CFI Bages Sud


1. EL CFI BAGES SUD PARTICIPA EN UN PROJECTE D'ENSENYAMENT A TRAVÉS D'INTERNET

2. MÀRQUETING PER A PIMES AL CONSORCI DEL BAGES SUD

3. EL CFI BAGES SUD DISSENYA MATERIALS PER A UN CURS INTERNACIONAL SOBRE GESTIÓ


EL CFI BAGES SUD PARTICIPA EN UN PROJECTE D'ENSENYAMENT A TRAVÉS D'INTERNET

El Consorci de Formació i Iniciatives Bages Sud participa en un projecte experimental sobre les possibilitats d'Internet com a eina educativa, juntament amb diferents entitats vinculades al món de la formació de Catalunya, Suècia, Holanda i Anglaterra. La iniciativa s'anomena "Webmentor" i s'emmarca dins del programa europeu Sòcrates. El seu objectiu principal és valorar el paper del tutor en l'ensenyament a distància en entorns virtuals i farà una especial atenció al seu ús amb alumnes amb dificultats d'aprenentatge. 

El tret de sortida de la participació del Consorci del Bages Sud en aquest projecte ha estat l'assistència de dues representants de l'entitat a la trobada que va celebrar-se a la Universitat sueca de Växjö, els dies 19 i 20 d'abril.

Cristina González, gerent del Consorci, i Araceli Pastor, responsable de l'escola d'adults del Bages sud, van compartir amb la resta d'impulsors d'aquesta iniciativa dues jornades de treball dedicades a l'intercanvi d'experiències al voltant de l'e-learning (l'ensenyament en entorns virtuals). Aquesta primera trobada ha permès a tots els participants tenir una visió comparada de l'ús d'Internet com a eina formativa en diferents països de la Unió Europea. 

El treball s'estendrà durant dos anys en què es durà a terme un estudi que doni pistes per descriure les possibilitats formatives que ofereixen les noves tecnologies de la informació i el rol del tutor en aquest nou context. El CFI Bages Sud participarà activament en l'estudi que es farà a Catalunya, a partir d'experiències amb estudiants de diferents instituts de la comarca. El resultat final d'aquesta col·laboració transnacional serà un manual sobre el paper del tutor que es presentarà a finals de l'any 2004.


MÀRQUETING PER A PIMES AL CONSORCI DEL BAGES SUD

El Punt de Negoci del Consorci del Bages Sud organitza una xerrada per a directius de pimes sobre l'ús del màrqueting com a element competitiu. Es farà el dimecres, 29 de maig, a les 8 del vespre a Sant Vicenç de Castellet. L'objectiu de la sessió informativa és donar a conèixer les tècniques del màrqueting relacional i oferir pautes als participants per personalitzar les relacions amb els seus clients en funció de les necessitats d'aquests. Anirà a càrrec del consultor Ignasi Infiesta Garcia.

El Punt de Negoci és un programa que aglutina tots els serveis adreçats a les empreses que ofereix el Consorci del Bages Sud. A més de l'organització de xerrades, compta amb una biblioteca especialitzada, assessorament per a la creació d'empreses, consultori fiscal, laboral i comptable, formació per a la gestió, preselecció de candidats per a llocs de treball i una base de dades amb recursos diversos com ara webs d'interès a Internet i borsa de locals comercials. Al llarg d'aquest any, és previst que es facin altres sessions informatives sobre com poden les pimes accedir a subvencions, les alternatives a les reestructuracions de plantilles i les novetats fiscals per a l'exercici 2003.

Per a més informació, podeu trucar al Consorci del Bages Sud (93-833-13-11) i demanar per la Lídia López.


EL CFI BAGES SUD DISSENYA MATERIALS PER A UN CURS INTERNACIONAL SOBRE GESTIÓ

La gestió del Tercer Sector és l'eix del curs Fogaina que va començar el passat mes d'abril i que s'allargarà fins a l'octubre d'aquest any. Hi participen una vintena de dirigents d'organitzacions de Catalunya, Itàlia, França i Hongria. El CFI Bages Sud hi aporta la seva experiència en la formació sobre gestió, tot dissenyant part dels materials i coordinant alguns del mòduls. El primer dels temes tractava sobre la comunicació a les organitzacions i, hores d'ara, s'està treballant al voltant de la gestió dels recursos humans. 

Aquest curs s'inclou dins del projecte pilot Fogaina, impulsat per CAE, formació i serveis socioculturals. Té un caire experimental i pretén aprofitar les possibilitats de les noves tecnologies de la informació per apropar persones que, tot i treballar en entorns similars, es troben en punts geogràfics distants. El web www.fogaina.org és la plataforma que canalitza la formació i l'intercanvi entre alumnes i tutors. Disposa d'una part privada per als participants al curs i d'una part pública oberta a totes les persones interessades en el tema. A més de la formació en l'entorn virtual, el projecte també preveu una trobada presencial que es farà a primers de setembre al Bages. 

El projecte Fogaina va ser aprovat per la convocatòria de l'any 2000 del programa europeu Leonardo da Vinci i hi participen sis organitzacions: CAE, formació i serveis socioculturals, el CFI Bages Sud, la Fundació Aplicació de Callús, la cooperativa italiana Gea, la fundació hongaresa Artemisszió i el centre de formació francès, Ifac.

Cinc entitats del Bages formen part del grup de vint alumnes del curs on-line: Bloc de Manresa, Clip de Callús, la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, Bages per tothom i el Pla de dinamització del barri de la Balconada de Manresa. 

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet