Cinema


HARRY POTTER I LA PEDRA FILOSOFAL

La pel·lícula està basada en un fenomen literari que ha venut més de 100 milions d’exemplars a tot el món. L’obra ha sortit de la imaginació de l’escriptora J.K. Rowling. Harry Potter i la pedra filosofal ens endinsa a la vida d’un nen de 10 anys que viu amb els seus tiets i porta una vida trista i avorrida. Quan arriba el seu onzè aniversari rep una carta on se li diu que està admès al Col·legi Hogwarts de Màgia. El seu present canviarà i desprès de conèixer una grup de personatges de lo mes originals i passar una sèrie de proves d’allò més dificultoses acabarà convertint-se en un veritable mag.

En un principi aquesta pel·lícula havia d’estar dirigida per Steven Spielberg la qual cosa no va ser possible degut a que tenia altres projectes a triar i que dels quals finalment es va decantar per A.I. (Intel·ligència Artificial). Malgrat tot, el director escollit entre un grup de cinc, va ser l’anglès Chris Columbus, director acostumat a dirigir nens i també comèdies. Al Novembre del 2001 ja es va començar a rodar la segona part que portarà per nom: Harry Potter and the chamber of secrets que sembla que tornarà a ser una gran espectacle i batre records de taquilla, igual o millor que la pel·lícula que tractem.

També cal esmentar que és un producte cent per cent anglès i que tan sols hi ha un petit detall: els cent cinquanta milions de dòlars invertits per els americans.
Aquesta pel·lícula té els ingredients per agradar a la gran majoria de públic, ja que hi podem trobar alegria, disbauxa, efectes especials espectaculars, fotografia excel·lent, etc. Tant en el apartat tècnic com en el d’interpretació està dirigida i interpretada amb elegància i mà magistral.

L’elecció de l’actor que encarna en Harry Potter va ser molt dificultosa ja que al càsting s’hi van presentar prop de 40.000 nens que van respondre a un anunci per protagonitzar el film. S’havia de trobar un nen amb ànima i amb una gran capacitat per expressar sorpresa i por, desconcert i tendresa. En un principi es van pensar en Haley Joel Osment (El sexto sentido, A.I.) també en Jacke Lloyd (Star Wars: Episodio I. La amenaza fantasma), però no encaixaven. Finalment dos mesos abans de començar el rodatge, el productor de la pel·lícula David Heyman i el guionista Steven Kloves varen anar al teatre, a Londres, allà van descobrir a Daniel Radcliffe (El sastre de Panamà), un nen d’onze anys, al pare del qual, un agent literari de Londres, David Heyman ja coneixia.

FITXA TÈCNICA:
Director: Chris Columbus
Intèrprets: Daniel Radcliffe, Ruppert Grint, Emma Watson, Richard Harris, Maggie Smith, Alan Rickman, Ian Hart, Robbie Coltrane, Fiona Shaw, John Cleese
Productor: David Heyman
Guió: Steven Kloves sobre la novel·la de J.K. Rowling
Fotografia: John Seale
Música: John Williams

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet