Entitats


1. ACTIVA'T DE FESTA, LA RENOVADA COMISSIÓ DE FESTES

2. GRAN EXHIBICIÓ DE COTXES 4X4. COMENCEN LES FESTES DE SANT CRISTÒFOR

3. ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA

4. CUL-I-SEU A PINEDA DE MAR


UN TREN A VAPOR TORNA A SANT VICENÇ

La Locomotora "Monistrol" arriba per unes hores a l'estació dels Catalans

L’arribada de la locomotora “Monistrol” va causar una gran expectació i tothom qui va voler va poder pujar-hi Alguns dels membres de la nova entitat santvicentina ASVICAF a davant de la locomotora "Monistrol"

El passat diumenge dia 9 de ', l'Associació Sant Vicenç de Castellet Amics del Ferrocarril (ASVICAF) va fer festa grossa a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat.

La locomotora de cinc polzades també funciona amb carbó i aigua com les grans locomotores que tan sovint passaven per Sant Vicenç i que aquell dia tothom va recordar vells tempsLa festa va començar abans de les nou del matí, quan aquesta nova entitat santvicentina juntament amb la col·laboració del Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç van començar a preparar les brases per tal de fer un esmorzar popular per tothom que volgués. L'esmorzar va consistir en un bon entrepà de botifarra a la brasa i alguna cosa per veure. Els Amics del Ferrocarril de Navarcles també van col·laborar en aquesta festa. Van instal·lar un tren de vapor en miniatura de cinc polzades. Aquest tren era igual que les grans màquines que havien anat amunt i avall per les estacions de Sant Vicenç. També funcionava amb aigua i carbó. En aquest tren hi va poder pujar tothom qui en tingués ganes, tot i que era més convenient que hi pugessin els nens petits per evitar algun petit descarrilament.

Un cop ja es va fer l'esmorzar, es va veure aquest tren petit... s'acostava l'hora del gran moment. Quin era aquest moment? Doncs, després d'uns anys que no venien per Sant Vicenç, vindria un tren de vapor. La locomotora era la locomotora "Monistrol", que ja havia fet molta feina per el nostre poble. Tot i que havia d'arribar a les deu del matí, el tren es va fer esperar una mica i va arribar a l'Estació dels Catalans pels volts de dos quarts d'onze. El Gremi de Carreters i Cansaladers també va col•laborar en la festa preparant l’esmorzar per a tots els assistentsUna gran expectació es va acostar a l'andana per rebre la locomotora amb aquell soroll inconfusible i l'olor característic a carbó. Després que la màquina frenés va pujar tothom qui volgués recordar vells temps o bé que encara no havien vist mai una màquina i un tren d'aquelles característiques. Llavors, tot i que en principi el tren només s'havia de quedar a l'estació perquè tothom el contemplés es va decidir que fes petits viatges amunt i avall de la via per veure que tot i que era una màquina bastant antiga encara té corda per bastants anys.

L'entitat organitzadora, l'ASVICAF (Associació Sant Vicenç de Castellet Amics del Ferrocarril) va inaugurar el mes passat la inauguració "Sant Vicenç, passat i present del ferrocarril" on es veien nombroses fotografies relacionades amb el ferrocarril, moltes d'elles inèdites, material ferroviari, instruments d'època que es feien servir en les vies, maquetes... Aquesta inauguració es va cloure el diumenge 16 de ' i va tenir una gran resposta de públic ja que moltíssima gent es va acostar a la plaça de la Generalitat per veure aquesta extraordinària exposició.

JORDI LARGO


GRAN EXHIBICIÓ DE COTXES 4X4. COMENCEN LES FESTES DE SANT CRISTÒFOR

L'Associació de Transportistes i Conductors de Sant Vicenç de Castellet ja ha començat a celebrar les Festes de Sant Cristòfor. El passat diumenge dia 16 de ' al solar que hi ha entre els carrers d'Enric Granados i Rafael de Casanova de Sant Vicenç es va preparar un autèntic circuit de competició. Aquest circuit anava destinat a fer una exhibició de cotxes tot terreny 4 x 4.

Un d'aquests cotxes a punt de començar el circuit que es va preparar a la confluència dels carrers Enric Granados i Rafael de Casanova Per evitar que es bolquessin els cotxes, molts copilots pujaven a sobre d'ell per fer contrapès

La festa va començar ben d'hora al matí quan pels volts de quarts de deu es va preparar un esmorzar popular on cadascú es podia coure la botifarra i la cansalada al seu gust. Un cop ben atipats, era l'hora d'exhibir aquests cotxes tan potents que poden anar pels llocs més impensables. De bon matí s'havien d'agafar forces per després exhibir els tot terrenysA dos quarts d'onze va començar puntualment l'exhibició dels tot terreny amb la participació de molts professionals, però també es va deixar inscriure a tots els aficionats que volguessin provar aquell complicat circuit. Hem de dir que aquesta festa va comptar amb la participació dels actuals campions de Catalunya de tot terreny, Rafael Gomarín i Andreu Motos.

Més d'una vintena de tots terrenys es van aplegar al circuit que consistia en diferents proves que havien de superar aquests cotxes. Hi havia un bassal ple d'aigua i fang, uns ziga-zagues excavats al terra, una gran pendent... Era totalment espectacular veure com els cotxes feien vots i salts i amb dues rodes enlaire... Fins i tot més d'un el van haver d'ajudar el públic assistent perquè havia bolcat.

Els campions de Catalunya, Rafael Gomarín i Andreu Motos també van participar en aquesta festaDurant aquesta exhibició de cotxes 4 x 4, es va fer una petita mostra de cotxes Tunning, que segons el president de l'Associació de Transportistes i Conductors, el senyor Claudi García, ens va comentar que no dubten en propers anys en fer una mostra més gran per aficionats a aquests cotxes per a tota la comarca. Durant tot el dia es van anar aplegant molts curiosos per veure els cotxes Tunning o les espectaculars voltes i salts que feien els 4 x 4.

Després d'una bona estona anant els cotxes amunt i avall, a la una del migdia es va fer entrega d'un record a tots els participants i col·laboradors a la festa. També hem de dir que per el proper dia 21 de juliol, l'Associació de Transportistes i Conductors ha preparat la gran festa on hi hauran cotxes d'època, cotxes més moderns, camions,... i que aniran en cercavila per tot el poble. Després d'aquesta cercavila es farà una arrossada popular al pla dels dipòsits de la RENFE.

JORDI LARGO


ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA 

JULIOL 2002

SORTIDES PER CARRETERA

Dg. 7 Sant Vicenç – Rellinars – Terrassa (esmorzar) – Martorell – Olesa – Sant Vicenç. Cotxe: Francisco Blanqué. 75 quilòmetres.

Dg. 14 Sant Vicenç – El Pont de Vilomara – Artés – Avinyó (esmorzar) – Sant Feliu Sasserra – Navàs – Manresa – Sant Vicenç. Cotxe: Rafael Milla. 100 quilòmetres.

Dg. 21 Sant Vicenç – Vacarisses – Olesa (esmorzar) – Esparraguera – Collbató – Sant Vicenç. Cotxe: Pedro Pérez. 65 quilòmetres.

Dg. 28 Sortida amb la família. Lloc: Port del Comte / Coll de Jou.

Aquest mes es farà la Pujada a la Balconada durant la Festa Major. La data està per confirmar.

Atenció!
- Durant tota la temporada hi haurà tres horaris de sortida:
- La sortida normal serà a les 8.30 hores.
- Hi haurà una sortida anterior a les 8.15 hores, pels qui vulguin anar amb més calma.
- La tercera sortida serà a les 9.15 hores, pels qui no vulguin esmorzar o s'hagin adormit.
- El cotxe sempre anirà amb la sortida normal (8.30) i el lloc de sortida serà el Bar Bonachera.


SORTIDES PER MUNTANYA

Dg. 7 Cornet – Salelles – Bosc de Suanya

Dg. 14 Rellinars – L'Obac

Dg. 28 Talamanca – Coll del Forn – Rocafort

Aquest mes es farà la Pujada a la Balconada durant la Festa Major. Serà el dia 14 de juliol

Atenció!
-
L'horari de sortida serà a les 8.30 hores.
- Les excursions seran d'un mínim de 2h 30 minuts.
- Les excursions poden variar el seu recorregut depenent del temps i de les possibles avaries que puguin sorgir.
- És molt important anar ben equipats amb les eines necessàries per fer front a les avaries més comunes, com per exemple punxades, cadenes trencades, etc.

 


CUL-I-SEU A PINEDA DE MAR

Els dies 8 i 9 de juny d'enguany la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya ensems l'Ajuntament de Pineda de Mar, van organitzar la 1ª Mostra de Teatre Amateur, durant la qual, diferents grups van presentar obres ben diverses.

Cul-i-seu va ser escollit per interpretar "Préssec confitat", l'obra més portada arreu, després de passar tot el cap de setmana amb gran germanor, entre artistes locals, d'altres poblacions, adherits a la Mostra i que també hi participaven. En aquesta 1a Trobada va haver-hi de tot; titelles, espectacles de carrer (malgrat la pluja), subhastes de roba (donada per TNC), drames i comèdia. Varen ser dos dies complerts en els que el nostre elenc va poder gaudir i percebre alhora el treball i direcció de persones que com nosaltres, dediquen les seves hores d'oci al teatre, portant la cultura de la faràndula al llarg del nostre petit país.

GEROVA

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet