Mil·lenari


MIL ANYS I UNA NIT DE FESTA !

Cap d'Any a Sant Vicenç de Castellet

Tot i la pluja que va caure durant tot el dia 31 de desembre això no va impedir que bastants santvicentins s'acostessin a la Plaça de l'Ajuntament per poder celebrar per primer cop les tradicionals campanades en aquesta plaça. De bon matí, aUn nombrós públic es va aplegar a la plaça de l'Ajuntament per celebrar l'entrada de l'Any Nou la Plaça de l'Ajuntament va arribar una enorme grua amb tot un seguit de tècnics, il·luminadors, fusters, pirotècnics... i és que aquella nit seria sonada a Sant Vicenç. El plugim no parava però els organitzadors de la festa que eren la Comissió de Festes, la Comissió del Mil·lenari i el Punt d'Informació Juvenil Xamba, estaven esperançats que no plogués gaire per poder celebrar la festa. La celebració també comptava amb la col·laboració de Caixa de Manresa.

Un follet de Castellet despenjant-se per la façana de l'AjuntamentUn cop arribada la tarda, les feines no paraven perquè quedés tot enllestit per una mica abans de les dotze. També hem de dir que a les set de la tarda també hi havia força rebombori perquè una unitat mòbil de Televisió Espanyola (TVE) es va desplaçar fins al nostre poble per tal d'explicar a la resta de Catalunya la celebració que tindria el nostre poble amb motiu del Mil·lenari de Sant Vicenç i donar la benvinguda al nou any 2002, en el programa "Catalunya Avui". L'espectacle creat per la companyia "Gog i Magog" de Sant Joan de Vilatorrada va començar puntualment a tres quarts de dotze de la nit. Tot i que es va començar amb poca assistència de públic la cosa es va anar animant fins arribar a omplir-se la Plaça de l'Ajuntament amb més de dues-centes persones. En aquell moment va parar de ploure i es va poder veure l'espectacle encara que no es va poder realitzar tot sencer degut a la pluja que va mullar algun element pirotècnic.

L'espectacularitat de l'actuació de Gog i Magog va agradar al públic assistentLa representació consistia en que uns follets que habiten a Castellet han vist que els santvicentins i la resta del món no es comporten tal i com voldrien i per això van enviar un missatger per donar-nos un missatge de pau i respecte aprofitant que és la última nit de l'any. Va ser un espectacle fantàstic que va omplir la Plaça de l'Ajuntament amb llum, música i foc.

Arribades les dotze en punt de la nit, el rellotge instal·lat a la façana de la casa consistorial va començar a tocar els quarts i després les corresponents dotze campanades. Tota la gent de la plaça es va portar el raïm de casa i va poder donar la benvinguda al nou any tal i com mana la tradició. Molta gent també anava prepara amb ampolles de cava per celebrar-ho. Després de les campanades encara va continuar l'espectacle amb un petit castell de focs artificials i es va fer una petita cercavila per arribar fins al Pavelló Municipal d'Esports on hi havia el tradicional ball de Cap d'Any que començava a la una de la matinada.

L'orquestra Cimarron es va encarregar d'animar la nitEl ball de Cap d'Any era a càrrec de l'Orquestra Cimarrón que va tocar música tradicional, clàssica, valsos, passos dobles, tangos, música moderna,... Al mateix Pavelló es va repartir coca amb xocolata desfeta per tothom qui volgués a partir de les quatre de la matinada. El ball va acabar a les sis del matí tot i que molta gent encara pensava que podria haver durat una mica més, però ja n'hi havia prou per aquell dia.

Pensem que va ser un espectacle diferent al tradicional i que va ser molt positiu per al poble ja que al ball hi van assistir prop d'un miler de persones. Esperem que l'any que ve es torni a celebrar un cap d'any com aquest ja que va ser sensacional.


JORDI LARGO

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet