El Poble


1. OBRES AL PONT DELS CATALANS

2. DIADA DE L'ESPORTISTA

3. MOVIMENT DEMOGRÀFIC

4. CONTINUA LA COL·LOCACIÓ DE TANQUES DE PROTECCIÓ A LA VIA DE RENFE


OBRES AL PONT DELS CATALANS

El diumenge 9 de setembre amb un matí ennuvolat i esplendorós començava enguany l'Aplec de Castellet. El dia abans, però, es va fer la celebració en honor a la Verge de Castellet, amb la Vetlla de Santa Maria, que va començar a les vuit del vespre a l'església parroquial de Sant Vicenç de Castellet, amb la cantada dels Goigs a la Verge. L'endemà, davant de l'església es reunien entitats i romeus que cap allà a les nou del matí emprenien la marxa, encapçalats per la imatge de la Verge de Castellet, que era portada a les espatlles de voluntaris feligresos i participants, seguits de la gatzara dels geganters, les gralles i el majestuós caminar d'en Marià i la Paula. Tots ells anaven seguits d'un no massa nombrós número de romeus.

La Santa Missa i els altres actes lúdics es van celebrar al pla dels Dipòsits a causa de les obres de l'ermita, l'entorn i el mal estat del camí fins arribar-hi.

 El Pla dels Dipòsits, molt ben preparat per acollir els diferents actes de l'Aplec, presidits per la celebració de la Santa Missa que el nostre estimat mossèn Miquel Codina feia amb molta il·lusió, doncs ens recordava que per aquestes dates ja fa cinc anys que està entre nosaltres. També ens va dir que les obres de l'ermita ja estaven començades, agraïa a tots l'assistència a la Santa Missa i que l'ofrena dels rams de flors i altres objectes, els geganters els farien arribar fins a l'ermita i la seva Mare de Déu.

Força gent, malgrat els rètols que deien que era perillós el camí, pujaren fins a dalt a resar una mica i posar-li llumetes i espelmes a la Mare de Déu de Castellet.

La Cobla Vila d'Olesa ens va oferir una coneguda audició de sardanes i els de l'Esbart ens oferien els seus balls més adients per la diada.

El dinar va ser força concorregut i durant tot el dia un degoteig de persones que anaven i venien varen fer una bona festa de Castellet, encara que amb la sequera que hi ha una bona pluja de persones no hagués estat malament. 

Alfons


DIADA DE L'ESPORTISTA

La commemoració del Mil·lenari del Sant Vicenç ha fet que es potenciïn activitats en tots el àmbits socials. El mes de novembre li ha tocat el torn a l’esport. Totes les entitats esportives estaven convocades a realitzar un dia plenament esportiu. Es celebraren torneigs de petanca, futbol sala, bàsquet, els habituals partits del Club Hoquei Castellet de dissabte a la tarda, fins i tot una passejada amb bicicleta i la primera milla urbana. 

Els guanyadors de la diada de  l'esportista. Participants en el torneig de petanca de la diada.

Però el que realment va fer sentir que la jornada estava dedicada a tots aquells santvicentins que d’una manera o d’una altra practiquen esport va ser la proclamació dels millors esportistes santvicentins, a nivell absolut i escolar, del millor equip i del millor entrenador. L’acte de lliurament de premis va tenir lloc en un sopar al pavelló esportiu municipal engalanat per l’ocasió, amb músic i tot, que va veure com s’omplia de convidats però amb una roba poc esportiva.

Isidre Flotats en el moment de rebre el guardó en presència de Isidre Costa, regidor d'esports santvicentí i Quim Casajuana, presentador de l'acte. L'entrenador Santvicentí Paco Martínez Bonachera en el moment de rebre el seu premi.

L’entrega inicial fou atorgada directament per l’organització a tres esportistes santvicentins que han destacat en el món del futbol, el primer a nivell local, en Josep M. Llovet, el segon a primera divisió, l’Isidre Flotats i el tercer a un gran entrenador, Paco Martínez Bonachera. A títol pòstum es va fer entrega d’una distinció al malaurat Josep Estiregués, també destacat santvicentí en el món del futbol. Després d’aquests primers premis tocà el torn als elegits per un jurat format per diferents entitats del nostre poble. Els esportistes i entitats guardonades van ser:

MILLOR ENTITAT 
1era. CLUB NATACIÓ CASTELLET
2ona. CLUB HOQUEI CASTELLET
3era. AGRUPACIÓ DE PESCADORS AMB CANYA.

MILLOR ESPORTISTA ABSOLUT
1er. Javier GONZÀLEZ CASTILLO del Club de Rugbi Castellet
2on. Raül LARGO PÉREZ de l’Agrupació de Pescadors amb Canya.
3er. Daniel SENSERRICH TRIVIÑO del Club Karate-Do

MILLOR ESPORTISTA ESCOLAR
1era. Núria BACH CANTÓN del Club Natació Castellet
2on. Roger CAMPOY VILA d’Atletisme Futbol Club Barcelona
3er. Xènia VILA RUBIO del Club Tot-Judo

MILLOR EQUIP 
1er. Equip BENJAMÍ del Club Natació Castellet
2on. Equip SÈNIOR del Club Hoquei Castellet
3er. Equip BENJAMÍ del Natació Castellet

MILLOR ENTRENADOR
1er. Josep MARTÍ CANO del Club Natació Castellet
2on. Jordi TORRA TORRA del Club Karate-Do
3er. Sergi ESTEBAN PRIETO del Club Hoquei Castellet


MOVIMENT DEMOGRÀFIC

SETEMBRE 2001

NAIXEMENTS 

FERRAN ISANTA PUIGMAL
28-08-01
Fill d’en Xavier i l’Ester.

MATRIMONIS

VALERI CAPELL i MUÑOZ – ANNA MARIA BALAGUER SOBRÉ
31-08-01

JUAN PLADELLORENS SOLÀ – YOLANDA TORRES GARCIA
31-08-01

DEFUNCIONS

FRANCISCA PUIGJANER PUJOL - 94 anys
7-09-01

ROSALIA RIGOTE GARCIA - 73 anys
7-09-01

RITA TORRESCASANA CODINA - 91 anys
26-09-01

JUSTINA AGUADO i HERNÁNDEZ - 71 anys
27-09-01

OCTUBRE 2001

NAIXEMENTS

MARC RAYA CARBONELL
7-10-01
Fill d’Antonio i Maria Angeles

NIL CALVERAS PAREJO
20-10-01
Fill de Josep i Isabel

MATRIMONIS

DAVID MARTÍNEZ CAÑERA – MÒNICA RUSCA FRANCO
1-10-01

XAVIER SÁNCHEZ GUTIERREZ – ANNA SERRA VIDAL
5-10-01

DIEGO RODRÍGUEZ CAÑAMERO – MONTSERRAT RAMAL DE LA PISA
13-10-01

DEFUNCIONS

JORDI FUSTAGUERAS RIBALTA - 48 anys
20-10-01

ANTONIO ZAMORA MELENDO - 76 anys
26-10-01

JUAN TRIVIÑO GARRIDO - 69 anys
26-10-01

MARIA CIMARRAS FRANCISCO - 89 anys
1-10-01

ANTONIO GUERRERO FERRER - 58 anys
12-10-01


CONTINUA LA COL·LOCACIÓ DE TANQUES DE PROTECCIÓ A LA VIA DE RENFE

la col·locació de tanques a la via de Renfe s’ha reprès recentmentEn El Breny del mes de gener del 2001 (número 266) comentàvem que s’estaven col·locant les tanques de protecció noves al passeig de Pau Casals, als carrers Mura i de l’Estació. Segons sembla, finalment es col·loca tota sencera, ja que es va deixar a mig fer l’anterior i hi havia un tros de tanca vella amb un tros de tanca nova al mig del passeig de Pau Casals.

Aquestes tanques segueixen paral·leles a la via de la RENFE i serveixen com a protecció per als vianants per tal d’evitar possibles accidents.

JORDI LARGO

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet