una vida més sana i equilibrada. L'acte començava amb un sopar que va fer força llarga l'espera de les nominacions. Un cop arribada la mitjanit, es presentava a tot un convidat com Josep Pessarodona, conegut ciclista professional que aconseguí un gran palmarès. També es va comptar amb la presència de Ramon Tomasa (pare) que en els seus temps, també va ser un gran ciclista, però que la Guerra Civil va estroncar de soca-rel el que podia ser una gran carrera esportiva.

A la trobada de petanca també hi va participar bastant públicTambé hem de recordar públicament la gran tasca de molta gent que varen fer gran el bàsquet al nostre poble com en Pere Guiu, De Pedro, Vicenç Mauri, en "Jou" Marimon, de l'Acadèmia Montserrat el malaguanyat Àngel Mauriz, que recollia el record el seu gran col·laborador Joan Maria Vidal,... i molta més gent que van sembrar aquella llavor del bàsquet al nostre poble que encara dura i dóna els seus fruits.

Un cop acabats els parlaments en Quim Casajoana, director de Ràdio Zènith, era l'encarregat de llegir els guanyadors d'aquesta Segona Diada de l'Esportista de l'any 2002 i que, segons el jurat format pel Delegat d'Esports de l'Ajuntament de Sant Vicenç Isidre Costa, Loli Alonso, Dolors Botines, Adriana Delgado, Albert Estrada, Alfons Plans, Joaquim Casajoana, Juanjo Brau i "Jou" Marimon, van resultar ser els següents:

Durant tot el dia es van fer diferents partits de bàsquet que van enfrontar grans i petits- MILLOR ESPORTISTA ABSOLUT
Cèsar Riola Devant del Club Rugbi Castellet

- MILLOR ENTITAT
Club Natació Castellet

- MILLOR EQUIP
Equip Sènior del Club Hoquei Castellet

- MILLOR ESPORTISTA ESCOLAR
Roger Campoy Vila

- MILLOR ENTRENADOR
Jordi Torra del Club Karate-Do

Aplaudiments, sorpreses, emocions, decepcions i fins i tot alguna llagrimeta desfermava aquella emoció continguda des del dia de les presentacions de les candidatures fins a l'hora del sopar que volia dir que tot ja estava a punt i que quedava molt poc perquè les pessigolles que tots els nominats sentien s'esvaïssin perquè ja sabíem qui eren els millors esportistes de l'any 2002.

El futbol també va ser protagonista en les Segones Jornades Esportives de Sant VicençEnguany, la cerimònia ha sigut brillant ja que tot anat molt bé i creiem que és bo que es reconegui oficial i públicament la tasca feta d'una manera anònima i durant molts anys a persones que han vist que el millor per al jovent es la pràctica de l'esport. Ells s'han abocat decididament i han dedicat tot el seu temps i tots els seus coneixements. Si aquesta festa ajudés a revitalitzar l'esport i molt especialment l'esport escolar seria molt bo per a la gent jove. També seria bo que les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de les escoles s'esforcessin perquè els alumnes practiquessin algun esport (tot i que una o dues ja ho fan). Els pares amb el seu recolzament podrien donar una oportunitat als seus fills i filles per triar l'esport que volen practicar, doncs tenen un bon ventall per escollir. Pels que no són tan joves, també hem de recordar que caminar és bo i barat i és una manera de fer salut. Recordeu que el millor és moure el cos i "FER SALUT!".

ALFONS PLANS i JORDI LARGO

 


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

SETEMBRE

Naixements

NOM I COGNOMS: Lucía Chia Vadillo
DATA DE NAIXEMENT: 05-09-2002
FILL DE: José Manuel i de Sofia

NOM I COGNOMS: Oscar Gutiérrez Pociño
DATA DE NAIXEMENT: 09-09-2002
FILL DE: José Miguel i de Marta

NOM I COGNOMS: El Houssaine Ouchicha
DATA DE NAIXEMENT: 12-09-2002
FILL DE: Mohamed i de Fadma

NOM I COGNOMS: Dana López Aguilar
DATA DE NAIXEMENT: 23-09-2002
FILLA DE: Pedro José i de Maria Sampedro

NOM I COGNOMS: Alejandro Ruzafa Pradas
DATA DE NAIXEMENT: 25-09-2002
FILL DE: Juan Francisco i de Josefa


Matrimonis

CÒNJUGES: Juan Valenzuela Delgado i Eva Maria Porcel Calvo Parra
DATA DE LA CELBRACIÓ: 31-08-2002

CÒNJUGES: Sergi Florensa García i María Carmen Melé Baena
DATA DE LA CELBRACIÓ: 06-09-2002

CÒNJUGES: Manuel Utrero González i Maria Milagros Antón Álvarez
DATA DE LA CELBRACIÓ: 06-09-2002

CÒNJUGES: José Genaro Vázquez Martos i Ana Maria de los Reyes Rodríguez
DATA DE LA CELBRACIÓ: 21-09-2002


Defuncions

DIFUNT: Eduardo Casillas Galindo
EDAT: 91 anys
DATA DE LA DEFUNCIÓ: 02-09-2002

DIFUNT: Juan Camps Bover
EDAT: 78 anys
DATA DE LA DEFUNCIÓ: 03-09-2002

DIFUNTA: Ramona Romacho Machado
EDAT: 72 anys
DATA DE LA DEFUNCIÓ: 07-09-2002

DIFUNTA: Francesca Santacreu Oró
EDAT: 79 anys
DATA DE LA DEFUNCIÓ: 12-09-2002

DIFUNT: Juan Pérez Gallardo
EDAT: 72 anys
DATA DE LA DEFUNCIÓ: 15-09-2002

DIFUNT: Juan Urpí Padró
DATA DE LA DEFUNCIÓ: 18-09-2002

DIFUNT: Oscar Teruel Dueñas
DATA DE LA DEFUNCIÓ: 23-09-2002

 


PREMI DE VIVÈNCIES MÈDIQUES PER AL DOCTOR JOAN BERGAS i MATAS

El divendres 18 d'octubre el Doctor Joan Bergas i Matas va rebre el Premi de Vivències Mèdiques Doctor Pere Tarrés i Claret de mans del president de la delegació al Bages del Col·legi de Metges de Barcelona, Lluís Guerrero. Aquest premi li fou atorgat ja que el Doctor Bergas porta tota una vida dedicada a la medicina al nostre poble.

Fa prop de trenta anys que va començar a exercir l'ofici a Barcelona i després va ser traslladat a Castellgalí i a Sant Vicenç on ha fet de metge titular del nostre poble fins fa dos anys que es va jubilar. El premi, el va dedicar a la seva esposa Mercè Jané, desapareguda recentment, i als seus fills Maria Antònia, Joan i Jordi.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet