Cinema


VÍDEO I DVD

Aquesta vegada en lloc de la secció dedicada al cinema, ens posarem una mica al dia en el món del Vídeo i el DVD i destacarem les estrenes que poden ser més interessants. Es per això que si les dates no fallen, aquest mes de Setembre tindrem l'oportunitat de poder gaudir de pel·lícules tan interessants com les que a continuació detallem.

PIEDRAS: Pel·lícula espanyola dirigida per Ramón Salazar, cineasta novell que debuta amb aquesta historia de cinc dones insatisfetes que busquen una segona oportunitat.

SEXY BEAST: Un ex presidiari retirat de la seva vida delitosa no vol llançar per la finestra la tranquil•la vida que porta a canvi d'un altre delicte amb el seu antic i psicòpata amic. Gran interpretació de Ben Kingsley, el qual va estar nomenat als Oscars d'enguany en el paper d'un sinistre personatge. Com a curiositat cal dir que el plató va estar creat en una casa colgada sobre una cala a Agua Amarga (Almería), i que part del capital era espanyol.

ATANDO CABOS: Lasse Hallstrom ens torna a portar una historia d'amor amb un segell especial com en totes les seves obres: "Querido intruso", "¿A quién ama Gilbert Grape?", "Algo de que hablar", "Las normas de la casa de la sidra", "Chocolat". Aquest cop ens ensenya l'existència d'un home que al quedar-se vidu, queda trastocat, no envà vol refer la seva vida i tornar al seu poble natal amb companyia de la seva filla i una vella tieta.
El protagonista Kevin Spacey també va estar nomenat als Oscars d'enguany sense aconseguir la preuada estàtua.
El guió va ser adaptat d'una novel•la de E. Annie Proulx que va guanyar el Premi Pulitzer.

MANJAR DE AMOR: Darrera pel•lícula de Ventura Pons amb un argument poc sucós, però cal destacar que per primera vegada el seu director dirigeix amb anglès i els intèrprets principals són tots d'origen anglès. Com a curiositat direm que els afeccionats al programa televisiu Operación Triunfo tenen l'oportunitat de trobar dins de la pel·lícula, un dels seus membres en un petit paper, es tracta de Naïm Thomas.

UNA MENTE MARAVILLOSA: Trajectòria de la vida de John Forbes Nash Jr., matemàtic i guanyador del Premi Nobel d'economia, al qual si li va truncar la seva carrera científica degut a l'esquizofrènia que patia. Interpretada per Russell Crowe, guanyador de l'Oscar per "Gladiator", va estar a les portes d'aconseguir novament el premi. No envà, si que el va guanyar el seu director Ron Howard, com a millor pel·lícula de la darrera ofrena dels Oscars.

IRIS: Aquest mes com podeu comprovar estan sortint en Vídeo i DVD gairebé totes les pel·lícules més premiades dels darrers Oscars, doncs "Iris", és un altre de las candidates, en aquest cas el premi el va guanyar Jim Broadbent com a millor actor secundari. El film ens relata la vida de l'escriptora i filòsofa Iris Murdoch i el professor i escriptor John Bayley, des de que es van conèixer fins que ella va morir. Una historia d'amor que va durar quaranta anys.

ALI: Will Smith trenca amb la seva imatge de còmic i afronta un personatge dramàtic molt intens que li va suposar una gran transformació física i la nominació al Oscar. Cassius Clay va ser una referència molt imponent per la gent de la seva raça. Convertit a l'Islam es va negar a anar a la guerra del Vietnam, va perdre el seu títol mundial i es va arruïnar.

Aquest ha estat un recull de les millors pel·lícules que podem veure aquest mes, però també podem trobar títols com:

 • CORAZONES EN ATLANTIDA de Scott Hicks amb Anthony Hopkins, actor que sempre dona a la seva filmografia una garantia de qualitat.

 • LUCKY BREAK de Peter Cattaneo director de Full Monty.

 • YO SOY SAM de Jessie Nelson amb Sean Penn amb nominació a l'Oscar com a millor actor.

 • EL REY ESCORPION de Chuck Russell, aventures i efectes especials força importants.

 • INVICTO de Walter Hill. Un producte més de Wesley Snipes.

 • GUERREROS de Daniel Calparsoro. Aparatós rodatge a 100 Km de la guerra de Macedònia, que gairebé li costa un ull al actor Eduardo Noriega.

 • NUNCA JUEGUES CON EXTRAÑOS de John Dahl amb una de les noves promeses del cinema americà Leelee Sobieski.

 • EN LA CIUDAD SIN LIMITES de Antonio Hernandez, apassionat thiller de suspens, res a veure amb la seva última realització "El gran marciano".

 • EN LA HABITACION de Todd Field, director que debuta amb aquest film i que va aconseguir una de les quotes mes important dels Oscars d'enguany, amb sis nominacions i cap premi aconseguit.

 • DESDE EL INFIERNO dels germans Albert y Allen Hughes és un thriller basat en el famós personatge de Jack, l'esbudellador.

 • LOS TENENBAUMS. UNA FAMILIA DE GENIOS de Wes Anderson és una comèdia esbojarrada on podem trobar-hi noms tan importants com els de Gwyneth Paltrow, Bill Murray, Danny Glover, etc.

  JOSEP CHERTÓ

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet