Entitats


1. ACTIVA'T DE FESTA, LA RENOVADA COMISSIÓ DE FESTES

2. ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA

3. TEATRE AMB EL GRUP CUL-I-SEU

4. SANT VICENÇ DE CASTELLET, PASSAT I PRESENT DEL FERROCARRIL

5. FESTA A LA PENYA BLAUGRANA

 


ACTIVA'T DE FESTA, LA RENOVADA COMISSIÓ DE FESTES

En El Breny del mes de febrer (número 275) ja parlàvem que s'havia format una nova Associació Cultural que es deia "Activa't". Doncs bé, aquesta nova Associació "Activa't" s'ha fusionat durant aquest mes d'abril amb l'antiga "Comissió de Festes" de l'Ajuntament de Sant Vicenç creant així una nova entitat anomenada "Activa't de Festa!". 

Aquesta nova entitat està oberta a tothom qui vulgui adherir-se i de moment està formada per integrants de l'Associació "Activa't" i de la "Comissió de Festes".
El dilluns 22 d'abril a dos quarts del nou del vespre, "Activa't de Festa" va ser presentat formalment al poble de Sant Vicenç i més concretament a totes les entitats.

Aquesta organització serà l'encarregada de programar els actes lúdics, culturals, festius i esportius de Sant Vicenç amb l'ajuda de totes les entitats del poble. De moment, ja se'ls ha encarregat la organització de la Festa Major d'Estiu d'aquest any i ja prometen que serà "sonada" i que es notaran bastants canvis respecte a Festes Majors anteriors. Aquesta nova entitat cultural està formada majoritàriament per gent jove, però no cal preocupar-se perquè s'estan buscant actes festius en els que pugui participar tota la família, des del més gran fins al més xic.

Els integrants de l'Associació "Activa't de Festa!" són els següents:

- Queralt Checa
- Marta Clemente
- Ferran Collado
- Jordi Largo
- Miquel López
- Mª Antònia Luaña
- Fco. Borja Martínez
- Laura Munera
- Christian Munuera
- Josep Ortiz
- Jordi Palma
- Natàlia Segarra

Hem de dir que tots els components d'aquesta entitat estan com a títol individual.

JORDI LARGO


ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA

Maig 2002

SORTIDES PER CARRETERA

Dg. 5 Sant Vicenç – El Pont de Vilomara – Artés – Avinyó – Sant Feliu Sasserra (esmorzar) i tornada. Cotxe: Manuel Milla. 85 quilòmetres.

Dg. 12 Sant Vicenç – Marganell – Can Massana – Port del Bruc (esmorzar) – Montserrat – Monistrol – Estació de Castellbell – Castellbell – Sant Vicenç. Cotxe: Agustín Milla. 55 quilòmetres.

Dg. 19 Manresa – Callús – Santpedor – El Pont de Cabrianes – Artés (esmorzar) – Calders – Navarcles – Manresa – Sant Vicenç. Cotxe: Abel Blanqué. 70 quilòmetres.

Dg. 26 Sant Vicenç – Castellbell – Rellinars – Coll de l'Obac – Terrassa (esmorzar) – Mura – Rocafort – Sant Vicenç. Cotxe: Antonio Navarro. 80 quilòmetres.

Atenció!
-
Durant tota la temporada hi haurà tres horaris de sortida:
- La sortida normal serà a les 8.30 hores.
- Hi haurà una sortida anterior a les 8.15 hores, pels qui vulguin anar amb més calma.
- La tercera sortida serà a les 9.15 hores, pels qui no vulguin esmorzar o s'hagin adormit.
- El cotxe sempre anirà amb la sortida normal (8.30) i el lloc de sortida serà el Bar Bonachera.

SORTIDES PER MUNTANYA

Dg. 5 Casajoana – Rellinars.
Dg. 12 Ca l'Olivera – Can Maçana.
Dg. 19 Fucimanya – Artés.
Dg. 26 Coll de les Tres Creus.

Atenció!
-
L'horari de sortida serà a les 8.30 hores.
- Les excursions seran d'un mínim de 2h 30 minuts.
- Les excursions poden variar el seu recorregut depenent del temps i de les possibles avaries que puguin sorgir.
- És molt important anar ben equipats amb les eines necessàries per fer front a les avaries més comunes, com per exemple punxades, cadenes trencades, etc.

Juny 2002

SORTIDES PER CARRETERA

Dg. 2 Sant Vicenç – El Pont de Vilomara – Calders (esmorzar) – Moià – L'Estany – Avinyó – Artés – Manresa – Sant Vicenç. Cotxe: Juan Martín Romo. 95 quilòmetres.

Dg. 9 Sant Vicenç – Manresa – Súria – Balsareny (esmorzar) – Sant Vicenç. Cotxe: Joan Carreras. 70 quilòmetres.

Dg. 16 CRONOMarganell. 11 quilòmetres.

Dg. 23 Sant Vicenç – Collbató – El Bruc (esmorzar) – Can Massana – Manresa – Sant Vicenç. Cotxe: Emilio Blanqué. 60 quilòmetres.

Dg. 30 Sortida amb la família (no cal porta la bicicleta). La Penya portarà carn i botifarres. Lloc: Colònia Sorba. 

Atenció!
-
Durant tota la temporada hi haurà tres horaris de sortida:
- La sortida normal serà a les 8.30 hores.
- Hi haurà una sortida anterior a les 8.15 hores, pels qui vulguin anar amb més calma.
- La tercera sortida serà a les 9.15 hores, pels qui no vulguin esmorzar o s'hagin adormit.
- El cotxe sempre anirà amb la sortida normal (8.30) i el lloc de sortida serà el Bar Bonachera.

SORTIDES PER MUNTANYA

Dg. 2 Bosc de la Mussarra.
Dg. 9 La calzina.
Dg. 16 El gras – El flequer.
Dg. 23 
Dg. 30 

Atenció!
- L'horari de sortida serà a les 8.30 hores.
- Les excursions seran d'un mínim de 2h 30 minuts.
- Les excursions poden variar el seu recorregut depenent del temps i de les possibles avaries que puguin sorgir.
- És molt important anar ben equipats amb les eines necessàries per fer front a les avaries més comunes, com per exemple punxades, cadenes trencades, etc.


TEATRE AMB EL GRUP CUL-I-SEU 

Va ésser un diumenge ben mogut tot plegat. Per una banda i seguint la tònica que comença a ser habitual en el Cul-i-seu, de substituir papers, (es va produir un altre canvi, el de la Sra. Pilar interpretat per Gemma Rodríguez, enlloc d’Irene Serrajordi) per altra banda, l’obra es va enllestir sense la persona que els dirigia.

Això no va impedir que hi hagués un bon nivell artístic; una bona mostra van ser les rialles contínues del públic que els van acompanyar de bon principi fins al final. Un públic molt agraït que fins i tot, un cop acabada la representació feia comentaris tals com: "era la millor obra que havien vist en bastants mesos".

Mentre el Grup representava "Préssec confitat" en un teatre-sala polivalent, a les Corts de Barcelona, a la mitja part, el director va haver d’absentar-se, degut que es celebrava a St. Feliu de Codines, l’acte de cloenda del Concurs de Teatre, al qual s’hi havien presentat feia aproximadament un mes, (quinze dies abans del Mil·lenari de St. Vicenç).

I si a St. Feliu de Codines l’any passat els varen sorprendre otorgant-los dos premis, enguany han estat cinc els premis aconseguits.

1r. Premi de Votació Popular.
2n. Premi de Direcció.
2n. Premi de Grup.
3r. Premi d’Escenografia.
1r. Premi a la millor actriu.

Aquest darrer premi va recaure en la persona de Iolanda Soler, en el paper de "l’àvia" corresponent a l’obra "Els arbres moren drets" d’Alejandro Casona. Recordem que anteriorment en aquest mateix concurs també va aconseguir el primer premi d’interpretació femenina, la mateixa actriu, aquesta vegada però, va ser amb el personatge de la "Sra. Maria" en l’obra "Préssec confitat" de Miguel Mihura.

Tot plegat ha estat una jornada molt profitosa que sens dubte, donarà al Grup uns aires nous de renovació i gran satisfacció personal.

FE D’ERRATES

En El Breny anterior (març 2002 – número 276) dèiem que l’actriu Laura Gilabert havia estat substituïda per una altra actriu del mateix grup quan en realitat va ser ella qui va substituir a una altra actriu. 

GEROVA


SANT VICENÇ DE CASTELLET, PASSAT I PRESENT DEL FERROCARRIL

La inauguració de l'exposició "Sant Vicenç, passat i present del ferrocarril" va anar a càrrec de l'alcalde Joan Montsech i el president de la nova entitat Joan Pintó El passat diumenge dia 26 de maig a dos quarts d'una del migdia es va inaugurar l'exposició "Sant Vicenç, passat i present del ferrocarril". Aquesta exposició va ser organitzada per la nova entitat santvicentina Associació Sant Vicenç de Castellet Amics del Ferrocarril (ASVICAF). L'exposició va ser inaugurada puntualment a l'hora indicada i va comptar amb la presència de l'alcalde de Sant Vicenç, Joan Montsech i el president de la nova entitat, Joan Pintó. També cal dir que hi havia l'assistència d'un representat dels Ferrocarrils de la Generalitat i una representat de la RENFE.

Més d'un centenar de santvicentins van anar a la inauguració de l'exposició organitzada per l'Associació Sant Vicenç de Castellet Amics del FerrocarrilDurant l'acte inaugural, es van reunir més d'un centenar de santvicentins a la fàbrica de texans de Can Soler (Plaça de la Generalitat) que no es volien perdre aquesta fantàstica exposició. L'exposició estava formada per més d'un centenar de fotografies antigues i modernes de trens i màquines de vapor a l'estació de Sant Vicenç (moltes d'elles inèdites) o en altres estacions catalanes. També es podien veure diferents esquemes i plànols de les màquines de vapor. Hi havia diferents audiovisuals, que mostraven a l'espectador com es col·loquen les vies, el seguiment d'una màquina de tren antiga...

Aspecte de l'espectacular maqueta de l'estació i el poble de Sant Vicenç que té 10 metres de llarg i 2 metres d'ample. Va ser l'estrella de l'exposicióTambé cal dir que hi havia diferents utensilis que s'utilitzaven antigament en les estacions com gorres de cap d'estació, fanals, caixes enregistradores,... Hi havia molts llibres amb fotografies de trens, hi havia trens elèctrics de joguina, maquetes... Però, l'estrella de l'exposició era una extraordinària maqueta feta a escala H0 i que té 10 metres de llarg per 2 d'ample. Aquesta maqueta reprodueix fidelment tota l'estació de Sant Vicenç de Castellet durant els anys 60 i 70 on es pot contemplar edificis emblemàtics de Sant Vicenç com és el turó de Castellet o l'Església Parroquial. 

Per acabar, direm que aquesta exposició encara es podrà veure perquè estarà a la plaça de la Generalitat fins el 16 de juny i l'horari serà de les 5 a les 8 de la tarda per els dies feiners i els dissabtes i diumenges serà de les 10 a la 1 del matí i de les 4 a les 8 de la tarda.


JORDI LARGO


FESTA A LA PENYA BLAUGRANA

El passat dia 1 de maig, la Penya Blaugrana va celebrar a l’hotel El Bruc, la seva tradicional festa d’homenatge a la dona, amb un ple total; més de 400 persones varen fruir d’aquest acte que va tenir com a protagonistes a quatre dels socis de edat més avançada. Aquests socis són Maria Aimart de 101 anys, Montserrat Servitja de 89, Rosario Villamana de 93 i Pepeta Pera de 97, que com la majoria de socis ja saben es la mare del President de la Penya Blaugrana en Josep Gomàriz. L’homenatge va ser molt emotiu i es van repetir els regals a totes les senyores presents en el dinar.

Per celebrar el 25è aniversari de la Penya Blaugrana, el mateix dia -20 de maig- que feia els anys es va fer una sardinada popular al solar que hi ha davant de Radio Zenith. Molts socis de la Penya van disfrutar de valent menjant-se les sardines amb pa torrat i ben regat amb un bon vi. Fent molta xerinola i esperant que no fes tant de vent, perquè es pugues enlairar un globus, el qual, felicitava amb una llarga pancarta el "Per molts anys" a la Penya. Es va haver de pujar al terrat d’una de les cases del costat de l’emissora i des d’allà es va llençar fins a terra, no envà, encara la varen tenir d’estirar més, perquè tothom la pogués llegir i continuar la gresca amb cava i pastís d’aniversari. Tot plegat va resultar molt agradable i amb molta animació.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet