El Poble


1. IV TROBADA DE MÚSICS ALS CARRER

2. ES CONSTITUEIX LA NOVA JUNTA DE LA UBIC DE SANT VICENÇ

3. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

4. DIA DE LA PARRÒQUIA


IV TROBADA DE MÚSICS AL CARRER

Els professors i pares de l'Associació de l'Escola Municipal de Música de Sant Vicenç, varen organitzar pel diumenge 16 de juny a 2/4 de 7 de la tarda, la IV TROBADA DE MÚSICS AL CARRER. Aquesta vol donar l’oportunitat, a tothom que vulgui i pugui, de demostrar les seves aptituds musicals, al mig del carrer. Pel que sembla, o bé tenim pocs músics dotats per oferir-nos un espectacle, o bé els que hi ha són massa vergonyosos per fer-ho al carrer, ja que pràcticament només hi havia els alumnes de l'Escola de Música els quals varen trobar-se al carrer Gran, on dues colles interpretaven la seva música.

A l'indret dels Quatre Cantons, un grup d'alumnes de l'escola feia música de conjunt instrumental, amb un bon assortiment d’instruments.

Una mica més amunt, tenia la paraula la música de cambra, interpretada i acaronada per una bona colla joves d'intèrprets, també alumnes de l'Escola Municipal.

Un cop acabat el seu repertori, es varen traslladar a la Plaça de l'Ajuntament, on tots plegats van muntar els seus instruments per delectar els pares, mares, avis, amics i vianants que passaven per davant de l'Ajuntament, tant emblemàtic indret, amb diferents tipus de música i variats instruments. Les actuacions foren premiades amb forts aplaudiments per part del públic assistent.

Acabat el concert, les repeticions i tot el protocol, els intèrprets foren obsequiats amb un berenar que se'n llepaven els dits.

ALFONS


ES CONSTITUEIX LA NOVA JUNTA DE LA UBIC DE SANT VICENÇ

La UBIC de Sant Vicenç de Castellet disposa d'una nova junta, encapçalada per Josep Lluís Arcos a la presidència i integrada per Daniel Pous, Josep Mominó, Núria Garcia, Ramon Cuñat, Joan Bach, José Luís Casanueva i Àngel Giralt.

L'elecció va tenir lloc a la darrera assemblea celebrada el passat 21 de maig del 2002. El nou equip té diversos reptes a afrontar, entre els quals hi ha la millora de la competitivitat del comerç local. En aquest sentit, s'han iniciat els contactes per engegar un estudi sobre la situació comercial de Sant Vicenç de Castellet, a càrrec d'una consultora especialitzada.

L'empresa, a més, assessorarà el teixit comercial del municipi en el disseny i execució de campanyes i promocions. Els resultats de l'anàlisi es contrastaran amb les obtingudes per l'estudi sobre la situació del comerç de Sant Vicenç de Castellet que va fer el Consorci del Bages Sud fa quatre anys. S'espera que sigui un bon instrument per actualitzar bona part de les dades i valorar els progressos que s'han fet des d'aleshores. Per a més informació podeu trucar a Daniel Pous al telèfon 93.833.01.06.


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

MAIG 2002

NAIXEMENTS

No hi ha cap inscripció de naixement corresponent al mes de maig de 2002.


MATRIMONIS

Cònjuges: PEDRO MARTÍNEZ MÁRQUEZ i ALMUDENA ROSA ROMERO
Data de celebració: 10-05-2002

Cònjuges: DAVID RODRÍGUEZ GARCÍA i YOLANDA MUÑOZ CRUZ
Data de celebració: 24-05-2002


DEFUNCIONS

Difunt: JOSÉ Mª LOZANO i EXPÓSITO
Edat: 54 anys
Data de defunció: 03-05-2002

Difunta: ESTRELLA MOLINÉ i FIGUERAS
Edat: 91 anys
Data de defunció: 03-05-2002

Difunt: JAUME GRAU i LLORT
Edat: 43 anys
Data de defunció: 07-05-2002

Difunta: ISABEL FERNÁNDEZ i MUÑOZ
Edat: 84 anys
Data de defunció: 08-05-2002

Difunta: LUISA FARRERAS CABANAS
Edat: 96 anys
Data de defunció: 13-05-2002

Difunta: MARINA FLORÍ i ESQUIUS
Edat: 90 anys
Data de defunció: 13-05-2002

Difunta: VICENTA GARCÍA i MIRÓ
Edat: 85 anys
Data de defunció: 23-05-2002

Difunta: ASSUMPCIÓ CASALS i LLAVALL
Edat: 89 anys
Data de defunció: 29-05-2002


DIA DE LA PARRÒQUIA

El passat dia 16 de juny es celebrà el Dia de La Parròquia. Crec que ha resultat reeixida i a gust de tothom. La missa a les 11 del matí va ser molt viscuda i la presència de 32 nois i noies de Primera Comunió hi ajudà a donar-hi un to festiu. Cal destacar la bona feina i dedicació dels catequistes i la col·laboració del pares. Les paraules de Mn. Joan Torra, Vicari Episcopal del Bages, que presidí la celebració eucarística, eren engrescadores i ben apropiades per l’ocasió.

"La sardana és un reflex de la manera de ser i de sentir del catalans. És un ball obert, participatiu i democràtic", deia a l’inici del Missatge al món sardanista del Sr. Jordi Pujol, llegit pel nostre Batlle, Sr. Joan Montsech. I va ser realitat a la tarda a la plaça de la rectoria, tant concorreguda. Feia goig veure les cares de satisfacció de la gent. Va ser realment una tarda oberta, participativa i democràtica. I tots amb ganes de fer alguna cosa per ajudar els altres i a les feines de preparació i de tornar les coses al seu lloc després. Crec que va ser un reflex de la manera de ser del poble de Sant Vicenç.

També es de destacar la cooperació de la Cobla Ciutat de Manresa que no va pas regatejar esforços per complaure el nombrós públic sardanista assistent. Al final va repetir la Sardana de Germanor i es retiraren del seu lloc per deixar pas als sardanistes. S’havia format una rotllana entorn de la plaça i dels carrers adjacents. Va ser una manifestació participativa i solidària, amarada de catalanitat i, al mateix temps, oberta a tothom, sense cap mena de discriminació.

UN QUE HI ERA

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet