Col·laboracions


EL SENYOR DELS ANELLS

El 19 de desembre del 2001 es va estrenar a les nostres pantalles la primera entrega de la Trilogia de "El Senyor dels Anells" dirigida pel neozelandès Peter Jackson. La primera entrega "La Comunitat de l’Anell", és la que tractem. No obstant, cal esmentar que l’hi seguiran "The Two Towers" (2002) i "The Return of the King" (2003).

Basada en la famosa novela de J.R.R. Tolkien (John Ronald Reuel Tolkien), la pel·lícula ens presenta l’odissea del "hobbit" Frodo Bolson, un petit personatge que rep com a llegat del seu oncle Bibo, un anell poderós.

La finalitat de l’anell és que ha de ser destruït per alliberar als habitants de la Terra Mitjana de la tirania d’aquesta peça, capaç d’atorgar un poder il·limitat a la persona que el posseeixi. Per consolidar l’èxit de la seva missió, Frodo s’afegirà a la “Comunitat de l’Anell”, un grup molt divers de herois de diferents races. Tots junts emprendran un llarg i perillós viatge...

A la pel·lícula s’hi concentren una variada gamma de personatges metafòrics en els quals es representen totes les qualitats de l’home. Aquests personatges estan integrats per Mags, Elfos, Nans, Hobbits, Espectres, etc.

Ens trobem davant d’un altre fenomen comercial format per una trilogia (com ja havia passat anteriorment amb “La Guerra de las Galàxies”) que emmagatzemarà milions, ja que en el rodatge del film no s’hi ha escatimat mitjans de cap mena.
Els afeccionats al cinema fantàstic gaudiran molt especialment, d’uns efectes encisadors i d’una realització plena d’acció.

CURIOSITATS
- Cal destacar que la pel·lícula ha estat rodada a Nova-Zelanda durant un any i escaig, amb una financiació de 300 milions de dòlars (334,3 milions d’euros).
- En el càsting es van reclutar i entrenar 26.000 extres la qual cosa va repercutir en el vestuari que varen haver de crear un nombre similar de peces de roba i armes.
- Es varen contractar 2.400 treballadors per rodar a l’hora, la Trilogia.
- La fabricació dels anells es va fer en tres mides: Una mida molt petita pels Hobbits, una mida normal pels actors principals, i un altre a gran escala per al doble de 2´18 m.
- Tots els actors que van participar en la pel·lícula es van tatuar el número 9 (símbol d’amistat en el llenguatge Tolkià), com a record del llarg rodatge i l’amistat que va sorgir entre ells.
- A la Gran Bretanya, l’editorial Harper & Collins no ha hagut de fer cap esforç publicitari per incrementar les vendes dels llibres de Tolkien. Des de la notícia del rodatge de la pel·lícula, les vendes s’han incrementat un 400%. Tot i això des de la seva publicació s’han venut més de 100 milions de còpies.

FITXA
Direcció: Peter Jackson
Intèrprets: Elijah Wood, Ian Mc Kellen, Ian Holm, Christopher Lee, Viggo Mortensen, Sean Austin, Liv Tyler, Cate Blanchett, Sean Bean, John Rhys-Davies, etc.
Guió: Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens sobre la novel·la de Tolkien.
Producció: Peter Jackson, Barrie. M. Osborne i Tim Sanders
Fotografia: Andrew Lesnie.
Gènere: Aventures
Nacionalitat: Nova-Zelanda
Durada: 165 minuts.

JOSEP CHERTÓ

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet