Entitats


1. XXVII APLEC DE LA SARDANA

2. ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA SANT VICENÇ DE CASTELLET

3. LA PENYA BLAUGRANA VISITA ANGLATERRA I LA BRETANYA

4. RESULTATS DE LA 14a TRIATLÓ POPULAR DEL CN CASTELLET

5. DIADA DEL SOCI DEL CENTRE EXCURSIONISTA


XXVII APLEC DE LA SARDANA 

L'Aplec d'enguany, ha estat força concorregut doncs, feia bon temps i convidava a sortir. L'acte es va celebrar a la Plaça de Catalunya on els arbres, la natura i el bon ambient donen un toc molt més agradable. Moltes cadires envoltaven el Parc, totes plenes de gent que s'ho miraven i reposaven, també hi havia molts miradors drets i passejaven per l'entorn, ja que la música se sentia d'un tros enllà.
Cal dir, que a ballar sardanes estava animat però mes que res, per el nombrós públic que hi assistia, tanmateix, a l'Aplec, hi havia cabuda per mes balladors i mes jovent.
Les COBLES VILA D'OLESA i RESSÒ D'IGUALADA s'encarregaven d'animar la tarda d'aquest diumenge quinze de Setembre, amb la seva música airosa i gentil, omplint tot el parc d'alegria i gatzara, que s'encomanava a tots els assistents.

El repertori fou el següent:

La COBLA VILA D'OLESA:
1 - Roses del Brull de Joaquim Serra
3 - Ídols de fang de J. Ventura
5 - Joves lleons de J. Paulí
7 - Als peus de Montserrat de T. Gil Membrado
9 - La capital del cava de J. Lázaro

La COBLA RESSÒ D'IGUALADA:
2 - Noces de diamant de R. Viladesau
4 - Vendrell Ciutat Pubilla de Guitart
6 - Glòria de J. Paulí
8 - Cant del batre de “Xaxu”
10 - Gentil hortenca de J. Selma

De conjunt (dues cobles)
Festa de Castellet de J. Lázaro

Els temes es van tocar de manera alternativa entre les dues cobles i la darrera peça va ser dedicada a la colla gegantera.

L'organització fou excel·lent, va anar a càrrec de la gent de l'Agrupació Sardanista junt amb la col·laboració del Departament de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Sant Vicenç, i la Caixa de Manresa tots plegats van fer possible l'Aplec d'aquest 2002.
 


ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA SANT VICENÇ DE CASTELLET 

Setembre 2002

SORTIDES PER CARRETERA

Dg. 1 Sant Vicenç – Manresa – Balsareny – Navàs – Gaià (esmorzar) i tornada. Cotxe: José Antonio Milla. 80 quilòmetres.

Dg. 8 Sant Vicenç – Manresa – Súria – Castelladral – Serrateix (esmorzar) – Navàs – Balsareny i tornada. Cotxe: Manuel Milla. 85 quilòmetres.

Dg. 15 Sant Vicenç – Castellbell – Olesa – Ullastrell – Terrassa (esmorzar) – Viladecavalls – Alt de Vacarisses – Sant Vicenç. Cotxe: Abel Blanqué. 75 quilòmetres.

Dg. 22 Sant Vicenç – Súria – Cardona – Sant Ponç (esmorzar) i tornada. Cotxe: José Olmos. 90 quilòmetres.

Dg. 29 Sant Vicenç – Manresa – Balsareny (esmorzar) – Súria – Sant Vicenç. Cotxe: Fèlix Milla. 70 quilòmetres.

Atenció!
Durant tota la temporada hi haurà tres horaris de sortida:
La sortida normal serà a les 8.30 hores.
Hi haurà una sortida anterior a les 8.15 hores, pels qui vulguin anar amb més calma.
La tercera sortida serà a les 9.15 hores, pels qui no vulguin esmorzar o s'hagin adormit.
El cotxe sempre anirà amb la sortida normal (8.30) i el lloc de sortida serà el Bar Bonachera.

SORTIDES PER MUNTANYA

Dg. 1
Dg. 8 Rellinars – Viladoms.
Dg. 15 Collbaix.
Dg. 22 Coll de Gipo.
Dg. 29 Castellnou – Santpedor.

Atenció!
L'horari de sortida serà a les 8.30 hores.
Les excursions seran d'un mínim de 2h 30 minuts.
Les excursions poden variar el seu recorregut depenent del temps i de les possibles avaries que puguin sorgir.
És molt important anar ben equipats amb les eines necessàries per fer front a les avaries més comunes, com per exemple punxades, cadenes trencades, etc.

Octubre 2002

SORTIDES PER CARRETERA

Dg. 6 CRONO
El Pont de Vilomara – Rocafort. 7 quilòmetres.

Dg. 13 Sant Vicenç – Marganell – Sant Salvador de Guardiola – Castellfollit del Boix (esmorzar) – Sant Salvador de Guardiola – Manresa – Sant Vicenç. Cotxe: Rafael Milla. 70 quilòmetres.

Dg. 20 Sant Vicenç – Monistrol – Olesa (esmorzar) – Vacarisses – Els Caus – Rellinars – Castellbell i el Vilar – Sant Vicenç. Cotxe: Joan Carreras. 60 quilòmetres.

Dg. 27 Diada Montserratina. 40 quilòmetres.

Atenció!
Durant tota la temporada hi haurà tres horaris de sortida:
La sortida normal serà a les 8.30 hores.
Hi haurà una sortida anterior a les 8.15 hores, pels qui vulguin anar amb més calma.
La tercera sortida serà a les 9.15 hores, pels qui no vulguin esmorzar o s'hagin adormit.
El cotxe sempre anirà amb la sortida normal (8.30) i el lloc de sortida serà el Bar Bonachera.

SORTIDES PER MUNTANYA

Dg. 6 Montconill – Sant Mateu.
Dg. 13 Cogulló Cal Torre (Punt més alt del Bages amb 881,9 metres).
Dg. 20 Torrota – Vacarisses.
Dg. 27 Puig de la Balma.

Atenció!
L'horari de sortida serà a les 8.30 hores.
Les excursions seran d'un mínim de 2h 30 minuts.
Les excursions poden variar el seu recorregut depenent del temps i de les possibles avaries que puguin sorgir.
És molt important anar ben equipats amb les eines necessàries per fer front a les avaries més comunes, com per exemple punxades, cadenes trencades, etc.
 


LA PENYA BLAUGRANA VISITA ANGLATERRA I LA BRETANYA

Com ja és tradicional, els passats dies del 2 al 14 d'agost la Penya Blaugrana de Sant Vicenç de Castellet, va dur a terme un dels viatges d'estiu per terres angleses i franceses.

El viatge com de costum, va estar molt bé i tot un èxit. La primera estada fou a París, després de fer nit a Lyon, per refer-se i agafar forces. En aquesta gran capital, que com ja és sabut per tothom, és encantadora i atresora un sens fi de fets i monuments històrics, antics i molt moderns alhora, fan de tot això que sigui una ciutat del gust de tothom.

Com és natural vàrem fer visita als llocs més emblemàtics: la Torre Eiffel, l'Arc de Triomf, els Camps Elissis, Notre Dame, el Sena, etc., llocs que són i seran sempre de gran admiració per tothom.

Al dia següent continuem viatge i després de travessar el Canal de la Mànega, en un magnífic ferry, arribarem a la costa anglesa, admirant les famoses Roques Blanques de Dover i tot seguit, un cop en ruta, una bona vista a Canterbury, catedral amb una història molt singular i que va agradar molt a tots. Continuació del viatge per arribar a Londres al migdia, dinar i tot seguit visita panoràmica de tota la ciutat.

Durant la nostra estada a Londres, capital també amb molta història, vàrem visitar una gran quantitat de llocs famosos i dignes de veure com són: el riu Tàmesi, lloc en el qual hi vàrem fer un creuer, la Torre de Londres, el Castell de Windsor, la Catedral de Saint Paul, el Palau de Buckingham (canvi de guàrdia), Picadilly Circus, etc. Tot plegat una meravella durant la nostra estada en aquesta ciutat.

També cal dir que es van fer varies excursions d'un dia. Entre elles a Oxford, bressol de grans polítics i escriptors que varen estudiar a la seva famosa Universitat. Seguidament visita a Stratford Upon Avon per veure la casa on va néixer el famós dramaturg William Shakespeare.

Ens acomiadàvem d'Anglaterra per tornar a territori francès, concretament a la Bretanya, fent la nostra estada a Rennes i des d'aquesta ciutat fer una excursió per contemplar el Moint Saint Michel i Sant Malo, dos llocs molt emblemàtics i plens d'història, els quals veren fer les delícies de tothom. També cal remarcar que a Sant Malo, vàrem fer una gran “mariscada” tot de closca, i un cop la panxa ben plena, tornada a Rennes per descansar, ja que el dia següent iniciàvem l'última etapa d'aquest viatge.

El nou destí fou Potiers (Futuroscope), el Parc de la Imatge i les atraccions, de les quals tothom en va gaudir a mesura del seu gust, finalitzant aquesta visita amb una nit de gran festival de “Foc i Llums”, que fou una meravella per la seva bellesa i tècnica lluminosa.

Al dia següent matinada per tothom i tornada cap a casa, amb el bon record de tot el que havíem vist i viscut i amb la ferma esperança de tornar a fer un nou viatge el proper any.

Abans d'acabar aquest escrit, comentar, felicitar i donar les gràcies als dos xofers, que com sempre, amb la seva paciència i serietat, ens varen tornar a casa. Moltes gràcies Jordi i Joan.

Per finalitzar, també deixar constància del nostre agraïment a la Penya Blaugrana, i donar les gràcies al seu President en Josep Gomáriz i a tots els membres col•laboradors per la bona tasca de dur a terme l'organització d'aquest viatge per terres angleses i franceses.

MARATONIÀ

JOSEP GOMÁRIZ ADJUNT AL CONSELL CONSULTIU

Joan Gaspart ha nomenat a Rosendo Romero, president de la Penya Barcelonista San Jorge de Palos de la Frontera (Huelva) i a Josep Gomáriz, president de la Penya Blaugrana de Sant Vicenç de Castellet (Barcelona), adjunts al Consell Consultiu de Penyes del Club. La designació directa s’ha fet “sense vulnerar els estatuts del Barça”, segons el secretari de la junta Josep M. Coronas, i dona dret a assistir amb vot però sense veu a les reunions del Consell Consultiu.

Per altra banda, la designació d’en Gomáriz té com a objectiu “resoldre” el conflicte en la demarcació del Bages, ja que en les eleccions a representant al Consell Consultiu es va enregistrar un problemàtic empat entre el propi Gomáriz i Rogeli Serra (Montserrat-Monistrol). Gomáriz va impugnar després de las eleccions la proclamació d’en Rogeli Serra.


RESULTATS DE LA 14a TRIATLÓ POPULAR DEL CN CASTELLET 

Un total de 110 participants inscrits en la 14a. Edició del Triatló del C.N. Castellet. Van acabar la prova 100 triatletes repartits en vuit categories (tant masculí com femení) segons l'edat dels participants. Molt bona participació i sense cap incident. Força ambient en el recorregut i, sobretot, en les arribades. L'organització es felicita pels resultats i donem les gràcies a tota la gent que ha ajudat i que, gràcies a ells, s'ha pogut dur a terme la prova de forma satisfactòria. Agrair especialment als pares dels nedadors del club, a la policia local, a l'Ajuntament i a l'empresa Marbres Castellet per la seva col·laboració. El repartiment de premis es va fer enmig de gran públic i amb la presència del batlle de Sant Vicenç Joan Montsech, el regidor d'esports Isidre Costa i els membres de la junta del C.N. Castellet. Tots els participants van rebre una samarreta de record i un bon esmorzar. També entre els participants es va fer un sorteig d'un sopar per a dues persones que va anar a parar a Igualada. També es va sortejar un combi (tele-vídeo) que va tocar a una persona de Manresa. Remarcar que es va fer la presentació oficial de la secció de Triatló del Club Natació Castellet, amb vuit participants.

RESULTATS

PREMIS ESPECIALS

- PARTICIPANT MÉS JOVE: Francesc Gimeno (Castellet) 6 anys
- PARTICIPANT MÉS GRAN: Josep Colomer (Sabadell) 51 anys

- CLASSIFICACIÓ PER EQUIPS:

1r. CLASSIFICAT Club Triatló Moià
2n. CLASSIFICAT Club Natació Montjuïc
3r. CLASSIFICAT Club Natació Castellet

Cal dir que va haver-hi un pòdium de “nivell de Campionats d'Espanya”.

- GUANYADORS ABSOLUTS DE LA PROVA

1r. Isaac López C.N. Montjuïc 49' 56''
2n. Armand Redondo Triatló Moià 50' 04''
3r. Arnau Canet C.N. Mataró 51' 32''

En femení:

1a. Núria Padrisa Club Excel•lent 56' 46''

PER CATEGORIES

- SÈNIOR MASCULÍ (500 metres – 19 quilòmetres – 5 quilòmetres):
Els tres primers classificats, al tenir premi de guanyadors absoluts, no entra en aquesta classificació, per tant, el tercer, quart i cinquè, passen a ser els tres primers d'aquesta categoria.

1r. Daniel Fernández Triatló Moià 52' 47''
2n. Jordi Van Hedel C.N. Sabadell 54' 10''
3r. Arnau Bellapart Sant Joan de les Abadesses 55' 11''

LOCALS

1r. Sergi Bermejo Triatló Moià 53' 15''
2n. Ramon Comella C.N. Castellet 55' 13''
3r. Miguel Àngel Sanz C.N. Castellet 56' 51''

- SÈNIOR FEMENÍ (500 metres – 19 quilòmetres – 5 quilòmetres):

1a. Núria Padrisa Club Excel•lent 56' 46''
2a. Marta Bernaldo Tot vici en bici 1h 06' 28''
3a. Eulàlia Torrescasana Club Atlètic Manresa 1h 08' 53''

LOCALS

1a. Sílvia Sánchez C.N. Castellet 1h 07' 05''
2a. Lourdes Honrado C.N. Castellet 1h 30' 57''

- VETERANS I MASCULÍ (500 metres – 19 quilòmetres – 5 quilòmetres):

LOCALS

1r. Vicenç Giralt Triatló Moià 53' 55''
2n. Francesc Barés Independent 1h 03' 29''
3r. Josep Mominó Independent 1h 04' 11''

FORANS

1r. Joan Mayol C.N. Montjuïc 58' 01''
2n. Pau Muñoz Tot vici en bici 1h 02' 46''
3r. Ramon Bernaldo Tot vici en bici 1h 03' 04''

- VETERANS I FEMENÍ (500 metres – 19 quilòmetres – 5 quilòmetres):

1a. Paqui Honrado C.N. Castellet 1h 38' 03''

- VETERANS II MASCULÍ (500 metres – 19 quilòmetres – 5 quilòmetres):

1r. Antonio Pareja Triatló Olesa 1h 09' 08''
2n. Josep Colomer C.N. Sabadell 1h 10' 52''
3r. i 1r. LOCAL – Joan Trulls C.N. Castellet 1h 17' 48''

- JÚNIOR MASCULÍ (500 metres – 11 quilòmetres – 3 quilòmetres):

1r. Josep Malo C.N. Castellet 43' 00''
2n. Ferran Pérez C.N. Castellet 48' 12''
3r. Jordi Barés Independent

- JÚNIOR MASCULÍ (500 metres – 11 quilòmetres – 5 quilòmetres):

1r. Jacob Jurado C.N. Castellet 49' 33''
2n. Guillem Serrano C.N. Sabadell 51' 40''
3r. Adrià Bronchal Independent 56' 43''

- JUVENIL FEMENÍ (500 metres – 11 quilòmetres – 5 quilòmetres):

1a. Sara Suárez C.N. Montjuïc 58' 08''

- INFANTIL MASCULÍ (400 metres – 5 quilòmetres – 1,5 quilòmetres):

1r. Víctor Cortina C.N. Castellet 27' 05''
2n. Marc Quintana Figueres 32' 46''

- INFANTIL FEMENÍ (400 metres – 5 quilòmetres – 1,5 quilòmetres):

1a. Sandra Roig C.N. Castellet 27' 12''
2a. Alba Ramírez C.N. Castellet 30' 51''
3a. Ester Olmos C.N. Castellet 31' 11''

- ALEVÍ MASCULÍ (400 metres – 5 quilòmetres – 1,5 quilòmetres):

1r. Ferran Selva C.N. Castellet 26' 45''
2n. Pol Planell C.N. Castellet 28' 53''
3r. Víctor Machado C.N. Castellet 28' 58''

- ALEVÍ FEMENÍ (400 metres – 5 quilòmetres – 1,5 quilòmetres):

1a. Eva Roca C.N. Castellet 34' 03''
2a. Rosa Avilés C.N. Castellet 37' 51''
3a. Carla García C.N. Castellet 38' 11''

- BENJAMÍ MASCULÍ (300 metres – 3 quilòmetres – 1,5 quilòmetres):

1r. Jordi Riba C.N. Castellet 26' 26''
2n. Isaac Jurado C.N. Castellet 26' 27''
3r. Daniel Machado C.N. Castellet 29' 24''

- BENJAMÍ FEMENÍ (300 metres – 3 quilòmetres – 1,5 quilòmetres):

1a. Claudia Gilabert C.N. Montjuïc 26' 32''

1a. LOCAL – Laia Marimon C.N. Castellet 29' 08''
2a. LOCAL – Yiwan Àvila C.N. Castellet 33' 41''
3a. LOCAL – Laia Mares C.N. Castellet 33' 42''
 


DIADA DEL SOCI DEL CENTRE EXCURSIONISTA 

El Centre Excursionista estrenava una nova festa per promocionar Vallhonesta i retre un homenatge en el seu incomparable marc i entorn als socis que fa 25 anys que ho són. Per resaltar aquesta festa, el dia 22 de setembre s'organitzava a Sant Pere de Vallhonesta una trobada a les deu del matí per esmorzar i fer una caminada per totes les edats amb dos itineraris. El primer era més curtet i denominat "Barraques d'en Serracanta" que sortia de la mateixa ermita, baixava pel camí de l'aigua per can Serracanta, el Roure Gros del Rubio i tornava a l'ermita resseguint un bon nombre de barraques de l'entorn.

El segon itinerari pujava cap a Sant Jaume, Camí Ral, Quintanes noves i Sant Pere de Vallhonesta. Aquesta va ser força més nombrosa. A la una del migdia, va haver-hi el lliurament dels diplomes als socis amb 25 anys d'antiguitat al Centre i a dos quarts de dues el Dinar de Germanor a l'era gran de baix adequadament preparada amb taules, cadires i foc per fer la brasa i el que fes falta. Encara no havia acabat la xerinola del dinar que ja va començar el ball amb el grup "Amanida Folk" que varen animar a tothom amb els seus balls i danses d'arrel tradicional de tants indrets diferents que una o altra la sabies ballar, saltar o brincar, doncs feien entrar ganes a tothom de participar en un dia tan simpàtic i especial.

La gresca va durar fins que els balladors varen acabar les "garrofes", doncs els balls eren molt divertits però molt moguts. Hi varen participar pares, mares, nens, nenes i alguns avis i àvies també. Esperem que l'any que ve siguem més colla per fer més balls d'arrel tradicional internacionals i informals però molt, molt divertits.

UN BALLADOR

CENTENARI DE LA MORT DE L’ESCRIPTOR Mn. JACINT VERDAGUER

Enguany, que es commemora el Centenari de la mort de l’escriptor en Mn. Jacint Verdaguer, el Centre Excursionista vol recordar-lo.

Nascut a Folgueroles, comarca d’Osona, a l’any 1845 era fill d’uns modestos pagesos. Als 10 anys va ingressar al seminari de Vic on hi va ser ordenat sacerdot a l’any 1870. Les seves primeres obres literàries les va escriure entre els anys 1863 i 1871. L’any 1865 va participar als Jocs Florals de Barcelona i ja va ser premiat. va ser l’escriptor català, mes destacat del Segle XX i el mes representatiu del renaixement literari. A més d’escriptor, Verdaguer és reconegut com un dels primers excursionistes de la seva època, realitzà excursions, travesses i ascensions, el Canigó, Carançà, Pic Llanós, Pic Carlit, La Maladeta, Pica d’Estats, Guilleries, Montserrat i d’altres.

Verdaguer com molts dels excursionistes del seu temps, sentia una gran passió per la muntanya i els seus paratges, és per això que a nosaltres ens pertoca no oblidar-ho. Mossèn Jacint Verdaguer, s’ho mereix plenament.

NOTA INFORMATIVA DEL CENTRE EXCURSIONISTA

Fem saber als nostres lectors, que el Centre Excursionista ja disposa de la Loteria de Nadal el número és el 37.111. Podeu comprar-lo al seu estatge social del c/ Sant Joan, núm. 31 B, tots el divendres de 10 a 2 del vespre i els dissabtes de 5 a 8 de la tarda. També us fem saber, que estem fent la venda de cava, la qual cosa també és una manera de col·laborar amb el Centre. Tant el tap com l'etiqueta de les ampolles cada any seran diferents, per tant, si voleu començar la col·lecció...

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet